Het haar is onaangenaam. Hoewel er verschillende manieren zijn om ze te laten verdwijnen, biedtlaserontharing in België de beste resultaten. De behandeling moet worden uitgevoerd door een dermatoloog of esthetische arts. Hier volgt een overzicht van deze revolutionaire esthetische procedure

Waarom laserontharing?

Laserontharing geeft veel betere resultaten dan elektrisch ontharen. Het kan grote gebieden zoals de benen behandelen zonder de huid te beschadigen. Zo werkt de laser op haar: het apparaat dat de esthetische arts gebruikt, zendt een lichtstraal uit. Tegenover deze straal zijn de haren en hun bollen niet bestand en worden daarom ter plekke vernietigd. Deze behandeling wordt vooral toegepast bij vrouwen met een blanke huid en zwart haar. Laserontharing is echter niet geschikt voor vrouwen met een zwarte of donkere huid, of voor roodharigen en blondines. In het eerste geval brengt de operatie een risico op depigmentatie met zich mee. In het tweede geval kunnen de laserstralen niet worden geabsorbeerd door lichtgekleurd haar.
laser ontharing tunesiëDevis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Laserontharing in België: is één sessie genoeg?

Nee. Het leven van een haar bestaat uit drie fasen: het groeit, het groeit en dan sterft het. Haren hebben echter niet dezelfde levenscyclus. Een eerste laserontharingssessie verwijdert het haar in de laatste fase.
laser ontharing tunesië
Je moet wachten tot de anderen teruggroeien voordat je ze kunt vernietigen. De laserbehandeling moet verschillende keren herhaald worden. De sessies moeten 02 maanden uit elkaar plaatsvinden. Voor het ontharen van deze gebieden – benen, oksels en bikinilijn – zijn meestal tussen de 03 en 05 sessies nodig. In het geval van de snor zijn de haren in dit gebied moeilijker te verwijderen omdat ze fijner zijn en sneller groeien. Daarom zijn er tussen de 05 en 10 sessies nodig om ze effectief te elimineren. Laserontharing veroorzaakt een gematigde pijn, vergelijkbaar met de pijn die je ervaart tijdens het harsen.

Is het resultaat definitief?

Het resultaat is indrukwekkend. De patiënt heeft geruime tijd profijt van de effecten van de behandeling. Het is echter belangrijk om te weten dat laserontharing niet permanent is. Als de operatie erin slaagt om bijna al het haar te verwijderen, betekent dit niet dat andere haren nooit meer terug zullen groeien. Het is belangrijk om te onthouden dat wanneer de menopauze nadert, er een hormonale onbalans ontstaat die een directe invloed kan hebben op de haargroei.

Contra-indicaties

Het is aan te raden om jezelf niet bloot te stellen aan UV-stralen na laserontharing. Anders zal de huid er waarschijnlijk anders uitzien en kunnen er bruine vlekken verschijnen – dit staat bekend als depigmentatie. Je moet dus een maand wachten voordat je van de zon kunt genieten. Als je een gebruinde huid hebt of een vakantie plant, stel de behandeling dan uit. Bovendien wordt laserontharing niet aanbevolen voor vrouwen die fotosensibiliserende behandelingen ondergaan.