Al meer dan 17 jaar zijn tandheelkundige facings een groot succes en er is steeds meer vraag naar door mensen die een perfecte glimlach willen door de lelijke vorm van hun tanden te verbeteren of hun vergelende verkleuringen te verbergen.

keramische fineren

Oppervlakkige gebitsimperfecties verbergen met keramische facings

Veel mensen willen graag pijnlijke, verkleurde, ongelijke of uit elkaar staande tanden kunnen herstellen. Porseleinen facings, ook wel keramische facings genoemd, kunnen een uitstekende optie zijn.

Met keramische facings, een complete cosmetische tandheelkundige behandeling, kan een groot aantal cosmetische gebreken worden behandeld, zodat mannen en vrouwen direct een mooie, opvallende glimlach krijgen. Keramische facings zijn een uitstekende optie als je op zoek bent naar een veilige en snelle manier om het uiterlijk van je tanden op te poetsen en je zelfverzekerder te voelen in je privé- en beroepsleven.
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

 

Wat is een tandvernis?

Een tandheelkundige facing, gemaakt van keramiek (porselein) of composiet, is een materiaal dat de tand vervangt, maar alleen qua uiterlijk (een “veneer”). Een kunstnagel die een korte of lelijke nagel bedekt. Het wordt daarom gebruikt om afgebroken tanden te verbergen, tanden die beschadigd zijn door tandbederf of vergeling, en zelfs om diastemen te sluiten of tanden uit te lijnen.
 

Kunnen beschadigde kiezen worden gevuld met facings?

Zoals de naam al aangeeft, worden facings alleen gebruikt op de gezichten of zichtbare delen van tanden en kunnen ze geen amalgaam (vullingen) of composieten vervangen om defecten in kiezen en premolaren te vullen.
 

Wat zijn de kenmerken van keramische facings?

Deze facings zijn duurzaam en super effectief omdat ze dezelfde kleur hebben als de tanden en niet van kleur veranderen na verloop van tijd. Bovendien blijven ze één geheel en is er geen risico op vlekken. Ze zijn ook zeer resistent (meer dan composiet facings) omdat ze perfect op de tanden zijn vastgehecht.
 

Hoe worden facings aangebracht in België?

Bij cosmetische tandheelkunde is de eerste sessie met de tandarts gewijd aan het maken van een mal, d.w.z. het nemen van afdrukken van de tanden en foto’s daarvan. Vervolgens moeten de tanden worden voorbereid door ze te vijlen en aan te passen, zodat ze ondersteuning bieden voor keramische fineren. Het glazuur, dat glad is, moet worden verwijderd om een ruw tandoppervlak te creëren dat dient om de lijm en dus de fineer te fixeren.
keramisch fineer
De procedure zelf wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer twee uur, hoewel dit varieert afhankelijk van het aantal facings. Dit is een zeer delicate operatie omdat de De gebruikte lijm is erg sterk, dus de handelingen en gebaren van de tandarts moeten precies en zeer nauwkeurig zijn om onvolkomenheden te voorkomen.