Mini-abdominoplastiek in België is gericht op het verwijderen van overtollige huid van de buik onder de navel. Het belangrijkste doel van deze esthetische buikoperatie is om de huid van de buik blijvend te spannen. De oorzaken van een verslapte buikhuid verschillen van persoon tot persoon. Over het algemeen zijn deze oorzaken: zwangerschap, de menopauze (fysiologische veranderingen bij vrouwen), snel en aanzienlijk gewichtsverlies (druk en depressie uitgeoefend op het huidweefsel).
mini-abdominoplastie België
mini-abdominoplastie BelgiëDevis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Welke correctietechnieken zijn er beschikbaar?

De volgende aanpassingen kunnen worden aangebracht in het buikgebied:
  • Verwijdering van overtollige huid van de onderbuik;
  • Verwijderen van overtollige huid en vet;
  • Verwijdering van overtollige buikhuid en vet en correctie van buikspieren.

Mini-abdominoplastie prijzen België

De prijs van een mini-abdominoplastiek in België begint bij €2.100. Vul dit ONLINE FORM in voor een vrijblijvende offerte op maat.

Procedure voor een mini-abdominoplastie

Deze procedure duurt 2 tot 3 uur onder algehele narcose. De chirurg maakt een horizontale suprapubische incisie (onder de bikinilijn). Het is heel discreet. Vervolgens wordt de buikhuid uitgerekt en rechtgetrokken zodat deze perfect glad en harmonieus is. De navelstreek wordt niet aangetast en dit is wat het verschil maakt tussen een klassieke buikwandcorrectie en een mini-abdominoplastie. De gebruikte hechtingen zijn resorbeerbaar en verdwijnen uiteindelijk.
resultaat-mini-abdominoplastiek
Mini-abdominoplastiek resultaten België

Na-effecten van een mini-abdominoplastiek

Verband en drains worden pas een week na de operatie verwijderd. De verbanden worden verwisseld door paramedisch personeel van MedEspoir, dat ook tijdens uw postoperatieve verblijf in het hotel voor uw comfort zorgt. Na een week ontslag uit het ziekenhuis is het essentieel om een postoperatief consult te houden om de voortgang van het herstel te controleren en de patiënt aanbevelingen voor de lange termijn te geven. De eerste maand na de operatie moet je een steungordel om je buik dragen. Dit accessoire wordt gebruikt om de incisie te beschermen tegen stress en trauma en om het uiterlijk van het litteken te verbeteren. Sportactiviteiten moeten de eerste 3 maanden na de operatie worden vermeden. Daarnaast zijn er routinematige activiteiten die vermeden moeten worden tijdens de eerste twee weken na de operatie: zware voorwerpen tillen, het huis vegen. Bovendien staan de medisch assistenten van ons medisch toerismebureau klaar om naar je te luisteren, zelfs nadat je weer thuis bent.

Zal het litteken zichtbaar zijn?

Zoals al gezegd, wordt het litteken gecamoufleerd door de bikinilijn. Bovendien zijn de gebruikte draden absorbeerbaar en laten ze geen sporen achter op het lichaam. Het litteken zal na verloop van tijd verdwijnen. Het is echter belangrijk om het te beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon en om zo min mogelijk te roken (wat kan leiden tot bruine, necrotische of zelfs keloïde littekens).