Hettandheelkundig implantaat is een hulpmiddel dat een ware revolutie teweeg heeft gebracht in de wereld van de tandheelkundige chirurgie, kaakchirurgie en cosmetische tandheelkunde. Dit is een kunstwortel van biocompatibel titanium of zirkonia die in het botweefsel van de kaak wordt geïmplanteerd. Zijn rol is uiteraard om de tandwortel te vervangen en een steun te vormen voor de kroon (gebitsprothese) die moet worden geplaatst.

Zodra deze “wortel” volledigin het bot is geïntegreerd , plaatst de kaakchirurg de tandkroon of brug die de ontbrekende tand of tanden zal vervangen.
Voordat ze deze effectieve tandheelkundige behandeling ondergaan, vragen veel mensen zich af hoe lang implantaten en kronen meegaan.

implantaat en kroon

Promotie tandheelkundige facings Tunesië
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Hoe lang gaan tandheelkundige implantaten mee?

Deze behandeling is definitief en langdurig. Je moet echter wel een bekwame en ervaren kaakchirurg kiezen om deze kunstwortel in het kaakbot te implanteren, zodat de plaatsing perfect is en bestand tegen trauma. Nadat het tandheelkundige implantaat is geplaatst, moet er voorzichtig worden gehandeld en moet een goede mondhygiëne worden betracht om het risico van bacteriële infectie rond het implantaat, bekend als peri-implantitis, te voorkomen.

Hoe zit het met de levensduur van implantaatgedragen kronen?

De door de orthodontist gemaakte kronen passen perfect op het vooraf geplaatste implantaat en gedragen zich als echte tanden. De levensduur varieert tussen 5 en 10 jaar, afhankelijk van het gebruikte materiaal, de methode die de specialist gebruikt (metaalkeramiek, keramiekkeramiek of composiethars) en het gedrag van de patiënt (levensstijl, onderhoud, bezoeken aan de tandarts, enz.). Bovendien presteert een conventioneel kunstgebit niet goed en kan het zelfs schadelijk zijn voor de mondgezondheid op de lange termijn en bijdragen aan vroegtijdige gezichtsveroudering.