Sommige mensen die veel zijn afgevallen, blijven zitten met grote vetophopingen op verschillende plaatsen van het lichaam (buik, nek, rug, heupen, dijen, armen, enz.) die niet reageren op een dieet en lichaamsbeweging. Voor deze patiënten is het mogelijk om in België op een veilige manier Mega Liposuctie uit te voeren, waarbij deze hardnekkige vetophopingen worden aangepakt om een evenredig silhouet te creëren. Bij obese patiënten kan liposuctie met groot volume of Mega-liposuctie worden gebruikt om gewichtsverlies te stimuleren. Hoewel liposuctie geen primair hulpmiddel is om af te vallen, kan een zorgvuldig gebruik van deze liposuctie techniek de inspanningen om af te vallen vergroten en de algehele gezondheid verbeteren.

mega-liposuctie-belgië
Mega liposuctie België

Hoeveel liter vet kan verwijderd worden met Mega Liposuctie?

Megaliposuctie wordt over het algemeen gedefinieerd als een techniek voor de massale verwijdering van vetweefsel, waarbij tot 5 liter vet in één sessie kan worden verwijderd. Afhankelijk van de locatie en het volume van het vet kunnen patiënten in één sessie meerdere maten verliezen. Patiënten kunnen onmiddellijk de voorlopige resultaten van hun operatie zien en de verbetering gaat door tijdens de herstelperiode. De chirurg vertelt elke patiënt wat ze kunnen verwachten van megaliposuctie en of hun doelen in één sessie kunnen worden bereikt. De volgende sessies worden gepland zodra de patiënt volledig is hersteld en de operatie veilig wordt geacht.

Ben ik een goede kandidaat voor mega-liposuctie?

Kandidaten voor megaliposuctie moeten in goede gezondheid verkeren en geen ongecontroleerde medische problemen hebben. Patiënten met ernstige hart- en vaatziekten, stollingsstoornissen of zwangere vrouwen komen niet in aanmerking voor deze procedure. Patiënten moeten al enkele maanden een stabiel gewicht hebben en mogen liposuctie niet gebruiken als hun belangrijkste methode van gewichtsverlies. Veel patiënten die op zoek zijn naar mega-liposuctie hebben alle andere oplossingen uitgeput om deze hardnekkige vetophopingen te verminderen, die hun inspanningen om het lichaam te verstevigen hebben ondermijnd.Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Uw consultatie voor Mega Liposuctie

Om een afspraak te maken voor een privé consultatie voor mega liposuctie in België, bel ons kantoor vandaag nog op 0032 28 91 74 97 of klik op de consultatieknop hieronder.

Procedure voor mega-liposuctie

Mega liposuctie, waarbij grote hoeveelheden vet worden verwijderd, wordt uitgevoerd onder algehele narcose. De doelgebieden worden voor de operatie gemarkeerd. Liposuctie zelf houdt in dat een zeer smalle holle buis of canule net onder de huid wordt ingebracht via zeer kleine incisies. Het vetweefsel wordt afgebroken en via de canule uit het lichaam gezogen. Er worden verschillende methoden gebruikt, waaronder tumescente liposuctie is in de meeste gevallen de voorkeursmethode. Het wordt beschouwd als de veiligste methode en veroorzaakt de minste zwelling en blauwe plekken. Tijdens de operatie wordt de patiënt voortdurend gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het vloeistofniveau stabiel blijft. Er zijn ook andere laserondersteunde liposuctie technieken, Ultrasone of Vaser-liposuctie … Na de operatie worden er compressiebanden of een speciale compressiekleding over de plek gelegd om pijn, zwelling en blauwe plekken te verminderen. Patiënten worden vervolgens enkele uren in de verkoeverkamer gecontroleerd en als de verdoving is uitgewerkt, kunnen ze hun eerste herstelperiode in een postoperatief zorgcentrum doorbrengen. In het geval van megaliposuctie wordt de patiënt 24 uur per dag bewaakt om het comfort en de veiligheid van de patiënt te garanderen. Na deze periode kunnen patiënten naar huis om hun herstel te voltooien.

Herstel na mega liposuctie

Patiënten die een mega-liposuctie ondergaan, hebben iets meer tijd nodig om te herstellen, omdat het te behandelen gebied groter is. Patiënten kunnen na de operatie zo snel bewegen als ze willen en worden aangemoedigd om dat te doen. Dit bevordert de doorbloeding en helpt het vocht uit de kleine incisies af te voeren. Er kunnen drainageslangetjes worden geplaatst, maar deze worden na een paar dagen verwijderd. De chirurg zal je 24 tot 48 uur na de operatie onderzoeken om te controleren op infectie of vochtophoping en om eventuele vragen van de patiënt te beantwoorden. De postoperatieve instructies hebben onder andere betrekking op hoe lang u de compressiekleding moet dragen, hoe u de incisiepunten moet verzorgen en hoe u moet omgaan met de pijn en misselijkheid die kunnen optreden als gevolg van de algehele narcose.