Gezichtsplastiek is een esthetische en plastische chirurgische ingreep waarbij het huidweefsel van het gezicht wordt hervormd om verslapping en verspreide lijntjes en rimpels weg te werken. Uw Belgische facelift zorgt voor een langdurig, natuurlijk resultaat en geeft de patiënt een verjongd, verfrist uiterlijk door de verschillende effecten van het ouder worden uit te wissen.

Prijs facelift in Brussel, België

Ter indicatie geven we de prijsklasse voor procedures die bedoeld zijn om de bureaucratie in het gezicht weg te nemen. De prijzen hieronder zijn inclusief medische diensten, accommodatie voor Belgische patiënten en reizen tussen de luchthaven, de kliniek en het hotel.

InterventieTarievenBlijf
Facelift2000€5 nachten/6 dagen
Malarlift2000€5 nachten/6 dagen
Voorhoofdslift2000€5 nachten/6 dagen
Volledige facelift2950€6 nachten/7 dagen
Volledige facelift en blepharoplastie3350€6 nachten/7 dagen
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Welke soorten facelifts zijn er?

Afhankelijk van het te behandelen gebied zijn er verschillende soorten facelifts. Hier zijn de vier meest uitgevoerde in België:

facelift Tunesië Cervicale-faciale liftzones

Cervico-faciale lift

Deze procedure verwijdert rimpels in de hals en het gezicht, van de slapen tot de wangen. Het doel is niet om de vorm van het gezicht te veranderen, maar om de gelaatstrekken en de hals hun oude uiterlijk terug te geven door in te werken op de spierstructuur van het gezicht en de versleten huid aan te spannen. Met het ouder worden hebben de huid en spieren van het gezicht en de hals de neiging om te verslappen. Deze procedure herstelt de schade die wordt veroorzaakt door veroudering en de aantrekkingskracht van de aarde op de huid en spieren van het lichaam in het algemeen en het gezicht in het bijzonder. Na de operatie ziet de patiënt er weer jeugdig uit.

Voorhoofdslift

Deze plastische chirurgie kan expressielijntjes wegwerken en kan zelfs nuttig zijn als de patiënt klaagt over verlaagde wenkbrauwen en hangende oogleden.
facelift in tunesië horizontale rimpelbehandeling
facelift Tunesië aanpassing van de tijdelijke sectie

Temporale facelift

Het behandelt de esthetiek van de ogen door alleen het buitenste deel van de wenkbrauw te liften, dat de neiging heeft om na verloop van tijd te hangen. Deze procedure laat de ogen er lichter en stralender uitzien.

Malarlift of Centro-facial lift

Dit type facelift wordt uitgevoerd op het centrale deel van het gezicht, waarbij de jukbeenderen worden bijgesteld, donkere kringen worden verminderd en, indien nodig, de nasolabiale plooi wordt gelift. Alle operaties aan het gezicht kunnen worden gecombineerd met een neuscorrectie of een genioplastie als onderdeel van een profiloplastie.
facelift in tunesië redraping van de jukbeenderen

Wat gebeurt er tijdens het pre-operatieve consult voor uw facelift?

Zoals bij alle cosmetische chirurgie in België uitgevoerd in overeenstemming met internationale normen, garandeertMedespoir optimale omstandigheden van comfort tijdens uw medisch verblijf. Het is essentieel om een pre-operatieve controle uit te voeren naast een gesprek met de anesthesist. Je moet ook controleren of er contra-indicaties zijn die het resultaat van de operatie kunnen beïnvloeden, zoals roken of het gebruik van bepaalde medicijnen. De patiënt moet strikt twee maanden voor de operatie stoppen met roken en met het innemen van bepaalde medicijnen (aspirine, ontstekingsremmers, antistollingsmiddelen, de anticonceptiepil, etc.). De hoofdhuid en de huid moeten de dag ervoor worden gereinigd van alle sporen van make-up. De positie van de littekens wordt dan voor de operatie gekozen en er wordt een afspraak gemaakt met de anesthesist.

Wat moet je weten over het verwijderen van gezichtsrimpels?

Onze gecertificeerde plastisch chirurgen en het medisch personeel van onze kliniek voor cosmetische chirurgie in België garanderen optimale omstandigheden voor een succesvolle operatie.

Anesthesie

Het type verdoving hangt af van de patiënt en de operatie die wordt uitgevoerd. De arts kan kiezen voor een algehele narcose of een plaatselijke verdoving.

Incisiezones

We kiezen voor een schoonheidsbenadering bij het verwijderen van ontsierende gelaatstrekken, dus de incisies die nodig zijn voor de operatie worden meestal verborgen in het haar en/of achter het oor.

Belangrijkste chirurgische procedures

Het doel van de facelift is om de spanning in het gezicht te herstellen door de huid te liften, het teveel aan huid weg te snijden en de contouren opnieuw vorm te geven. Aan het einde heelt de chirurg de incisies en beschermt ze met drukverbanden.

Duur van de interventie

Afhankelijk van de complexiteit van de uit te voeren ingrepen en de vaardigheid van de plastisch chirurg, kan de operatie twee tot vier uur duren.

Duur van het ziekenhuisverblijf

Dit hangt af van de operatie in kwestie en de technieken die de chirurg heeft gekozen. Over het algemeen duurt het echter tussen de 24 en 48 uur.

Wat is het postoperatieve verloop van een facelift?

Patiënten kunnen uiterlijk na twee dagen uit de kliniek worden ontslagen. Je moet ervoor zorgen dat je de tien dagen na de operatie volledig uitgerust bent. Raak niet in paniek als je last hebt van oedeem, blauwe plekken of pijn achter de oren of rond de nek – dit zijn normale klachten na elke operatie aan het gezicht. Deze effecten verdwijnen na twee weken. Het gezicht zal na de eerste maand leeglopen, maar voor de losgemaakte gebieden rond de oren en de nek zal het nog 1 of 2 maanden duren voordat ze weer normaal gevoelig zijn. Littekens zijn vaak verborgen onder het haar. Het enige zichtbare litteken is dat achter de oren. Dit wordt tijdelijk gecamoufleerd door make-up of kapsel totdat het verdwijnt.

Wat zijn de verwachte resultaten?

Het uiteindelijke resultaat is na één tot drie maanden zichtbaar. Voor littekens die er nog licht verhard en roze uitzien, is het echter nodig om te wachten tot de zesde maand. Het gezicht van de patiënt kan tien jaar jonger worden gemaakt. De duurzaamheid van het resultaat hangt af van de genetische aard van de huid en bepaalde hygiënische factoren.

Enkele voor-en-na foto’s van de verschillende soorten facelifts in België

Aan de hand van deze illustraties kun je het uiteindelijke uiterlijk zien van verschillende soorten facelifts en procedures om rimpels en verslapte huid in het gezicht te corrigeren.

Malaris- en halslift België

Slappe huid als gevolg van veroudering. Gecorrigeerde gebieden: hals, lipcontour, wangen. Chirurgische procedure: verwijderen van overtollige huid + redraping. Litteken achter de oren.
facelift tunisia voor en na
facelift in Tunesië voor en na

Facelift België

Behandeling: verwijderen van overtollige huid en oprekken van de wangspieren. Het resultaat: een nieuwe gezichtsvorm zonder rimpels.

Voorhoofd- en slapenlift België

Rimpels op het voorhoofd en de slapen. Uitgevoerde behandeling: frontale en temporale plastie. Perfect verborgen littekens, gelijk met het haar.
facelift tunisia voor en na

Zijn er complicaties te verwachten na een facelift?

Door een beroep te doen op een wereldberoemde chirurg in een context die wordt gereguleerd door de Wereldgezondheidsorganisatie, kun je er zeker van zijn dat de operatie vlot zal verlopen en dat de risico’s die ermee gepaard gaan beperkt zijn. Toch zijn er risico’s waar je je bewust van moet zijn. – Bij sommige mensen kan het oedeem na de derde maand aanhouden, waardoor massage nodig is. – De weefsels kunnen losser worden als er vóór de operatie sprake is van een vettige ptose. – Het voortbestaan van littekens of haaruitval bij de slapen, maar na zes maanden is het mogelijk om nog een operatie te ondergaan om dit te verhelpen. Dit zou verklaard kunnen worden door weer te gaan roken, wat huidnecrose veroorzaakt. – Zenuwbeschadiging of abnormale littekenvorming kan zelden voorkomen. Maar als je de aanbevelingen van je chirurg strikt opvolgt, is er geen risico op deze complicaties. Zorg ervoor dat je in een vroeg stadium rust neemt en jezelf beschermt tegen UV-stralen.