Wat is liposuctie?

Liposuctie is een chirurgische ingreep die is ontworpen om vetzakken te verwijderen om specifieke delen van het lichaam te verfijnen. Liposuctie wordt vaak uitgevoerd om vet in de heupen, dijen, buik, bovenarmen en andere gebieden te verminderen. Bij een typische liposuctieprocedure kan een aanzienlijke hoeveelheid vet worden verwijderd door afzuiging via een klein buisje dat een canule wordt genoemd. Bij liposuctie wordt dicht bij het te behandelen gebied een kleine incisie gemaakt, waardoor de canule door de huid kan worden ingebracht. Met behulp van afzuiging verwijdert de chirurg ongewenste vetcellen. Daarna wordt de incisie gehecht en kan de patiënt genieten van een verbeterd silhouet.

Ben ik een goede kandidaat voor liposuctie?

Je bent een goede kandidaat voor liposuctie als je gewicht normaal of bijna normaal is. Mensen met gebieden met plaatselijk vet zullen de meest zichtbare resultaten zien. Patiënten die een liposuctie ondergaan en een stevige, elastische huid hebben, zullen merken dat de huid zich gemakkelijker aanpast aan hun slankere figuur.Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Is er een leeftijdsgrens voor liposuctie?

Er is geen leeftijdsgrens voor liposuctie; iedereen met een medische aandoening zoals diabetes of een slechte bloedsomloop is echter geen ideale kandidaat voor liposuctie. Overleg met je huisarts of je een goede kandidaat bent voor liposuctie.

Kan ik weer vet aanmaken na een liposuctie?

Liposuctie verwijdert vetcellen uit specifieke delen van het lichaam. Deze vetcellen zullen zich niet meer vormen; als de patiënt echter geen gezonde eetgewoonten aanneemt en minimale lichamelijke activiteit onderneemt, kunnen de resterende vetcellen zich ontwikkelen en gewichtstoename veroorzaken in alle delen van het lichaam. Gebieden die met liposuctie zijn behandeld, hebben echter minder capaciteit om vet te produceren. Door na de liposuctie een aangepast dieet en lichaamsbeweging te volgen, kunnen patiënten hun slankere figuur behouden.