Sleeve gastrectomie in België is een obesitas- of bariatrische operatie waarbij twee derde van de maag wordt verwijderd en slechts een derde overblijft (zonder dat het spijsverteringskanaal wordt onderbroken). Het doel van een dergelijke praktijk is om morbide obesitas te bestrijden en patiënten een zeer aanzienlijk gewichtsverlies te garanderen.

Prijs mouw België

Interventie

Prijzen

Blijf

Endoscopische gastroplastische sleeve (EGS)

Vanaf €3950

3 nachten / 4 dagen

Alvorens een keuze te maken voor een Sleeve gastrectomie en een medisch verblijf in Tunesië, zoeken internetgebruikers op de verschillende sites die gespecialiseerd zijn in obesitaschirurgie naar de bijbehorende prijzen en de kwaliteit van de bariatrische chirurgen, klinieken en organiserende agentschappen. De vraag die vaak gesteld wordt door internetgebruikers en toekomstige Belgische patiënten is: wat is de prijs van een gastric sleeve in België ? Gelukkig kunnen Belgische patiënten (en Franstalige patiënten trouwens ook) profiteren van een medische reis georganiseerd door MedEspoir. Dit erkende bureau garandeert je een uitzonderlijk verblijf na je gastroplastie, en vooral een all-inclusive verblijf. De details worden gedetailleerd en volledig transparant weergegeven in het tarievengedeelte.

Mouw België
Mouw België
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Bariatrische chirurgie: waarom kiezen voor een sleeve?

Sleeve gastrectomie is voornamelijk geïndiceerd in de volgende gevallen:
  • Patiënt met een BMI ≥ 40 kg/m² ;
  • Patiënten met een BMI ≥ 35 kg/m² maar met medische aandoeningen (diabetes type 2, hoge bloeddruk, slaapapneu, enz.);
  • Obese patiënt met een onbevredigend dieet ;
  • Patiënten voor wie chirurgie niet gecontra-indiceerd is, om complicaties te voorkomen; Patiënten voor wie medische behandeling van obesitas niet succesvol is.
Het is zelfs een van de populairste technieken voor de behandeling van ernstige of matige morbide obesitas. Het biedt namelijk echt postoperatief comfort en bevredigende resultaten. Voor de ingreep is het belangrijk om een dieet te volgen dat het volume van de lever vermindert, om een leverwond tijdens het inbrengen van de trocar te voorkomen. Het is een van de populairste technieken voor de behandeling van ernstige of matige morbide obesitas. Het stelt ons in staat om mensen die een operatie hebben ondergaan echt postoperatief comfort te bieden en tegelijkertijd bevredigende resultaten te behalen. Daarnaast is het belangrijk om een dieet te volgen dat het volume van de lever vermindert voordat de procedure wordt uitgevoerd, om een leverwond tijdens het inbrengen van de trocar te voorkomen. In Tunesië zijn de ziekenhuiscentra voor obesitaschirurgie instellingen van menselijke grootte. Deze centra zetten zich in om hun patiënten de best mogelijke service te bieden, met de nadruk op hun gezondheid, veiligheid en comfort.

Preoperatieve voorbereidingen voor Sleeve-chirurgie in België

Om ervoor te zorgen dat uw gastrectomie in alle veiligheid wordt uitgevoerd, moet u de anesthesist raadplegen om de details van de anesthesie en de voorwaarden ervan te bespreken (verbod op anticoagulantia, ontstekingsremmers en roken gedurende een bepaalde periode voor en na de operatie). Voor de operatie zijn consulten met de bariatrisch chirurg natuurlijk essentieel, met name de preoperatieve mouwbeoordelingDit zal ons in staat stellen om het medische dossier dat ons wordt toegestuurd (bijgevoegd in het Offerte-gedeelte) aan te vullen met de nodige onderzoeken en controles, en om een beter inzicht te krijgen in de mogelijke resultaten van Sleeve Belgique.

Hoe wordt de gastric sleeve-operatie uitgevoerd?

Deze procedure wordt, net als bypass of maagband, ook onder laparoscopie uitgevoerd. Het doel is om de maag te beperken tot een buis waarin voedsel, na consumptie, vertraagt voordat het wordt doorgegeven aan de dunne darm (voedselbeperking en malabsorptie). Door het grootste deel van de maag (2/3) te verwijderen, zal deze restrictieve techniek van bariatrische chirurgie je in staat stellen om gewicht te verliezen, maar vooral om alle co-morbiditeiten en ziekten die geassocieerd worden met obesitas te voorkomen:
  • Diabetes type II
  • hoge bloeddruk
  • hypercholesterolaemie
  • Beroerte
  • Artrose en gewrichtsproblemen, enz,
Deze procedure heeft ook een anorectisch effect, dat door het verminderen van de hoeveelheid ghreline die in de maag wordt geproduceerd, het mogelijk maakt om de voedselinname te verminderen door een gevoel van verzadiging op te wekken. De essentie van de Sleeve is simpelweg het nieten van de maag over een lengte van bijna 20 cm. Als de nietjes (die 100% biocompatibel zijn) niet goed worden geplaatst, kan er lekkage, abces of buikvliesontsteking optreden. Het is daarom raadzaam om een chirurg te raadplegen die gekwalificeerd is in bariatrische chirurgie en obesitaschirurgie en die ervaring heeft op dit nogal delicate medische en chirurgische gebied. Een fistel kan een langdurige behandeling of zelfs een tweede operatie vereisen.
mouw tunisie

Wat is het resultaat van een sleeve gastrectomie?

Sleeve gastrectomie resulteert in een maandelijks gewichtsverlies van meer dan 4 kg. Het is mogelijk om dit gewichtsverlies op middellange termijn (2 jaar) te schatten op meer dan 85% van het oorspronkelijke gewicht van de patiënt. In tegenstelling tot de verstelbare band is Sleeve gastrectomie een onomkeerbare techniek, omdat er geen materiaal aan de maag wordt toegevoegd, maar dit orgaan wordt verwijderd. Na deze operatie overwegen sommige mensen nog een operatie om alle naweeën van obesitas te corrigeren, zodat hun lichaamsbouw volledig in harmonie is. Dit zijn onder andere buikwandcorrectie, borstlift, borstvergroting, brachioplastiek, dijlift en verschillende liposuctieprocedures (om hardnekkig vet kwijt te raken dat zelfs na het afslanken nog weerstand biedt).

Wat zijn de complicaties van obesitaschirurgie?

De belangrijkste complicaties van een Sleeve gastrectomie treden 2 dagen na de operatie op. Als ze aanhouden, moet de chirurg een nieuwe operatie overwegen. Maar er zijn complicaties zoals: postoperatieve bloedingen, maagfistels, longembolie (de belangrijkste oorzaak van sterfte), cardio-respiratoire problemen, maagstenose, gastro-oesofageale reflux, verwijding van de maagzak, vitaminetekort, dumpingsyndroom, enzovoort.

Sleeve in België en Tunesië: Veelgestelde vragen van Belgische internetgebruikers

Dit gedeelte met veelgestelde vragen bevat de vragen die het meest worden gesteld door internetgebruikers:

Waardoor mislukt een longitudinale gastrectomie?

Deze procedure kan mislukken en dat kan te wijten zijn aan een gebrek aan follow-up na de sleeve. Als de patiënt zich bovendien niet houdt aan een goed gedefinieerd dieet en bewegingsregime, kan dit leiden tot complicaties van verschillende ernst.

Hoe moeten bariatrische chirurgieprocedures worden geclassificeerd vanuit het oogpunt van effectiviteit en gewichtsverlies?

Tegenwoordig wordt de gastric sleeve-operatie het meest gebruikt omdat deze het meest effectief is gebleken.

Wat zijn de langetermijnverwachtingen van patiënten en de resultaten van verticale gastroplastie?

Deze techniek is nieuw, dus de langetermijnresultaten zijn nog niet goed bekend.