Belgische composietvernisjes of composietvernisjes zijn dunne schelpjes die perfect op tanden lijken (vorm, kleur, consistentie, afmetingen, enz.). Ze worden gebruikt in de cosmetische tandheelkunde om het uiterlijk van tanden te verbeteren en een mooie glimlach te herstellen.

Wat zijn de verschillen tussen composiet veneers en porseleinen veneers?

Er zijn in wezen twee soorten facings:
  • Porseleinen facings: esthetisch, bestendig, gaan lang mee (minstens 10 jaar), veranderen niet van kleur na verloop van tijd
  • Composiet facings: kunnen in één sessie worden aangebracht, gaan ongeveer 6 jaar mee, zijn esthetisch aantrekkelijk en betaalbaar, en kunnen worden aangepast aan de natuurlijke kleur van de tanden. De kleur verandert na verloop van tijd en er kunnen vlekken op komen, maar ze kunnen eenvoudig worden gereinigd en gerepareerd.
Voor en na composietvernisDevis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Composietvernis: levensduur

Composiet is een materiaal gemaakt van plastic of hars polymeren, of de samenstelling ervan (vandaar de naam composiet). Afhankelijk van de gewoonten van de persoon gaan composieten 3 tot 5 jaar mee. Toch zijn ze bijzonder praktisch voor patiënten met strenge mondhygiëne-eisen, gezien hun gevoeligheid voor vocht en hun kleurverandering na verloop van tijd. Dus als je op zoek bent naar de makkelijke uitweg en niet rigoureus genoeg bent, raden we je keramische facings aan, omdat deze beter bestand zijn tegen de verschillende veranderingen die hun omgeving kan beïnvloeden.

Hoe worden composietvernisjes in België geplaatst?

De tandarts past de vorm van de tanden aan (indien nodig), brengt vervolgens de composietveneer aan die overeenkomt met de natuurlijke kleur van de tanden van de patiënt en geeft ze een nieuwe vorm om een perfect discrete, “natuurlijke” tand te creëren (van dezelfde grootte als de andere tanden). Vervolgens stelt hij het bloot aan een speciale lamp die een licht afgeeft dat de composiet verder fixeert. Hierdoor worden de aanpassingen gepersonaliseerd op basis van de tanden van de patiënt, hun kleur, hun leeftijd, enz. Tot slot worden composieten ook gebruikt om gaten in kiezen en premolaren te vullen, maar in dit geval hebben we het niet over facings. composietvernis