De Belgische peeling is een niet-invasieve schoonheidsbehandeling die bestaat uit een natuurlijke peeling van de leder- en opperhuid. Eenvoudig gezegd is het een medische behandeling tegen huidveroudering die iedereen in staat stelt een jongere, frissere huid te krijgen zonder cosmetische ingrepen. Een peeling wordt gebruikt om de bovenste lagen van de opperhuid te verwijderen, zowel oppervlakkig als in de diepte, om een meer stralende teint te krijgen door bruine vlekken te verwijderen, littekens te scrubben en rimpels glad te strijken.

Wat zijn de indicaties voor een peeling?

Als een peeling je een zachte, stralende huid geeft, dan is het net zo geschikt voor een doffe teint veroorzaakt door roken, gebrek aan hydratatie, stress, enz. De peeling is ook geïndiceerd voor donkere kringen, een vette huid en dode cellen, de bacteriën die ervoor zorgen dat de huid verstopt raakt en er zwarte vlekken op de huid ontstaan. Deze esthetische medische ingreep is ook geïndiceerd voor acnelittekens, pigmentvlekken en andere tekenen van huidveroudering.



Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Hoe werkt de peeling?

Afhankelijk van de concentratie en dosering verwijdert de toepassing van het product waarmee de peeling wordt uitgevoerd de verschillende huidlagen, met name beschadigde huid. De peeling, in welke vorm dan ook, moet worden uitgevoerd door een specialist, dermatoloog of chirurg.

Welke soorten schillen zijn er?

Afhankelijk van het doel zijn er 3 soorten peelings: een oppervlakkige peeling, een medium peeling en een diepe peeling. – Oppervlakkige peeling: De werking blijft oppervlakkig, zoals de naam al zegt. Het verheldert de teint, verwijdert oppervlakkige huidonzuiverheden en vernauwt de poriën. Het wordt ook wel een zachte peeling genoemd. Het is zeer effectief bij het verwijderen van acnevlekken – Medium peeling: De medium peeling is intenser dan de oppervlakkige peeling. Daardoor behandelt het iets dieper dan een oppervlakkige peeling. De schurende werking verwijdert bruine vlekken. – De diepe peeling: In tegenstelling tot de medium peeling, die alleen werkt op rimpels die net beginnen te verschijnen, de eerste rimpels, is de diepe peeling geïndiceerd voor diepere rimpels in het gezicht. Het helpt ook bij de productie van collageen dat nodig is voor celvernieuwing.

Hoe werkt een peeling?

De concentratie van het peelingproduct wordt gekozen voor elke patiënt en vooral voor de textuur van de huid. De behandeling kan bijvoorbeeld verschillend zijn voor de vrouwenhuid, de mannenhuid, de jonge huid, de rijpe huid, de matte huid, de lichte huid of de donkere huid. De behandeling verschilt naargelang het type onzuiverheid dat verwijderd moet worden. De behandeling voor een doffe teint is gebaseerd op glycolzuur, melkzuur en salicylzuur en wordt uitgevoerd in vier sessies met een maand tussenpoos. De behandeling voor bruine vlekken bestaat echter uit hetzelfde aantal sessies verspreid over 15 dagen. Kojizuur, fytinezuur en glycolzuur zijn de belangrijkste ingrediënten in de oplichtende peeling voor zwangerschapsmaskers, keratosis of bruine vlekken. Op deze manier wordt elke behandeling specifiek aangepast. Over het algemeen bestaat de schil echter uit drie fasen. 1 maand of 2 weken voor de sessie moet de patiënt een crème op het gezicht aanbrengen om de huid voor te bereiden en vervolgens de penetratie van het product te vergemakkelijken terwijl pigmentatie terugkaatsing wordt vermeden. Nadat de arts de make-up heeft verwijderd, brengt hij of zij het peelingproduct aan, laat het één minuut op het gezicht zitten en spoelt het af zodra de huid begint te pigmenteren en tintelen. De volgende 3 tot 5 dagen moet de patiënt een crème op het gezicht aanbrengen om de huid te beschermen, herstellen en kalmeren.

Wat gebeurt er nu?

De nawerkingen van een peeling zijn voornamelijk afhankelijk van het type peeling dat gebruikt is. Sociale uitzetting is niet nodig voor Mask Peel, Milk Peel, Cosmo Peel, enz. Na een Gele Peel of Mela Peel kun je een paar sporen van roodheid op het gezicht zien. Kortom, de oppervlakkige peeling zal lichte afschilfering veroorzaken zonder enig sociaal ongemak. Het gebruik van een vochtinbrengende crème zal het probleem oplossen. Bijwerkingen zijn duidelijker na een medium peeling. Een week na een medium peeling ziet de huid er bruinachtig uit, waardoor sociale uitsluiting en het gebruik van helende producten voorgeschreven door de arts nodig zijn. De herstelperiode na een diepe peeling is langer, ongeveer 15 dagen. De huid krijgt een rozerode teint en wordt gekenmerkt door oedeem dat enkele dagen kan aanhouden. De uiteindelijke resultaten zijn pas na 6 maanden zichtbaar.

Is een peeling gecontra-indiceerd?

Deze procedure is gecontra-indiceerd voor aandoeningen zoals hartaandoeningen, diabetes, nierfalen, enz., of voor mensen met littekenproblemen zoals een aandoening van het lymfestelsel, huidziekte of zwangerschap.