Medische neuscorrectie in België is ongetwijfeld een betrouwbaar alternatief voor cosmetische en reconstructieve chirurgie aan de neus. De behandeling vereist geen incisie en geen herstelperiode. Het resultaat is onmiddellijk als het wordt uitgevoerd door een ervaren arts die de medische procedure beheerst. Over het algemeen wordt een medische neuscorrectie aanbevolen om gematigde misvormingen te corrigeren in plaats van acute misvormingen. Het is daarom ideaal in gevallen van kromming van de neusbrug, asymmetrie van de neus, neusholtes enzovoort.
Het kan ook worden gebruikt als een secundaire neuscorrectie om het resultaat van een mislukte operatie te corrigeren. Wanneer cosmetische chirurgie aan de neus niet het gewenste uiterlijk oplevert, kan de injectie van vullers het probleem oplossen in het geval van een geschaafde neus of een neus die te hol is tijdens de genezingsperiode. Medische neuscorrectie in België is een zachte, niet-invasieve methode die een natuurlijk resultaat oplevert met een zeer laag risico op bijwerkingen. Toch zijn er een paar voorzorgsmaatregelen nodig voor een goed neusresultaat:
  • Controleren of er een voorgeschiedenis is van allergie voor het geïnjecteerde product
  • Stoppen met alle antistollingsbehandelingen binnen 48 uur voor een sessie esthetische geneeskunde
  • Fysiologische toestand van de te behandelen persoon: zwangerschap, borstvoeding, enz.
  • Geen spa’s, stoombaden of sauna’s na de medische ingreep, om te voorkomen dat de vulmiddelen absorberen.

medische neuscorrectie België
Medische neuscorrectie België
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Welke vulproducten worden gebruikt?

Over het algemeen gebruikt een specialisthyaluronzuur om ontsierende neusongemakken te corrigeren. Deze biologisch afbreekbare en resorbeerbare substantie veroorzaakt geen problemen voor de huid of de ademhalings- en zintuigfuncties van de neus. Botulinetoxine wordt ook toegepast om de neusgaten te vernauwen en de algehele vorm van de neus te verfijnen. De combinatie van deze injectieproducten leidt niet tot complicaties, maar er moet wel worden opgemerkt dat de neiging tot atrofie na verloop van tijd betekent dat patiënten 2 tot 3 keer per jaar meerdere sessies moeten ondergaan om het gewenste uiterlijk van de neus te herstellen.

Wat is het resultaat van dit esthetische alternatief?

De resultaten van medische neuscorrectie in België zijn onmiddellijk zichtbaar vanaf het einde van de eerste injectiesessie. De volgende uren worden gekenmerkt door het verschijnen van een paar kleine hematomen, die na 2 dagen vervagen. Het resultaat kan langer dan 6 maanden aanhouden, maar het is beter om de arts te raadplegen om te zien of een herinjectie van hyaluronzuur of botulinetoxine mogelijk is.