Als je bent zoals de meeste mannen, wil je een evenredig, gespierd lichaam hebben. Het lichaam van een man is tenslotte zijn trots en vreugde. In de meeste gevallen kunnen dieet en lichaamsbeweging resultaten opleveren, maar alleen tot een bepaald punt, omdat je tegen een genetische muur aan kunt lopen.
De meeste mannen bereiken, ondanks maandenlang of zelfs jarenlang diëten en sporten, niet alle resultaten die ze verwachten. In het verleden is aangetoond dat liposuctie kan helpen om bepaalde delen van het lichaam te verfijnen voor een beter uiterlijk. Het elimineren van vet is echter niet voldoende om een evenwichtig en evenredig lichaam te krijgen.
Liposuctie helpt niet tegen “haantjesbenen ” of armen die klein blijven, hoeveel uren je ook sport. Dit is de reden waarom cosmetische chirurgie voor mannen Body Banking als alternatief voor standaard liposuctie.

Wat is Body Banking?

Bij traditionele liposuctie wordt een zoutoplossing in het te behandelen gebied geïnjecteerd, wordt er een incisie in je lichaam gemaakt en wordt het overtollige vetweefsel vervolgens met een piepklein buisje verwijderd. De Body Banking techniek is vergelijkbaar, maar voegt een paar extra stappen toe om een oplossing te creëren waarmee twee procedures in één kunnen worden uitgevoerd.
Met Body Banking wordt je eigen lichaamsvet verzameld en gebruikt als vulmiddel om de volheid in andere gebieden te verbeteren.
Vet uit een bepaald deel van je lichaam kan worden gebruikt om spieren op te bouwen en je armen, benen of billen een nieuwe vorm te geven, om maar een paar van de meest populaire gebieden te noemen.
Zodra het vet uit je lichaam is verwijderd, reinigt en behandelt de chirurg het vet. Het vet wordt vervolgens geïnjecteerd in het gebied dat je wilt opvullen. Dit voegt een dimensie en proportionaliteit toe die gewone liposuctie niet heeft.

Wat kunnen we verwachten van Body Banking?

Body Banking biedt een kortere downtime dan de meeste traditionele liposuctie technieken en geeft je lichaam meer dimensie.
Een Body Banking procedure neemt minder tijd in beslag dan liposuctie. De meeste patiënten brengen bij dit type operatie slechts één of twee uur door in de operatiekamer. Bij traditionele liposuctie kan dit tot 5 uur duren, afhankelijk van de hoeveelheid weefsel die moet worden verwijderd. Vergeet niet dat de benodigde tijd per patiënt verschilt.
Met Body Banking kan je vet je lichaam een gespierder uiterlijk geven. Dit gespierde uiterlijk zal jaren meegaan en kan helpen de natuurlijke spieren te versterken waar je in de sportschool hard aan hebt gewerkt.