Cataractchirurgie in België is een eenvoudige, korte chirurgische ingreep die ontworpen is om het gezichtsvermogen te verbeteren door het verwijderen van de cataract die zich vormt op de kristallijne lens van het oog.
Deze operatie wordt gewoonlijk uitgevoerd in België, in samenwerking met het agentschap MedEspoir.

Prijs staaroperatie België

Om meer te weten te komen over de kosten van staaroperaties in België, vraag je gewoon een gratis en vertrouwelijke offerte aan. MedEspoir werkt met oogchirurgen die persoonlijke, betaalbare tarieven bieden.

staaroperatie België

medespoir belgiëDevis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

staaroperatie België

medespoir belgië

Voordat u deze operatie ondergaat

Het is raadzaam om een week voor de operatie te stoppen met roken om het risico op longembolie te minimaliseren. Daarnaast mag alcohol niet worden gedronken vóór 24 uur voor de operatie om ongewenste interactie met andere medicijnen te voorkomen.
Draag op de grote dag geen lotion of parfum, vermijd make-up en nagellak en laat je sieraden thuis.
Wat gebeurt er tijdens de staaroperatie?
Voordat we ingaan op de details van de operatie, moeten we eerst wat licht werpen op dit gezondheidsprobleem.

Wat is staar?

De kristallijne lens is een transparant compartiment van het oog dat zich achter de pupil bevindt. De rol ervan is om objecten scherp te stellen door zich aan te passen aan hun afstand, d.w.z. door ronder te worden voor nabije objecten en platter voor verre objecten.
In deze context is cataract het troebel worden van de kristallijne lens (die normaal transparant is), waardoor het zicht automatisch minder helder wordt.
Hierdoor is de projectie van objecten op het netvlies voordat ze door de oogzenuw worden geleid niet perfect gegarandeerd, omdat de doorgang van licht niet meer vloeiend is.

Verloop van de operatie

Het verwijderen van staar vereist een plaatselijke verdoving, dus je voelt geen pijn, en duurt ongeveer 20 minuten. Om de staar die zich op de lens vormt te bereiken, maakt de oogchirurg één of twee kleine sneetjes in het hoornvlies om de chirurgische instrumenten door te laten.
De cataract wordt dan geleidelijk verwijderd samen met de lens (na fragmentatie door ultrageluidsgolven), totdat alle compartimenten zijn verwijderd. De volgende stap is het plaatsen van een transparante lens in het oog, wat niets anders is dan een kunstlensimplantaat.
Dit implantaat neemt de rol van de natuurlijke kristallijne lens over, namelijk het projecteren van licht op het netvlies.

Wat zijn de postoperatieve gevolgen van staarverwijdering?

Deze snelle interventie is ook eenvoudig en alledaags. De patiënt kan dezelfde dag nog naar huis, vandaar de term “dagchirurgie”. De gemaakte incisies hoeven niet gehecht te worden en vervagen vanzelf.
De patiënt voelt weinig pijn, alleen een beetje ongemak in de ogen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.