Een littekenbehandeling in België bestaat uit het verwijderen van littekens of de naweeën ervan met behulp van een of meer technieken uit de esthetische geneeskunde.

Hoe definieer je een litteken?

Het uitgangspunt is een wond of chirurgische incisie. In feite is de huid de eerste immuunbarrière van het lichaam en het breken ervan veroorzaakt een wond die vervolgens wordt omgezet in een litteken.

behandeling-scar-tunisia

Is het uiterlijk van een wond blijvend?

Het uiterlijk van een traumamerk of operatie is over het algemeen blijvend. Het kan echter na verloop van tijd steeds minder zichtbaar worden (als het niet diep is), maar de regeneratie van het huidweefsel vindt op een enigszins aparte en willekeurige manier plaats, waardoor het litteken opmerkelijk is. Vandaar de rol van cosmetische chirurgie, die zich nu richt op minimaal invasieve chirurgie, gevolgd door die van esthetische geneeskunde, die zich richt op het uitwissen van deze vlekken.

Wat zijn de belangrijkste factoren voor een succesvolle genezing?

Het genezingsproces is afhankelijk van een aantal factoren en vindt pas na enkele maanden definitief plaats. Er wordt onderscheid gemaakt tussen :
  • Overmatige of niet-overmatige blootstelling aan UV-stralen;
  • Dagelijks roken (of niet) ;
  • Het metabolisme en genezingsvermogen van de patiënt;
  • Regelmatig een helende crème aanbrengen;
  • De expertise van de cosmetisch chirurg in het geval van chirurgie, enz.Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Littekenbehandeling in Tunesië: Hoe werkt het?

Net als alle esthetische en herstellende medische behandelingen (zoals botuline toxine injecties), wordt deze techniek dagelijks uitgevoerd in Tunesische esthetische klinieken.

Voor de sessie

Een ervaren cosmetisch arts of dermatoloog staat volledig tot uw beschikking voor een eerste afspraak. Tijdens deze afspraak zal de behandelaar je litteken(s) onderzoeken, de ernst (of niet) van de situatie uitleggen en de procedure uitleggen die gevolgd zal worden tijdens de volgende sessies.

Verloop van een littekenbehandeling

Zo’n sessie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, door een verdovende crème op het te behandelen gebied aan te brengen. De duur hangt af van de ernst van het litteken, de uitbreiding ervan en de gevoeligheid van het gebied, maar is over het algemeen niet langer dan 30 minuten. Het aantal sessies hangt ook af van de bovengenoemde factoren (niet meer dan 6).

Na de sessie

Tijdens de toepassing van de laser(CO2 laserbehandeling) kan de patiënt een gevoel van warmte en tintelingen ervaren in het gebied dat aan de laser wordt blootgesteld, maar dit is tijdelijk en onschadelijk. De roodheid is ook van voorbijgaande aard en is gewoon een normale reactie van het huidweefsel.
Acne littekenbehandeling België
Acne littekenbehandeling België