Cosmetische chirurgie van de borsten of borstchirurgie in België omvat alle chirurgische ingrepen voor het herstel en de esthetiek van de borst, het orgaan van vrouwelijkheid bij uitstek. Een te kleine of te grote borst kan voor vrouwen psychologische en lichamelijke problemen veroorzaken.

Maar sommige mannen hebben ook last van overmatige borstontwikkeling, wat voor ongemak kan zorgen.
De drie belangrijkste criteria voor het kiezen van een bepaalde procedure zijn de grootte, de vorm en de littekens veroorzaakt door lumpectomie.
Er zijn in Tunesië een aantal cosmetische chirurgische ingrepen beschikbaar om het uiterlijk van de borsten te verbeteren:

Borstvergroting België met implantaat of lipofilling

Als een vrouw niet tevreden is met de kleine omvang van haar borsten, kan ze kiezen vooreen borstvergroting.
Tijdens pre-operatieve consulten kunnen zij en haar chirurg de maat en vorm van de prothese kiezen die het beste bij haar past.
Er zijn twee soorten: ronde prothesen en anatomische prothesen.
Bij lipofilling van de borst worden vetcellen geïnjecteerd die door liposuctie zijn verwijderd.

Borstverkleining

Borstverkleining

Dit type operatie wordt ingegeven door esthetische en functionele overwegingen. Grote borsten kunnen rug- en lendenpijn en ongemak veroorzaken, wat over het algemeen psychologisch is.
Bij een borstverkleining verwijdert de chirurg overtollig vet en huid en verplaatst hij het tepelhof en de tepel om de borsthypertrofie te corrigeren.
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Borstlift

Een borstlift wordt gebruikt om verslapte borsten en borsttose te behandelen, of voor een borstreconstructie na borstkanker.
borst. Zodra de verslapte borst een aanvaardbare grootte heeft, verwijdert de chirurg de overtollige huid en klieren en lift hij het tepelhof en de tepel. Als de omvang van de hangende borst klein is, na een repositie,
De chirurg kan een borstimplantaat onder of over de borstspier plaatsen.

Gynaecomastie

Wordt gekenmerkt door een teveel aan borstklieren bij mannen. Om dit probleem te corrigeren en voordat er wordt overgegaan tot gynaecomastie, moet er een endocriene controle worden uitgevoerd met
hormoonspiegels, testiculaire echografie en bilaterale mammografie. Er kan een hormonale behandeling worden voorgeschreven, maar deze is zelden effectief en alleen door een operatie te ondergaan kunnen we zeker zijn van resultaat.
betrouwbaar en definitief. Er zijn twee procedures mogelijk, afhankelijk van de dichtheid van de vetophopingen in de borst. Liposuctie wordt gebruikt wanneer de patiënt lijdt aan zuiver vette gynaecomastie. Maar wanneer de klier
dicht en vezelig is, moet het operatief worden verwijderd.

Tarieven voor borstchirurgie in België en Tunesië

InterventiesPrijzenBlijf
Borstvergroting met ronde implantaten (gecertificeerd niet-PIP)2400€5 nachten en 6 dagen
Borstvergroting met anatomische implantaten (gecertificeerd niet-PIP)2600 €5 nachten en 6 dagen
Borstlift met prothesen (gecertificeerd niet-PIP)2850 €5 nachten en 6 dagen
Lipofilling borsten1800€5 nachten en 6 dagen
Borstlift zonder prothesen2000€5 nachten en 6 dagen
Gynaecomastie2000€5 nachten en 6 dagen
Borstimplantaten2950€5 nachten en 6 dagen