Een voorhoofdslift is een cosmetische chirurgische ingreep die wordt gebruikt om een misvorming van het gezicht te behandelen. Het principe van de klassieke voorhoofdslift is het maken van een incisie in de hoofdhuid om de weefsels van het voorhoofd te liften, overtollige huid te verwijderen en misvormingen weg te werken. De incisie laat een min of meer zichtbaar litteken achter en de postoperatieve periode kan min of meer lang zijn, met een iets langere herstelperiode. De laatste jaren heeft hetEndotine implantaat faceliftchirurgie minder invasief gemaakt en deze techniek staat bekend als endoscopische facelift met Endotine. Endotine Belgium is een apparaat dat het weefsel van het voorhoofd en de wenkbrauwen strakker maakt. Het kan ook worden gebruikt om hangende wenkbrauwen te herstellen en voorhoofdsplooien te verzachten. Endotine-implantaten worden gemaakt van een stof genaamd polymelkzuur, dat wordt geproduceerd uit plantaardig materiaal. Hetimplantaat is resorbeerbaar en lost gemakkelijk op.

Hoeveel rekent Endotine Belgium voor een endoscopische wenkbrauwlift?

De endoscopische wenkbrauwlift is betaalbaar en garandeert een all-inclusive medisch verblijf. Vraag voor meer informatie een van onze medewerkers om een persoonlijke offerte.
VoorhoofdsliftVanaf €2.100

Endotine België
Endotine België
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Principe Endotin
Principe Endotin

Wat is het principe van een endoscopische wenkbrauwlift met Endotine?

Het principe bestaat uit het maken van een van de kleine incisies achter de haarlijn (gemiddeld 3). Via één incisie kan een kleine endoscoop worden ingebracht om het weefsel los te maken en via de andere twee incisies kunnen een Endotine en Ultratine worden geplaatst om het voorhoofd en de wenkbrauwen te herpositioneren en te onderhouden.

Hoe wordt Endotine België aangebracht?

Tijdens het consult zal de chirurg uitleggen wat de techniek inhoudt, hoe lang de resultaten van het implantaat zullen… De patiënt en de anesthesist bespreken het type anesthesie en de datum van de operatie wordt bepaald. Het inbrengen van endotine onder endoscoop duurt 1 tot 2 uur. Het kan worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving met sedatie of onder algehele narcose. Deze procedure wordt over het algemeen poliklinisch uitgevoerd (geen ziekenhuisopname). De chirurg begint de operatie met de incisies, waarbij 3 incisies van 5 tot 10 mm (4 in sommige gevallen) worden gemaakt, met name twee naast de middellijn en één boven de slapen. Vervolgens plaatst hij de endoscoop om de manipulaties te visualiseren en plaatst hij een Endotine of Ultratine op elk perimediaan punt om het voorhoofd te liften en te behouden. Endotine en Ultratine zijn driehoekige apparaten met vijf tanden van 3,0 mm tot 3,5 mm lang, een 0,5 mm dikke basis en een botpen van 3,75 mm. Ze zijn gemaakt van volledig resorbeerbaar materiaal. Het verschil tussen Endotine en Ultratine is dat de laatste gemaakt is van een product dat sneller absorbeert.
Endotine voorhoofdslift België
Endotine voorhoofdslift België

Wat gebeurt er na de operatie?

De aanwezigheid van de apparaatjes onder de huid is voelbaar, maar niet oncomfortabel. Endotine lost over het algemeen op tussen 30 en 60 dagen na het aanbrengen. Als het echter te lang duurt voordat het implantaat is geabsorbeerd en de patiënt zich ongemakkelijk voelt, kan hij of zij de chirurg vragen het implantaat te verwijderen. Met zijn instemming zal de terugtrekking plaatsvinden, en het zal een kleine ingreep zijn.
endotine wenkbrauwlift resultaten
Endotine wenkbrauwlift resultaat

Resultaten van wenkbrauwlift met Endotine

De Endotine voorhoofdslift geeft bevredigende resultaten zonder grote postoperatieve effecten en vereist niet meer dan één sessie zoals andere opvultechnieken. Tussen 30 en 60 dagen wordt de huid volledig gefixeerd in zijn nieuwe positie. Gedurende deze tijd lost het Endotin implantaat geleidelijk op totdat het volledig is opgenomen door het lichaam. Deze procedure vereist geen andere operatie om het implantaat of de tijdelijke bevestigingen te verwijderen. De resultaten van deze facelift zijn langdurig. Deze procedure kan worden gecombineerd met andere niet-chirurgische verjongingsbehandelingen.