Esthetische geneeskunde in België biedt zachte, niet-invasieve procedures om kleine onvolkomenheden in het gezicht te corrigeren. In de loop der jaren zijn de behandelingen gevarieerder en eenvoudiger geworden, waardoor deze medische discipline nu miljoenen dertigers en veertigers aanspreekt, die het gebruiken om de gevolgen van veroudering te voorkomen.
Botulinetoxine, hyaluronzuur en PRP, drie cosmetische ingrepen die wereldwijd een succes zijn, vooral in België, de nummer één bestemming voor medische toeristen.Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Cosmetische chirurgie België procedures en prijzen

medespoir belgië

Botulinetoxine, om de effecten van veroudering te beperken

Expressielijnen maken de ogen droevig, waardoor ze er streng en echt bezorgd uitzien. Botulinetoxine vermindert rimpels of laat ze zelfs voorgoed verdwijnen en zorgt voor een zeer effectief liftend effect. Dit is een eiwit dat wordt geproduceerd door bacteriën.
Dit bestanddeel wordt gekenmerkt door zijn grote vermogen om spieren te verlammen. Gezuiverd en subtiel gedoseerd kan het worden gebruikt om een aantal aandoeningen te behandelen, zoals overmatig zweten en spierkrampen.
Het wordt tegenwoordig gebruikt in de esthetische geneeskunde om het gezicht mooier en stralender te maken. De geïnjecteerde hoeveelheden verminderen de huidcontracties die verantwoordelijk zijn voor het verschijnen van rimpels, zonder het behandelde gebied te veranderen en zonder gezondheidsrisico’s voor de patiënt.
Botuline toxine injecties verstrakken de rimpels tussen het voorhoofd en de wenkbrauwen. De behandeling biedt natuurlijke verbeteringen. Het wordt soms gecombineerd met hyaluronzuurinjecties om lelijke afwijkingen in het ondergezicht te herstellen.

Hyaluronzuur, een wonderbaarlijke molecule

Het aantal patiënten dat gebruik maakt van hyaluronzuurinjecties om rimpels op te vullen, groeit voortdurend. De behandeling zorgt voor spectaculaire verbeteringen zonder de gelaatstrekken te veranderen. Dit product bevat een hydraterende molecule die van nature aanwezig is in de lederhuid.
Hyaluronzuur maakt de huid gladder en vult de groeven en holtes in het gezicht op. Injecties met dit wonderbaarlijke product hydrateren de huid en stimuleren de aanmaak van collageen, een proteïne met een aantal hydraterende en weefselopbouwende eigenschappen. Collageen behoudt ook de elasticiteit van vetweefsel en houdt gewrichten soepel.
De hoeveelheid hyaluronzuur die moet worden geïnjecteerd, hangt af van het type behandeling dat nodig is. Om bijvoorbeeld kraaienpootjesrimpels te verminderen, is een zwak geconcentreerde dosis meer dan genoeg. Als het echter gaat om de behandeling van de jukbeenderen, wangen of holtes van de slapen, vereist de behandeling de injectie van een zeer dichte hoeveelheid.
De esthetische procedure wordt uitgevoerd met een zeer fijne naald om optimale resultaten te bereiken en bijwerkingen te voorkomen.

PRP, een autologe injectie voor de behandeling van weefsels

Tegenwoordig wordt bloedplaatjesrijk plasma gebruikt om weefsel te herstellen en de vitaliteit ervan te verbeteren. Hierbij wordt de patiënt geïnjecteerd met een stof uit zijn eigen bloed.
Deze innovatieve techniek stimuleert de aanmaak van collageen en stimuleert de ontwikkeling van fibroblasten. De meest geschikte methode bestaat uit het afnemen van een bloedmonster, dat de plastisch chirurg vervolgens 5 of 10 minuten in een centrifuge plaatst. Deze fase is essentieel omdat dan het plasma dat rijk is aan alfakorrels kan worden geëxtraheerd.
Om de behandeling volledig effectief te laten zijn, zijn nog steeds 2 tot 6 injecties nodig, verspreid over de tijd. De esthetische procedure kan pijnlijk zijn, wat onvermijdelijk is aangezien het onmogelijk is om een verdoving te gebruiken tijdens deze procedure: verdoving belemmert de productie van goed geconcentreerde bloedplaatjeskorrels.

Peeling: een diepe peeling van de gezichtshuid

We hebben het over een huidscrub die niet traditioneel of zelfgemaakt is. Het doel is om alle onzuiverheden en dode huid van het gezicht te verwijderen. Het doel van de peeling is om de gezichtshuid te revitaliseren en weer te laten stralen door deze te zuiveren en speciale fruitzuren toe te passen, in plaats van een schurend product te gebruiken (zoals bij een klassieke scrub).

Laserbehandeling: een niet-invasieve techniek voor vele doeleinden

Deze esthetische geneeskunde techniek wordt gebruikt om een aantal onvolkomenheden te behandelen. Laserbehandeling kan worden gebruikt voor: het verwijderen van cellulitis, moedervlekken of angioma plana, het behandelen van littekens en de nawerkingen daarvan,laserontharing en ga zo maar door.

PRP, een autologe injectie voor de behandeling van weefsels

medespoir belgië

Peeling: diepe peeling van de gezichtshuid

Voor informatie over de prijzen van de aangeboden behandelingen kunnen patiënten ons online formulier invullen. Ze krijgen een offerte met een gedetailleerde beschrijving van het type behandeling en de totale kosten.
Het is ook belangrijk om te weten dat de prijs noodzakelijkerwijs afhangt van een aantal criteria, zoals het behandelde gebied, het aantal injecties (in het geval van botulinetoxine of hyaluronzuur), de kwaliteit van het product en het aantal gebruikte injectieflacons (de gemiddelde prijs is €350 per injectieflacon).

De kosten van een esthetische behandeling in België

In België zijn de prijzen van behandelingen op het gebied van esthetische geneeskunde zeer concurrerend. De prijzen variëren afhankelijk van het type behandeling en de diensten die de kliniek aanbiedt.
De prijs omvat de volledige verzorging van de patiënt tijdens het esthetische verblijf in België en Tunesië: de honoraria van de chirurg en de anesthesist, hotelaccommodatie, assistentie en de verschillende diensten die door de kliniek worden aangeboden, zoals de kamer, de honoraria van de operatiekamer, enz.

Prijzen van rimpelvullende productenBlijfPrijzen
Botulinezuur-, PRP- en HA-injectiesJouw keuze350€/fles