De borstlift, ookwel borstpexie of mastopexie genoemd, lift verslapte of hangende borsten door het tepelhof en de tepel te verplaatsen, overtollige huid te verwijderen en de klier te liften. Het resultaat zijngevormde, gelifte borsten. Factoren die de borsten kunnen beschadigen en ervoor kunnen zorgen dat ze hun stevigheid en elasticiteit verliezen, zijn onder andere
  • Zwangerschap
  • Borstvoeding
  • Gewichtsvariaties
  • Borsthypertrofie…
Een borstlift in Tunesië is daarom nodig als massages, crèmes en spieroefeningen geen oplossing bieden.
  borstlift België
Borstlifttechniek België

Hoeveel kost een borstlift in België?

De prijs van een borstlift in België varieert van €2.100 voor een ingreep zonder implantaten tot €2.850 voor een ingreep met implantaten. Deze prijs omvat zowel je verblijf als je operatie in Tunesië en je hoeft niets anders te betalen dan het bedrag dat op je persoonlijke offerte staat.
Type borstliftPrijzenBlijf
Borstlift met anatomische prothesenVanaf €30505 nachten/6 dagen
Borstlift met ronde prothesenVanaf €2.8505 nachten/6 dagen
Borstlift zonder prothesenVanaf €2.1005 nachten/6 dagen
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Wat zijn de verschillende soorten ptosis van de borst?

Kleine, lege borsten

Sommige vrouwen hebben een levenslang complex over hun borsten. Om dit te bereiken biedt cosmetische chirurgie oplossingen op maat, zoals een facelift, een operatie om de borsten te vergroten.

Borsthypertrofie

Voor sommige vrouwen kunnen hun borsten te groot zijn en een aantal problemen veroorzaken (rugpijn, taille, enz.) en daarom hebben ze een borstlift- en borstverkleiningsoperatie nodig.

Hoe werkt een borstlift in België?

Vóór de borstliftoperatie

Medische onderzoeken, preoperatieve controles, mammografie en echografie moeten één periode voor de operatie worden uitgevoerd. De patiënt moet ook minstens twee dagen voor de operatie een eerste consult hebben met haar plastisch chirurg en arts. Het is heel belangrijk dat de patiënt de aanbevelingen van de plastisch chirurg opvolgt om ernstige risico’s van de operatie te vermijden:
  • Orale anticonceptiepillen,
  • Roken voor en na de operatie,
  • Medicijnen innemen die aspirine bevatten, enz.

De dag van de operatie

De borstliftprocedure wordt uitgevoerd onder algehele narcose en duurt 1 tot 2 uur. Een ziekenhuisopname is meestal een verblijf van één nacht. De operatie bestaat uit het verplaatsen van het tepelhof en de tepel, het liften van de borstklier en het verwijderen van overtollige huid. De operatie resulteert in symmetrische, mooi gevormde borsten.

Postoperatieve zorg

Over het algemeen is er weinig pijn na een borstlift. Gevoelens van ongemak en onbehagen kunnen worden verzacht met pijnstillers die door de arts worden voorgeschreven. Het is essentieel dat de patiënt een geschikte ondersteunende beha draagt gedurende 2 maanden (dag en nacht) en zorgt voor een rustperiode van gemiddeld 10 dagen. De patiënt kan na een paar dagen weer normaal werken. Je moet echter zware lasten en zware inspanningen vermijden. Sportactiviteiten kunnen 2 maanden na de operatie worden hervat.

Resultaten van een borstlift

Het resultaat is zeer bevredigend en is te zien vanaf de 6e maand. Wat je moet weten over borstlifting is dat deze operatie niet gestandaardiseerd is. Afhankelijk van de wensen van de patiënt en het type borsttose kan de chirurg de meest geschikte oplossing bepalen. In sommige gevallen hoeft de chirurg alleen de overtollige huid te verwijderen en de tepels te verplaatsen, terwijl in andere gevallen de plastisch chirurg een borstimplantaat plaatst.

resultaten borstlift België
Resultaten borstlift