Facial lipofilling Belgium, ook bekend als vettransfer of vettransplantatie, is een techniek om holle gebieden in het gezicht en op de jukbeenderen op te vullen met je eigen lichaamsvet in plaats van chemische vullers of implantaten te gebruiken. Dit is een zeer effectieve techniek omdat deze niet erg invasief is en natuurlijke resultaten oplevert. Ongeveer 60% van het vet blijft voor altijd. Lipofilling is vaak de finishing touch van je gezichtsvervrouwelijkingsoperatie. Facial lipofilling kan worden gebruikt om het gezicht te verjongen, de wangen of lippen te vergroten of problemen zoals holtes rond de ogen of littekens te corrigeren.

lipofilling gezicht tunesië
Lipofilling voor het gezicht
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Hoe werkt facial lipofilling in België?

Liposuctie fase: Het vet dat wordt gebruikt om opnieuw in het gezicht te spuiten kan door liposuctie worden verwijderd uit elk deel van het lichaam waar voldoende vet aanwezig is. In de meeste gevallen wordt dit uit de buik of heupen genomen. Na het inspuiten van een plaatselijke verdoving, die de pijn en het bloeden in dit specifieke gebied tot een minimum beperkt, wordt er een heel klein sneetje gemaakt en wordt het vet weggezogen met behulp van een naald die een Multi-Piercing Cannula wordt genoemd en een speciale stofzuiger. De kleine incisie wordt gesloten met een resorbeerbare hechting. Filtratiefase: Dit vet wordt gefilterd om het bloed en het plaatselijke verdovingsmiddel van de vetcellen te scheiden. Vetinjectiefase: Het gebied van het gezicht waar meer volume gewenst is, wordt verdoofd en vetcellen worden geïnjecteerd met behulp van zeer fijne canules. De truc met vetoverdracht is om elke keer dat de canule passeert slechts een zeer kleine hoeveelheid vet te injecteren. Op deze manier komt het getransplanteerde vet in direct contact met het omringende weefsel en kan het vet zich zeer snel in de vaten ontwikkelen. Hierdoor kan het vet overleven. Ongeveer 50% van het vet blijft voor altijd. De chirurg neemt daarom maatregelen om het volumeverlies te compenseren met meer injecties. Na zes maanden kunnen we spreken van een definitief resultaat, want daarna zien we niet veel verandering. We weten nog steeds niet hoe het getransplanteerde vet zich de komende jaren/decennia zal gedragen. Het is echter waarschijnlijk dat het normale verouderingsproces doorgaat en het vet langzaam verdwijnt. Aan de andere kant verwachten we ook dat het verschil dat de transplantatie maakt, heel lang zal duren. Na 6 maanden kan, indien nodig, opnieuw vet in het gezicht worden geïnjecteerd totdat het gewenste effect is bereikt. Herhaling is nodig voor ongeveer 50% van onze patiënten.

Na-effecten van lipofilling in het gezicht

Zwelling: Onmiddellijk na de vetinjectie zal de wang erg gezwollen en gekneusd zijn. Na ongeveer 3 weken is ongeveer 80% van de blauwe plekken en zwelling verdwenen. Na 4 maanden zou je een goed idee moeten hebben van wat het uiteindelijke resultaat zal zijn (na 6 maanden). Ongeveer een week tot tien dagen na de gezichtslipofilling voel je je zelfverzekerd om de deur uit te gaan en je sociale leven weer op te pakken. Als er blauwe plekken zijn ontstaan, blijven ze misschien wat langer zichtbaar, maar je kunt ze vrij goed verbergen met een goede concealer als je dat wilt. Er kan een tweede sessie lipofilling voor het gezicht worden gepland om het gebrek aan volume aan te vullen. Veel factoren bepalen de duur van een gezichtsvet transplantatie. Je lichaam absorbeert vet op natuurlijke wijze, dus de chirurg moet opnieuw vet injecteren. Sommige vetten worden echter weer opgenomen door het lichaam en soms is slechts een bepaald percentage blijvend, hoewel nieuwe technieken een langere levensduur laten zien. Als je in de toekomst aankomt na een lipofilling in het gezicht, kan dit zichtbaar worden in het behandelde gebied.

Resultaten lipofilling gezicht

Liposculptuur gezicht België
Liposculptuur gezicht België
Lipofilling gezicht België
Lipofilling gezicht België

Lipofilling van het gezicht: Veelgestelde vragen

Hoeveel kost facial lipofilling in België?

Er zijn 2 opties voor het ontvangen van een financieel en operationeel voorstel voor je lipofilling in het gezicht in België. Je kunt ons een offerteaanvraag sturen via het online formulier, of bel onze adviseurs op 0032 28 91 74 97. Medespoir België biedt aanpasbare, all-inclusive pakketten Gezichtslipofilling + verblijf vanaf €2.500

Hoe lang duurt het voordat het uiteindelijke resultaat zichtbaar is en de blauwe plekken volledig verdwijnen?

Het herstel verschilt per patiënt, maar blauwe plekken verdwijnen over het algemeen na twee tot vier weken. Het uiteindelijke resultaat kan na een paar maanden zichtbaar zijn, maar ook de uiteindelijke stabilisatie van het geïnjecteerde vet kan na een paar maanden zichtbaar zijn. meer dan een jaar duren.

Kan er vet terugkomen in het donorgebied na lipofilling?

Ja, als je veel aankomt. Er blijven altijd een paar vetcellen achter in het donorgebied.