Als u al uw tanden en kiezen mist, kunnen tandheelkundige implantaten voor de volledige kaak uw tanden en een deel van hun wortels vervangen. Er kunnen vijf verschillende soorten tandheelkundige implantaten worden gebruikt om het hele gebit te vervangen:
 • Endosseuze implantaten
 • Subperiostale implantaten
 • All-on-4 tandheelkundige implantaten
 • Tandprothesen op implantaten
 • Bruggen ondersteund door implantaten

Plan Raadpleging

Wat zijn de voordelen van tandheelkundige implantaten voor de volledige kaak in vergelijking met conventionele prothesen?

Tandheelkundige implantaten met een volledige kaak bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere tandvervangingsopties, zoals een conventioneel kunstgebit. Volledige tandheelkundige implantaten zien er niet alleen uit en functioneren als natuurlijke tanden, maar zijn ook ontworpen om lang mee te gaan. Ze zijn ook comfortabeler en stabieler dan een conventioneel kunstgebit, waardoor u natuurlijker kunt bijten en kauwen en bepaalde voedingsmiddelen kunt eten die met een conventioneel kunstgebit moeilijk te eten zijn. Een ander groot voordeel is dat tandheelkundige implantaten met een volledige kaak niet het vervelende onderhoud vereisen dat bij een conventioneel kunstgebit komt kijken, dat na het eten moet worden verwijderd en gereinigd en ‘s nachts moet inweken. In plaats daarvan mogen tandheelkundige implantaten alleen worden onderhouden met dezelfde dagelijkse poets- en flosroutines die worden aanbevolen voor natuurlijke tanden. Aangezien tandheelkundige implantaten voor de hele kaak een deel van uw tandwortels vervangen, blijft uw bot bovendien beter behouden. Bij een conventioneel kunstgebit begint het bot dat vroeger de wortels van de tanden omringde, af te nemen. Dit leidt tot terugwijking van het kaakbot en een verslapte, lelijke glimlach. Tandheelkundige implantaten daarentegen integreren met je kaakbot, waardoor gezond bot en je natuurlijke glimlach intact blijven.

Prijs van tandheelkundige implantaten voor volledige kaak België

De prijs van een tandheelkundig implantaat in België bij Medespoir ligt tussen €350 en €570. Dankzij moderne esthetische tandheelkunde Met moderne esthetische tandheelkunde kunnen patiënten goede kandidaten zijn voor implantaatgedragen prothesen of volledige kaakimplantaten. Voor volledige kaakimplantaten kan voorbereidende zorg nodig zijn vóór plaatsing. Aanvullende behandelingen zoals het trekken van tanden en kiezen, tandvleeschirurgie en bottransplantatie zullen op korte termijn meer kosten, maar zijn de moeite waard omdat ze de stabiliteit helpen garanderen.Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Hoe worden volledige kaakimplantaten geplaatst?

Volledige tandheelkundige implantaten bestaan uit drie onderdelen:
 • De implantaten Deze zien eruit als schroeven of cilinders en worden in je kaakbot geplaatst.
 • Prothesen (kunsttanden ), die eruitzien en functioneren als gezonde natuurlijke tanden.
 • Abutments, die in de implantaten worden geplaatst en waarmee de nieuwe tanden en kiezen aan de implantaten kunnen worden bevestigd.
De eerste fase van de procedure bestaat meestal uit het gebruik van een scalpel om twee tandvleesflappen te maken en weg te pellen om het onderliggende kaakbot bloot te leggen. (In sommige gevallen is het mogelijk om het kaakbot te bereiken via een kleine ronde incisie in plaats van door de weefselflappen op te tillen).
Vervolgens wordt er een gat in het kaakbot geboord om ruimte te maken voor het implantaat en wordt het implantaat geplaatst. Dit proces wordt herhaald voor alle implantaten. Op de implantaten kunnen tijdelijke tanden worden geplaatst. Als dit niet het geval is, wordt er een tijdelijke healing cap op de bovenkant van elk implantaat geschroefd om de binnenkant van het implantaat te isoleren van de omringende orale omgeving. De twee tandvleesflappen worden vervolgens gesneden, gevormd en opnieuw gepositioneerd op het kaakbot en rond de healing cap van het implantaat.
Er worden enkele hechtingen geplaatst om het tandvlees op zijn plaats te houden; de hechtingen worden na zeven tot tien dagen verwijderd. In de volgende twee tot zes maanden zullen de implantaten en het bot zich hechten en ankers vormen voor je nieuwe tanden. Daarna is het tijd om de implantaten bloot te leggen, de healing caps (of tijdelijke tanden) te verwijderen en de abutments vast te zetten. Na deze ingreep kan je tandvlees een paar weken genezen. Op de abutments worden ten slotte volledige bruggen of volledige prothesen bevestigd die ontworpen zijn om uw natuurlijke tanden te reproduceren. Kort daarna zult u weer vertrouwen krijgen in uw glimlach en uw vermogen om normaal te kauwen en te spreken.

Medespoir België zorgt voor alles

1. Pre-installatieplanning en voorbereidingsfase

 1. De raadpleging
Uw consult vindt plaats bij onze ervaren kaakchirurg. Tijdens dit gesprek kun je je zorgen in detail bespreken. Hij beoordeelt je mond, bot en tandvlees en adviseert je over het vervangen van je ontbrekende tand of kies door een implantaat. Hij beantwoordt al je vragen.
 1. 3D-scanner
Er wordt een 3D-scan gemaakt om het botniveau te bepalen en de behandeling nauwkeurig te plannen. Het is standaard om een CT-scan te maken voor implantaten, zodat de positie van je zenuwen en bloedvaten nauwkeurig kan worden beoordeeld voor een veilige operatie.
 1. Esthetische beoordeling
Tijdens de planning van de behandeling wordt uw hele glimlach onderzocht in relatie tot uw lippen, botten en gezichtsstructuur. De geplande kleur en vorm van je nieuwe tanden worden besproken.

2. Het implantaatmontageproces

 1. Implantaatchirurgie
Meerdere tandheelkundige implantaten kunnen in 1 tot 2 uur worden geplaatst onder plaatselijke verdoving, meestal onder sedatie. Er wordt meestal meteen een tijdelijke prothese aangemeten, zodat je normaal kunt blijven leven. Het kan zijn dat je na de operatie pijnstillers nodig hebt. De implantaten integreren op natuurlijke wijze met uw bestaande bot, waardoor ze sterk en veilig zijn.
 1. Een implantaat-ondersteunde brug voorbereiden
Het tandvlees moet een paar dagen genezen. Na deze periode worden gedetailleerde gegevens genoteerd, de kleur gekozen en de occlusie gecontroleerd. Deze informatie wordt naar het keramieklaboratorium gestuurd en gebruikt om de complete brug te bouwen.
 1. Een implantaat-ondersteunde brug plaatsen
De kleur en doorschijnendheid van de porseleinen lagen worden met de hand gecreëerd en zijn uniek voor elke patiënt. Bij de volgende afspraak wordt de nieuwe brug stevig op de titanium implantaten bevestigd.

3. Onderhoud achteraf

 1. Hygiëne
De beste manier om gezond te blijven is een uitstekende mondhygiëne. Aan het einde van je implantaatbehandeling leer je hoe je je nieuwe implantaat het beste kunt schoonmaken.
 1. Jaarlijkse inspectie van implantaten
Het wordt aanbevolen om jaarlijks een controle te laten uitvoeren door uw kaakchirurg of arts om de conditie van uw implantaat te beoordelen.