Het gebruik van lasers in de esthetische geneeskunde in België wordt steeds gebruikelijker. De dermatologische laser, die wordt gebruikt om rimpels te corrigeren, vlekken te verwijderen of de huid strakker te maken, speelt een belangrijke rol bij het wegwerken van gezichtsimperfecties en dus bij het verfraaien van het gezicht. In Tunesië wordt deze methode al bijna twintig jaar gebruikt door particuliere esthetische klinieken en door chirurgen die goed zijn opgeleid in dit type behandeling.

Wat is een laser?

De term laser komt van het acroniem Light Amplified by Stimulated Emission of Radiation. Meer precies gaat het om het gebruik van licht op een plaatselijke manier op de huid om een misvorming te verwijderen. Het type laser wordt gekozen op basis van de onvolkomenheid die moet worden gecorrigeerd.

Prijs van laserbehandeling in Tunesië

De prijs van een littekenbehandeling in Tunesië varieert afhankelijk van het werk en de te behandelen gebieden, en kost 50% minder dan elders.Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan voor een diagnose van onze cosmetisch chirurg die expert is in laserbehandelingen.
laserbehandelingDevis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Voor welke aandoeningen is een laserbehandeling geïndiceerd?

Medische lasers worden gebruikt voor ontharing, tatoeageverwijdering, de behandeling van couperose, acne, bruine vlekken, de behandeling van rimpels en angiomen, enz.

Wat is laserontharing?

Het doel van laserontharing is om de matrix aan de oorsprong van het haar permanent te vernietigen. Het gaat hierbij om laserontharing. Deze procedure kan worden uitgevoerd vanaf de leeftijd van 20 jaar. Laserontharing verwijdert ook ingegroeide haren.
laserbehandeling tunesië
Maar permanente ontharing is alleen mogelijk na meerdere sessies, waarvan het aantal door de chirurg wordt bepaald afhankelijk van het te verwijderen gebied, omdat haar op verschillende plaatsen anders groeit. Deze methode kan worden gebruikt om haar te verwijderen van de benen, dijen, onderarmen, oksels, kin of bovenlip, enz. Elke sessie wordt gekenmerkt door een geleidelijke ontharing die elke patiënt kan zien.

Wat houdt een laserbehandeling voor rosacea in?

Couperose is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door ontsteking en roodheid van het gezicht, met name de neus, wangen, het voorhoofd, de kin, maar ook de hals, enzovoort. Sommige vormen van rosacea zijn familiair, andere zijn geïnduceerd en worden behandeld met vaatlasers of gepulseerde kleurstoflasers. Kortom, de keuze van de chirurg voor een laser hangt af van het type rosacea. Laserbehandeling van rosacea wordt uitgevoerd in verschillende sessies, 3 of 4 sessies met een tussenpoos van 1 maand. De procedure duurt 20 minuten. Na de operatie kan de patiënt een branderig gevoel of hitte voelen, wat kan worden gekalmeerd met een vochtinbrengende crème.

Kunnen lasers worden gebruikt om littekens te behandelen?

Er zijn specifieke lasers voor het behandelen van littekens. Deze lasers verschillen van de lasers die gebruikt worden bij fotoverjonging. Om littekens te behandelen kunnen ofwel ablatieve lasers worden gebruikt, die een verlies van opperhuid en zelfs lederhuid veroorzaken om de regeneratie ervan te vergemakkelijken, of er kan een niet-ablatieve laser worden gebruikt, die de lederhuid verhit om opnieuw collageen aan te maken, maar zonder de opperhuid te beschadigen.

Is laserbehandeling voor cellulitis mogelijk?

Cellulitis, dat wordt gekenmerkt door onderhuidse vetophopingen en de verschijning van een lelijke sinaasappelhuid, kan effectief worden behandeld met een laser. Adipocyten worden vernietigd door laserverplaatsing in het onderhuidse vetweefsel zonder liposuctie. Adipocytolyse wordt veroorzaakt door de thermische warmte van de endo-laser.

Hoe wordt angioma plana behandeld?

Vlakke angiomen zijn moedervlekken die lichtroze of donkerrood van kleur kunnen zijn. Het kan worden aangetroffen op de armen of benen, maar meestal in het gezicht. De behandeling van een unilateraal planair angioom in het gezicht wordt uitgevoerd met een gepulseerde kleurstoflaser, met als doel fotothermolyse te veroorzaken, d.w.z. de vernietiging van alle abnormale bloedvaten waaruit het angioom bestaat. De volledige behandeling van een laserangioom kan meer dan tien sessies vereisen. Het is echter onmogelijk dat het angioom volledig verdwijnt, vooral als het dik is.

Hoe wordt een lasertattoobehandeling uitgevoerd?

Lasers worden nu gebruikt om verschillende soorten tatoeages te verwijderen: amateurtatoeages, professionele tatoeages, rituele tatoeages, cosmetische tatoeages, enz. De duur van een sessie lasertatoeage verwijderen varieert afhankelijk van het type inkt, de kleur en de diepte van de inkt. Het aantal sessies wordt vastgesteld zodra de arts het type tatoeage duidelijk heeft geïdentificeerd.