Rhinoplastie in België is cosmetische chirurgie om de neus te hervormen en te verfraaien. In sommige gevallen kan de onevenredige vorm van de neus leiden tot echte complexen en verlegenheid bij het verschijnen in de maatschappij, wat leidt tot een gevoel van onbehagen. Daarom nemen deze mensen hun toevlucht tot neuscorrecties om een zekere harmonie in hun gezicht te herstellen. Er zijn evenveel neuscorrectietechnieken als neusvormen. De chirurg zal niet dezelfde techniek gebruiken om een bochelneus te vervormen als bij een afwijkende of scheve neus.

Rhinoplastie prijzen België

De prijs van een neuscorrectie in België via het agentschap MedEspoir is betaalbaar. Ongeacht de chirurgische ingreep aan de neus, zullen de honoraria en ziekenhuiskosten lager zijn dan in Europa.
InterventieTarievenBlijf
Eenvoudige neuscorrectieVanaf € 2.0005 nachten/6 dagen
Rhinoplastie en septoplastieVanaf €2.3505 nachten/6 dagen
Etnische neuscorrectieVanaf €2.3505 nachten/6 dagen
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Wanneer is een neusplastie geïndiceerd?

In principe kan plastische chirurgie van de neus worden overwogen op volwassen leeftijd, wanneer de neus volledig ontwikkeld is. Het gezicht is klaar met groeien en wordt niet meer veranderd. De verschillende soorten interventies zijn :
neuscorrectie België Etnische reductie neuscorrectie: verkleining van de neusgaten en definitie van de neustip van een Afrikaanse neus.

Etnische neuscorrectie (etnische neuzen)

Deze vrij delicate operatie wordt aanbevolen voor Afrikanen en Aziaten die de vorm van hun neus willen veranderen met behoud van een natuurlijk uiterlijk dat overeenkomt met de vorm van hun gezicht. Van een neus wordt gezegd dat hij “etnisch” is als hij breed is aan de voorkant en klein in profiel. De ideale operatie heet etnische neuscorrectie

Reconstructieve of corrigerende neuscorrectie

Correctie van een neus door de bult (de kromming) weg te werken met behoud van een natuurlijk uiterlijk, met de “voor”-foto links en de “na”-foto rechts.
Wanneer het doel is om aangeboren misvormingen of misvormingen als gevolg van een ongeval of trauma te corrigeren. Bovendien kan iedereen die niet tevreden is met het resultaat van een mislukte neuscorrectie een tweede, corrigerende operatie overwegen.

neuscorrectie België
Esthetische neuscorrectie België

functionele neuscorrectie België
Functionele neuscorrectie België

Klassieke esthetische neuscorrectie

De vorm van de neus verfijnen door de punt en de projectie van de neusgaten te verkleinen.
Als de patiënt niet lijdt aan een functioneel probleem (ademhaling) of de gevolgen van een trauma (boksersneus), of als hij geen specifieke etnische neus heeft (Aziatisch, Afrikaans of Perzisch) en de vorm en/of het volume van zijn neus wil veranderen, wordt dit een conventionele esthetische neuscorrectie genoemd. In feite hebben we het over alle standaard vormen van neuscorrectie waarmee de neus kan worden verfijnd en meer in harmonie kan worden gebracht met de gelaatstrekken.

De tests die nodig zijn voor gezichtschirurgie

Net als bij een blepharoplastie of een andere gezichtschirurgische ingreep is het raadzaam om ten minste twee bezoeken af te leggen voor de operatie om er zeker van te zijn dat de patiënt psychologisch stabiel is. Het veranderen van de vorm van de neus heeft een grote invloed op zowel de esthetische als de psychologische toestand van de patiënt. De chirurgische techniek hangt af van de keuze van de gewenste vorm van de neus, die zorgvuldig bestudeerd moet worden aan de hand van het uiterlijk van het gezicht. Controleer vanuit functioneel oogpunt of een afwijking van het neustussenschot de ademhalingsfunctie van de patiënt niet belemmert. Een pre-operatief consult met de anesthesist is erg belangrijk, met bloedonderzoek, röntgenfoto’s en cardiologisch onderzoek indien nodig. Vóór de operatie van twee weken is het verboden om anticoagulantia, aspirine en bepaalde ontstekingsremmers te nemen, omdat deze kunnen leiden tot complicaties die verband houden met de anesthesie of de operatie zelf (bijvoorbeeld bloedingen).

Hoe wordt plastische chirurgie van de neus uitgevoerd?

Rhinoplastie wordt uitgevoerd onder algehele narcose of plaatselijke verdoving voor kleine ingrepen aan de neuspunt. Tijdens de consultatie kiest de chirurg, in overleg met de patiënt, een duidelijk omschreven operatieprocedure. Deze keuze bepaalt de vorm van het kraakbeen en/of bot. Bij een neusvleugelverkleining worden de incisies in de natuurlijke plooi van de neusgaten gemaakt. Bij andere ingrepen zijn de littekens echter onzichtbaar omdat de incisie wordt gemaakt op de slijmvliezen in de neus zelf en de gebruikte hechtingen resorbeerbaar zijn, d.w.z. oplosbaar, en later niet hoeven te worden verwijderd. Aan het einde van de operatie brengen de artsen een metalen of gipsen spalk aan om de neus onbeweeglijk te houden (vooral bij delicate operaties zoals etnische neuzen). Er worden vaak lonten in de neusgaten gestoken om het slijmvlies op zijn plaats te houden. Als het niet gecombineerd wordt met een andere operatie zoals een genioplastiek, duurt een neuscorrectie een uur of anderhalf uur en moet je 24 uur in het ziekenhuis blijven.

Wat gebeurt er na een neuscorrectie?

Lichte ongemakken aan de luchtwegen kunnen tot 48 uur aanhouden, vooral nadat de highlights zijn aangebracht. Blauwe plekken en zwellingen (oedeem) kunnen op de oogleden verschijnen, maar deze verdwijnen na 10 dagen. Het is aan te raden om de neusholtes in te smeren met vette druppels om makkelijker te kunnen ademen. De hechtingen waarmee de binnenkant van de neus is gehecht, verdwijnen vanzelf in de dagen na de operatie, terwijl het gips op de zevende dag wordt verwijderd. Het is niet aan te raden om intensief te sporten, je neus krachtig te snuiten of je zelfs langdurig bloot te stellen aan de zon, om geen druk en kracht uit te oefenen op het verzwakte bot-, kraakbeen- en huidweefsel en de kleine bloedvaatjes in de neus. Je moet ook vermijden om een zonnebril te dragen gedurende ten minste twee weken na de operatie.

Verwachte resultaten van neuschirurgie

Hoewel je op de tiende dag een idee hebt van het uiteindelijke uiterlijk van de neus, zul je merken dat de neus nog steeds een gezwollen uiterlijk heeft, dat na twee maanden verdwijnt. Aan het einde van de 3e postoperatieve maand begint de vorm van de neus bevredigend te worden, maar de neus blijft zich tot een jaar lang verfijnen voordat uiteindelijk het verwachte resultaat wordt bereikt.

Wat zijn de verwachte resultaten van een neuscorrectie in België?

De resultaten van een neuscorrectie worden geleidelijk zichtbaar. In de meeste gevallen kunnen de resultaten twee tot drie maanden na de operatie worden beoordeeld. Het duurt echter ongeveer 6 maanden om het uiteindelijke, definitieve resultaat te verkrijgen. De huid die het kraakbeen van de neus bedekt, moet krimpen en zich aanpassen aan de nieuwe vorm en grootte. We moeten dus nog even geduld hebben voordat we de uiteindelijke resultaten kunnen beoordelen. Progressie treedt snel op bij dunne huid en is een beetje traag bij dikke huid (vooral in het geval van Afrikaanse neuzen).

Wat zijn de zeldzame complicaties van plastische chirurgie van de neus?

Zoals elke chirurgische ingreep brengt ook een neuscorrectie risico’s met zich mee en kunnen er complicaties optreden. Defecten die verband houden met onvolkomenheden in het resultaat zijn het meest waarschijnlijk, vooral als de keuze van de behandelaar niet succesvol was. Het risico kan ook verband houden met de verdoving. Als de slijmvliezen niet goed genezen, kunnen er ademhalingsproblemen ontstaan. Huidproblemen kunnen ook optreden als gevolg van een slechte huidretractie. Andere oorzaken zijn slechte littekenvorming door roken en overmatige blootstelling aan de zon (UV-stralen) (keloïde of hypertrofische littekens).