De penis, of kortweg fallus, betekent seksuele kracht voor mannen. Zelfs in historische artefacten worden mannen met hun penissen genoemd. Sommige seksuele disciplines noemen ook het belang van de grootte van de penis.

Elke man controleert zijn penis meerdere keren per dag. Een cosmetisch probleem met de penis van een man (lengte, diameter, enz.) kan leiden tot problemen met de persoonlijkheid, psychologische toestand en seksuele disfunctie.

Helaas kunnen vooral mannen die problemen hebben met hun penisgrootte zowel materiële als morele schade lijden door het gebruik van verschillende producten of apparaten. De enige manier om de penis te vergroten is met een Belgische penoplastie.

penoplastie België
Penoplastie om de penis te verlengen en te verbreden

medespoir belgiëDevis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

penoplastie België

medespoir belgië

Indicatie: Wat is de gemiddelde penisgrootte?

De grootte van de penis hangt volledig af van het individu. Er bestaan geen standaardgegevens over de werkelijke grootte of diameter van de penis. Het belangrijkste is dat de persoon vrede heeft met zijn penis. Als een cosmetisch probleem, kortheid of dunheid van de penis je stoort, kan cosmetische chirurgie worden toegepast. De uitzondering hierop is micropenis. Er is sprake van micropenis als de penis in erectie kleiner is dan 7-8 centimeter.

Micropenis wordt meestal waargenomen bij mannelijke patiënten met hypogonadisme en de hormonale status (FSH, LH, testosteron, prolactine, enz.) moet worden onderzocht. Indien nodig kunnen hormonale en chirurgische behandelingen worden toegepast.

Omdat coïtus alleen mogelijk is met een stijve penis, zijn de lengte en diameter van de stijve penis belangrijk. Een penis van 2-3 cm lang in rust kan groeien tot 15-16 cm of een penis van 8-9 cm lang kan groeien tot 12 cm in erectie.

De grootte van de penis is afhankelijk van genetica en afkomst. Over het algemeen wordt minder dan 11-12 cm tijdens de erectie als klein beschouwd. De diameter van de penis is ongeveer 10-13 cm tijdens de erectie. De gemiddelde grootte van de penis is 9,16 cm in rust en 13,12 cm in erectie.

Een penisvergroting hangt af van en is gekoppeld aan de anatomie van de persoon en, last but not least, de omtrek van de gewrichtsbanden. Hoe dikker de ligamenten, hoe groter de penis.

Buikliposuctie en suprapubische lipectomie moeten ook worden toegevoegd (vooral voor patiënten met een verborgen penis). Het doel is om het extra vetweefsel dat het onderste, proximale deel van de penis bedekt, te verwijderen en de buikomtrek te fixeren (in totaal kan er een vergroting van 2-5 cm zijn).

Hoe werkt penoplastie?

Als het gaat om chirurgie voor penisvergroting, zijn er verschillende chirurgische technieken:

Penisvergrotingstechniek met schaamlift

Sommige mannelijke patiënten hebben overtollige huid in de schaamstreek, wat kan leiden tot het verborgen penissyndroom. In dergelijke gevallen kan de plastisch chirurg een schaamlift uitvoeren om hangende huid te verwijderen en de schaamstreek te liften. Dit resulteert in een betere zichtbaarheid van de penis, waardoor de algehele omvang toeneemt.

Penisvet en huidtransplantatie

Penisvet of lipofilling en huidtransplantatie, ook wel penisvergrotingstransplantatie genoemd, is een nieuwe techniek die wordt gebruikt bij chirurgische ingrepen ter verbetering van de mannelijke genitaliën en die is ontworpen om de omtrek van de penis te vergroten door een kleine hoeveelheid huid en vet onder de billen weg te halen. Het geëxtraheerde vet wordt vervolgens onder de huid van de penis geplaatst, wat resulteert in een veel dikkere penis.

Niet-chirurgische penisvergroting

Als de patiënt een operatie en verdoving liever vermijdt, kan een niet-chirurgische optie voor penisvergroting geschikt zijn. Bij een niet-chirurgische penisvergroting in België wordt een huidvuller bestaande uit collageen en permanente microbolletjes ingebracht met behulp van een systeem.

Dit maakt deel uit van een reeks injecties om het gebied onder de huid van de penis boven de onderliggende fascia te versterken, wat resulteert in een grotere lengte en omtrek van de penis.

De procedure is niet-invasief en vrijwel pijnloos. Zodra de dermale vuller is geïnjecteerd, induceert de substantie op natuurlijke wijze een collageenreactie rond de microsferen, wat resulteert in een blijvende, semipermanente verbetering in lengte en omtrek.

Penisvergroting met bloedplaatjesrijk plasma

Bloedplaatjesrijk plasma, beter bekend als PRP, is een andere niet-chirurgische optie voor verbetering van de mannelijke genitaliën waarvan is aangetoond dat het zorgt voor een sterkere, stevigere penis met een langere erectie en robuuste seksuele prestaties zonder een volledige chirurgische ingreep.

Penilvergroting met bloedplaatjesrijk plasma in België wordt uitgevoerd door een bloedmonster te nemen en de bloedplaatjes uit de bloedcellen te halen. Bloedplaatjes bevatten de energie en groeifactoren die nodig zijn om de lichaamsweefsels te regenereren.

Wat gebeurt er na de operatie?

Na een penisvergrotende operatie kunnen patiënten een lichte pijn verwachten, die kan worden behandeld met voorgeschreven pijnstillers. Zwelling, blauwe plekken en ongemak kunnen optreden tijdens erecties gedurende de eerste twee weken na de penisvergroting in België. Eventuele pijn of ongemak kan echter worden verlicht met de juiste medicatie.

Hoe zien de resultaten eruit?

Het bereik van penisverlenging ligt tussen 1,5 en 4 cm. De variëteit hier hangt af van de kenmerken van de ligamenten, d.w.z. diepte, lengte en breedte. Basale echografie van de penis toont een deel van het opschortende ligament en geeft het mogelijke bereik van de toe te voegen lengte aan.

Na een penisvergrotende operatie kan de breedte van de penis met 25-35% toenemen.

Het algemeen geprefereerde bereik voor penisvergroting (verlenging + verbreding van de penis) ligt voornamelijk tussen 2 en 5 cm toegepast. Dit kan variëren en toenemen als de patiënt overtollig vet heeft.

penoplastie België

medespoir belgië