Cosmetische chirurgie in België is booming, zoals blijkt uit het groeiende aantal uitgevoerde ingrepen. Patiënten worden niet langer gestigmatiseerd door de maatschappij. Bevrijd van complexen en vooroordelen aarzelen ze niet langer om onder het mes te gaan om hun figuur te verstevigen of onvolkomenheden aan hun lichaam te behandelen.
Daarnaast heeft de vooruitgang in de moderne geneeskunde de toegang tot plastische en reconstructieve chirurgie vergemakkelijkt. In Belgische klinieken voor cosmetische chirurgie zijn de procedures veiliger, minder invasief en minder oncomfortabel voor de patiënt. Voor elke esthetische ingreep zijn er verschillende chirurgische benaderingen en technieken die worden aangepast aan de fysionomie van de patiënt en het resultaat dat hij/zij wil bereiken.Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Wat zijn de prijzen voor cosmetische chirurgie in België?

Iedereen weet dat cosmetische chirurgie duur is en over het algemeen niet wordt vergoed door de ziektekostenverzekering. Toch ondergaan elk jaar meer en meer mensen cosmetische chirurgie in België. Welke kosten kun je verwachten? Kun je je een bepaalde cosmetische ingreep veroorloven? Deze feiten zullen je helpen beslissen. Er zijn extra kosten. Je moet kosten toevoegen voor anesthesie, huur van de operatiekamer of andere gerelateerde kosten. De totale rekening kan 50% tot 100% hoger uitvallen dan alleen het honorarium van de chirurg.
  • Prijs voor volledige liposuctie + buikwandcorrectie + diastase behandeling vanaf €3350
  • Buik etsen vanaf €3750
  • Ultrasone neuscorrectie prijzen vanaf €2.950
  • Liplift prijzen vanaf €2.750
  • Prijs voor vaser-liposuctie vanaf €2650
Als je verschillende cosmetische ingrepen in België wilt combineren, kun je geld besparen door ze allemaal in hetzelfde verblijf te doen. Je kunt ook geld besparen door voor meerdere ingrepen tegelijk te betalen. En de meeste chirurgen en klinieken bieden aanzienlijke kortingen voor tweede, derde en vierde operaties.

Waarom trekt cosmetische chirurgie in België zoveel patiënten aan?

De populariteit van cosmetische chirurgie in België is deels te danken aan het succes van reality-tv-shows. In navolging van hun tegenhangers in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk ondergaan Belgische sterretjes van reality-tv steeds vaker cosmetische chirurgie. Ondanks hun vaak banale inhoud zijn deze programma’s nog steeds erg populair bij kijkers, vooral jongeren. Honderden van hen besluiten om in de voetsporen van hun idolen te treden en komen elk jaar naar de klinieken voor cosmetische chirurgie in Luik en Brussel. Bovendien heeft de wijdverbreide verslaving aan sociale netwerken de cultus van het perfecte lichaam en de smetteloze huid nieuw leven ingeblazen. En omdat cosmetische chirurgie niet langer een taboe is, wenden mensen zich er steeds vaker toe om hun lichaamsbeeld te verbeteren en hun gevoel van eigenwaarde terug te krijgen.

Kan cosmetische chirurgie in België worden terugbetaald?

Zoals in de meeste landen dekt het Belgische socialezekerheidsstelsel geen cosmetische ingrepen. Alleen reconstructieve chirurgie en bariatrische chirurgie (onder bepaalde voorwaarden) worden gedekt door het INAMI. Bepaalde “gecombineerde” operaties zoals borstverkleining of buikwandcorrectie kunnen echter wel vergoed worden in geval van functioneel ongemak (rugpijn door borsthypertrofie, buikschort dat huidirritatie veroorzaakt, enz.) Om lange wachttijden en hoge tarieven en prijzen voor cosmetische chirurgie in België (in geval van niet-terugbetaling), laten meer en meer Belgische patiënten hun cosmetische chirurgie in het buitenland uitvoeren, vooral in Turkije, Tunesië of Thailand.

Wat zijn de meest uitgevoerde plastische en reconstructieve chirurgische ingrepen in België?

chirurgie-esthetiek-belgiek
Cosmetische chirurgie België

Cosmetische chirurgie België

Bij vrouwen die Plat betalen zijn liposuctie, blepharoplastie en borstverkleining de populairste ingrepen. Belgische mannen daarentegen geven de voorkeur aan neuscorrectie, genioplastie en oorchirurgie. Esthetische behandelingen zijn ook erg populair bij Belgen, ongeacht hun leeftijd of geslacht. Hoewel er geen officiële cijfers beschikbaar zijn van de Belgische gezondheidsautoriteiten, wordt geschat dat er in België jaarlijks meer dan 200.000 cosmetische ingrepen worden uitgevoerd. Bovendien heeft België zich gevestigd als bestemming voor esthetisch toerisme: meer dan 12% van de patiënten die hier worden geopereerd, komt uit een ander land.