Het opvullen van rimpels in België is een techniek die wordt gebruikt in de esthetische geneeskunde en in het bijzonder in de antiverouderingsgeneeskunde. Het bestaat uit het gebruik van verschillende soorten producten om de rimpels en holtes op te vullen die soms in het gezicht verschijnen, als tekenen van veroudering of na aanzienlijk gewichtsverlies. Dit zijn holle onregelmatigheden of depressies in de huid die, nadat het product is geïnjecteerd, hun volume terugkrijgen. Rimpelvulling in België kan worden uitgevoerd in dermatologenpraktijken of in klinieken die gespecialiseerd zijn in cosmetische chirurgie en geneeskunde.

Welke soorten rimpelvullende producten worden gebruikt België

Over het algemeen zijn er drie soorten rimpelvullende producten die in Tunesische klinieken worden gebruikt, zoalshyaluronzuur en botulinetoxine. Er zijn resorbeerbare producten, zoals hyaluronzuur; langzaam resorbeerbare producten, die tussen 6 maanden en 2 jaar kunnen blijven zitten; en niet-resorbeerbare producten, die gemaakt zijn van acrylpolymeren gecombineerd met hyaluronzuur of collageen. Niet-resorbeerbare producten hebben een definitieve levensduur, terwijl resorbeerbare injecteerbare producten, die slechts 3 tot 6 maanden nodig hebben om af te breken, toch het meest worden gebruikt voor het opvullen van rimpels.



Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Wat houdt het opvullen van rimpels met hyaluronzuur in?

Hyaluronzuur is een van de populairste behandelingen in de esthetische geneeskunde. Wanneer het gebruikt wordt om rimpels op te vullen, vult het op natuurlijke wijze nasolabiale plooien, bitterheidsplooien en fijne rimpels op. Niet te vergeten dat hyaluronzuurinjecties ook kunnen worden gebruikt om de lippen te verbeteren en voller te maken, terwijl de rimpels die met het ouder worden rond de lippen verschijnen, worden weggewerkt. Het wordt ook gebruikt om holle jukbeenderen op te vullen. Dankzij de volumetrische en vochtinbrengende eigenschappen helpt de injectie van hyaluronzuur in de huiddikte om contour te geven aan holle zones of zones die volume verliezen (fijne lijntjes, donkere kringen, rimpels, enz.) en om de huid in de diepte te hydrateren, wat bijdraagt tot verjonging. Daarom wordt het een antiverouderingsmiddel genoemd.

Is het injecteren van deze antirimpelstoffen pijnlijk?

Om pijn of gevoeligheid tijdens de injectie van een vulproduct te voorkomen, laat de dermatoloog of plastisch chirurg de patiënt minstens 1 uur voor de ingreep een verdovende crème aanbrengen. Als het gebied daarentegen erg gevoelig is, kan de verdoving worden aangevuld met een plaatselijke verdoving. De andere oplossing om pijn te vermijden is om fillers te gebruiken die al gecombineerd zijn met een verdovingsmiddel.

Is er een specifieke injectietechniek?

Er zijn verschillende technieken voor het injecteren van een rimpelvuller. Een van deze technieken is de retro tracer techniek. Bij deze techniek wordt het te vullen gebied aangeprikt, de naald zo ver mogelijk ingebracht, teruggetrokken en geïnjecteerd.
rimpelvulling tunesië
Andere injectietechnieken zijn: plaatinjectie, waaierinjectie, rasterinjectie en multi-punctuur. Elke chirurg of dermatoloog kiest de methode die bij hem past en legt die uit aan de patiënt. Maar het is vooral de aard van de rimpels en waar ze zich bevinden die de injectietechniek bepalen. Als de vuller dik is, wordt deze diep in de huid geïnjecteerd. Als het daarentegen vloeibaar is, wordt de injectie aan de bovenkant van de lederhuid gegeven.

Hoe lang duurt een injectiesessie?

De injectie van een opvulproduct om rimpels te behandelen duurt gemiddeld 15 tot 20 minuten. Aan het einde van de ingreep kunnen de geïnjecteerde gebieden rood of blauw zijn. Simpele make-up kan ze verbergen en ijs aanbrengen op deze plekken kan voorkomen dat de roodheid langer aanhoudt.

Is hyaluronzuur gecontra-indiceerd?

Het injecteren van hyaluronzuur om rimpels op te vullen wordt afgeraden voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Wat contra-indicaties betreft, worden injecties met hyaluronzuur niet aanbevolen voor mensen die lijden aan auto-immuunziekten, ontstekingsziekten, hepatitis C of mensen die eerder injecties met niet-absorbeerbare producten hebben ondergaan.

Wat zijn de belangrijkste risico’s van het vullen van producten?

Het is duidelijk dat de meeste producten die gebruikt worden om rimpels op te vullen afkomstig zijn van lichaamsvreemde stoffen. Als er echter een vreemd lichaam in de huid wordt gebracht, zijn huidreacties te verwachten. Dit zijn meestal tijdelijke reacties zoals roodheid, oedeem, etc. Granulomen, een van de zeldzaamste risico’s, worden vooral geassocieerd met langzaam absorbeerbare producten. Maar de bijwerkingen van vulmiddelen kunnen als volgt worden samengevat: hematoom, erytheem, oedeem, infectie, necrose, ontsteking, allergie, pigmentatie, enz.

Kun je je eigen vet gebruiken als vulling?

Het opvullen van rimpels met eigen vet staat bekend als lipofilling van het gezicht. Dit is een techniek die wordt gebruikt in de esthetische geneeskunde en waarmee effectief vet kan worden onttrokken aan de patiënt zelf, bekend als een liposuctie Dit kan worden uitgevoerd op de buik, dijen, armen, rug, enz. om dit autologe vet, nadat het is gezuiverd, te gebruiken voor lipo-seeding of lipostructuur van het gezicht.

Kunnen vetinjecties worden gebruikt om rimpels op te vullen?

Autologe vetinjectie is strikt genomen geen behandeling voor gezichtsrimpels, maar het is meer een geschikte techniek voor onderhuidse opvulling, waarmee holtes en groeven kunnen worden behandeld en het ovaal van het gezicht kan worden opgevuld. Meer precies maken vetinjecties in de esthetische gezichtsgeneeskunde het mogelijk om het volume van de jukbeenderen te vergroten, holle wangen en lage wangen op te vullen, het ovaal van het gezicht opnieuw vorm te geven en volume te geven, en fronsrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes, enz. op te vullen. Het voordeel van deze techniek is dat er geen secundaire risico’s aan verbonden zijn.

Hoeveel kost het om rimpelvullers te injecteren in België?

Het is vermeldenswaard dat deze vorm van esthetische geneeskunde vaak wordt gecombineerd met plastische chirurgie om het gezicht of andere lichaamsdelen te behandelen. De prijs wordt berekend per fles en per aantal sessies.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.