Borstverkleining in België is een vorm van borstchirurgie die niet alleen het volume van de borsten vermindert, maar ook problemen met huidverslapping (veroorzaakt door uitgezakte borsten) corrigeert. Borsten zijn een van de belangrijkste kenmerken van een vrouw. Er zijn verschillende borstvormen: klein, middelgroot en groot. Een normale borst (B of C cup) weegt gemiddeld 400g. Vanaf F-cup worden de borsten echter als te groot beschouwd en vormen ze over het algemeen een handicap voor de vrouw. Deze handicap is niet alleen esthetisch, maar ook functioneel en veroorzaakt ongemak bij sportactiviteiten, rug-, nek- en schouderpijn in het bijzonder, en kan zelfs psychologische gevolgen hebben. Borstverkleining in België is een chirurgische ingreep die deze handicap opheft door het volume van de borsten te verkleinen. Abnormale ontwikkeling van de borstklieren is de belangrijkste oorzaak van borstvergroting en kan optreden in de puberteit. Fysiologische veranderingen kunnen echter ook de oorzaak zijn: zwangerschap, borstvoeding, de menopauze, aanzienlijke gewichtstoename… Borstvergroting is niet zonder gevolgen. De pijn, het ongemak en de invaliditeit die het veroorzaakt zijn niet gering. Het kan ook borstptosis (verslapte borsten) veroorzaken.

Borstverkleining prijzen België

BorstchirurgiePrijzenBlijf
BorstverkleiningVanaf €2.1005 nachten/6 dagen
Gigantomastie (borstverkleining + borstlift)Vanaf €2.9505 nachten/6 dagen

borstverkleining

De prijs van een borstverkleining in België begint bij €2.100. Deze prijs is inclusief :
 • Vervoer (vliegveld-hotel, hotel-kliniek)
 • Vergoedingen medisch personeel
 • De kliniek (consultatie, operatiekamer, medische apparatuur, enz.)
Vraag een van onze adviseurs om een offerte voor meer informatie.Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Gesprek vóór borstverkleining

Borstverkleining in België is een operatie die bedoeld is voor vrouwen met grote borsten die zich erg ongemakkelijk voelen en er vanaf willen:
 • Chronische rug-, nek- en schouderpijn,
 • Huiduitslag,
 • Beperkte activiteiten,
 • Moeite met het aanpassen van kleding,
 • Misvorming van de wervelkolom door het gewicht van de borsten
 • Borst die niet in verhouding staat tot de rest van het lichaam
Voorafgaand aan de borstverkleiningsoperatie vindt er een consultatiefase plaats. Zodra het medisch verblijf in Tunesië is gepland, wordt de patiënt uitgenodigd om haar bloedtesten, mammogrammen en medische foto’s op te sturen voor aankomst in Tunesië. Eenmaal in Tunesië zal ze pre-operatieve consultaties uitvoeren met het medisch personeel (chirurg en anesthesist) om enkele aanbevelingen en details te geven. Hier zijn een paar dingen die je moet weten voordat je een borstverkleining laat uitvoeren:
 • Stoppen met roken
 • Stop met het innemen van ontstekingsremmers en antistollingsmiddelen
 • In goede lichamelijke gezondheid verkeren (geen diabetes, ernstig overgewicht of hartproblemen) …

Hoe wordt een borstverkleining uitgevoerd?

Een borstverkleining duurt 2 tot 3 uur, wordt uitgevoerd onder algehele narcose en vereist een ziekenhuisopname van 1 tot 2 dagen. Een borstverkleining bestaat uit het verminderen van overtollig vet en klierweefsel in de borsten. De chirurg maakt incisies rond het tepelhof om dit teveel te verwijderen en de borsten te verkleinen. De tepel en het tepelhof blijven over het algemeen aan de borst vastzitten. Ze kunnen echter worden verplaatst (als de borst erg groot is) en de grootte van het tepelhof kan worden verkleind. Als de borsten ook asymmetrisch of uitgezakt zijn, zal de chirurg een borstlift en proberen een zekere symmetrie tussen de borsten te bereiken. De specialist eindigt met het omvormen van het resterende borstweefsel: de incisies worden samengevoegd om de nieuwe borst opnieuw vorm te geven. Om de gevormde borsten te ondersteunen, worden hechtingen in het borstweefsel geplaatst. Deze hechtingen en huidlijm worden gebruikt om de huid te sluiten.

Postoperatieve follow-up

Na een borstverkleining kunnen de borsten gezwollen en gekneusd zijn, er kan oedeem en ecchymose optreden die geleidelijk vervagen en de borsten kunnen gevoelig worden. Het is raadzaam om minstens 1 maand te stoppen met lichamelijke activiteit en om blootstelling aan de zon en het dragen van beha’s of bikini’s te vermijden. Er is ook een vervolgbezoek om de hechtingen te verwijderen. Het uiteindelijke resultaat wordt meestal 6 maanden na de operatie verkregen.

resultaat-vermindering-mamma
Resultaat borstverkleining

Resultaten van een borstverkleining

Naeen borstverkleining zijn de resultaten al zichtbaar: het volume van de borsten is zichtbaar verminderd en er is symmetrie bereikt. Er zal ook geen pijn meer zijn. Het resultaat is pas na 6 maanden definitief en de genezing vindt na 1 jaar plaats. Een borstverkleining sluit een zwangerschap of het geven van borstvoeding niet uit, vooral niet als het wordt uitgevoerd door een specialist (als het niet goed wordt gedaan, kunnen de melkkanalen worden doorgesneden en kan borstvoeding niet worden gegeven). Je zou minstens 1 jaar moeten wachten om zwanger te worden. Het verdient echter de voorkeur om de bevalling af te ronden voordat je een borstverkleining ondergaat.

Vragen en antwoorden over borstverkleining België

Lees verder voor een antwoord op al je veelgestelde vragen over borstverkleiningen.

Wie is de juiste kandidaat voor een borstverkleining?

De beste kandidaten voor een borstverkleining zijn vrouwen in goede gezondheid die grote borsten hebben, macromastie, en van wie de borsten rug-, nek- of schouderpijn veroorzaken, evenals huiduitslag. onder de borsten.

Hoeveel kost een borstverkleining in België?

De prijs die Medespoir aanbiedt voor een borstverkleining in België begint bij €2.100, inclusief de kosten van de operatie en het verblijf. Dit tarief is aanpasbaar aan de omvang van het contract. van de bewerking en de andere bewerkingen die je ermee wilt doen.

Wat voor soort verdoving is er nodig voor een borstverkleining?

Voor het comfort van de patiënt wordt de borstverkleining onder algehele narcose uitgevoerd.

Wat is de ideale leeftijd voor een borstverkleining?

Er is geen minimumleeftijd voor een borstverkleining. Dat gezegd hebbende, zullen de meeste chirurgen voor de operatie wachten tot de borstontwikkeling voltooid is, d.w.z. tot de grootte van de borsten stabiel is. In extreme omstandigheden, als Als de borsten zo groot zijn dat ze het vermogen om deel te nemen aan normale activiteiten aanzienlijk belemmeren, kan de chirurg ermee instemmen de borstverkleiningsoperatie eerder uit te voeren. Daarnaast moeten potentiële patiënten oud genoeg zijn om de risico’s en voordelen van een operatie te begrijpen.

Laat een borstverkleining littekens na?

Alle operaties laten littekens achter. De meeste littekens vervagen na 6 tot 12 maanden, maar de littekens zullen er voor altijd zijn. Houd er rekening mee dat niet iedereen dezelfde soorten littekens heeft en dat dit grotendeels komt door de manier waarop de huid is behandeld. genetisch. Sommige mensen hebben duidelijke, dunne littekens, terwijl anderen dikkere littekens hebben. Sommige mensen ontwikkelen zelfs keloïden, een abnormaal soort litteken dat groter wordt dan de incisie. van oorsprong. Hoewel chirurgen bepaalde technieken kunnen gebruiken om het uiterlijk van littekens te minimaliseren, kunnen ze je genetica niet veranderen.

Hoe lang duurt het herstel?

De herstelperiode na een borstverkleining duurt ongeveer een maand.

Zullen mijn tepels veranderen? Zal ik borstvoeding kunnen geven? Zullen mijn tepels hun gevoeligheid verliezen?

Niet alle patiënten kunnen borstvoeding geven na een borstverkleining. Het is ook belangrijk om te weten dat er een zeer, zeer kleine kans is om het gevoel van de tepel te verliezen, of zelfs om het tepelhof van de borst geheel of gedeeltelijk te verliezen. De tepel zelf, na een borstverkleining, omdat het mogelijk is om de grootte (diameter) van het tepelhof tegelijkertijd met de borstverkleining te verkleinen, zodat de tepel evenredig is met de nieuwe borstomvang.

Kan een borstverkleining ook worden gebruikt voor een borstlift?

Ja, een borstlift maakt deel uit van de verkleining. De borsten zullen daarna zeker vormvoller zijn. De patiënt kan er zelfs voor kiezen om geen beha te dragen.

Kan een borstverkleining mijn rug- en nekpijn verlichten?

Als de oorzaak van rug- en nekpijn te wijten is aan de grootte van de borsten, dan zou een borstverkleining moeten helpen. Hoewel er geen 100% garantie is, ervaren de meeste vrouwen een grote verbetering van hun symptomen na de operatie. borstverkleining. Soms is het nuttig om een andere orthopedisch chirurg te laten bevestigen dat het gewicht van de borsten inderdaad de oorzaak van de pijn is.

Is het mogelijk dat mijn borsten weer groter worden?

Niet precies, maar je borsten kunnen groter worden door zwangerschap, borstvoeding en gewichtstoename naarmate de patiënt ouder wordt. Gelukkig is het vaak mogelijk om een tweede reductie te ondergaan als de patiënt dat nodig heeft.