De ogen zijn het belangrijkste deel van ons gezicht. Hoe mooier ze zijn, hoe mooier wij eruit zien. Na verloop van tijd beginnen ze te verouderen en vormen ze kapvormige oogleden omdat het huidweefsel in dit gebied erg gevoelig is voor stress en veroudering. Daarnaast draagt de erfelijke factor bij aan de kwetsbaarheid van de huid van de oogleden. De hangende ogen en zware blik weerspiegelen verdriet en vermoeidheid. De lijder ziet er vaak ouder uit dan zijn werkelijke leeftijd. Blepharoplastie in België is cosmetische chirurgie aan de oogleden om ze er weer fris en jeugdig uit te laten zien. De procedure bestaat uit het verwijderen van de vetzakken die zich in de onderste en/of bovenste oogleden vormen en vervolgens het verwijderen van de overtollige huid.

Blepharoplastie prijzen België

Ontdek de prijzen voor cosmetische ooglidchirurgie in België aangeboden door Medespoir.
InterventieTarievenBlijf
Blepharoplastie 2 oogleden
1450€4 nachten en 5 dagen
Blepharoplastie 4 oogleden
1660€4 nachten en 5 dagen

Vraag voor meer informatie een gratis persoonlijke offerte aan.

blepharoplastie Tunesië
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Wie is de juiste kandidaat voor een oogoperatie?

Voor de operatie onderzoekt de Belgische plastisch chirurg de ogen van de patiënt om het meest geschikte type behandeling te bepalen. Ouderen met zichtproblemen moeten een oftalmologische controle ondergaan om oogcomplicaties op te sporen (fundus, oculaire topografie, enz.). Kandidaten voor ooglidchirurgie zijn meestal gezonde patiënten zonder ernstige oogaandoeningen. Plastische chirurgie van de bovenste en onderste oogleden is over het algemeen bedoeld voor mensen die overmatige verslapping van de ooglidhuid willen behandelen of het uiterlijk van hun ogen willen verbeteren.
blepharoplastie in tunesië
Voorbereiding Blepharoplastie

Aanbevelingen

Om een goede genezing te garanderen en ernstige complicaties (zoals huidnecrose) te voorkomen, raadt de chirurg de patiënt aan om ten minste dertig dagen voor de operatie niet te roken en geen aspirine bevattende medicijnen te gebruiken. Blepharoplastie behandelt, net als ooglidchirurgie, geen verlies van wenkbrauwen. Als de chirurg echter constateert dat de hangende oogleden gepaard gaan met huidverslapping op het voorhoofd, de slapen of de jukbeenderen, kan hij of zij de patiënt adviseren om de operatie te combineren met een facelift in België of een genioplastiek in België.

Hoe werkt ooglidchirurgie in België?

Blepharoplastie van de onderste oogleden kan worden uitgevoerd met twee technieken:
  • De klassieke techniek bestaat uit een incisie aan de onderkant van de wimpers, die wordt verlengd tot aan de kraaienpootjes; deze incisies worden gebruikt om grote huid- en spierverslapping te behandelen.
  • De bindvlies-vetherniaverwijderingstechniek laat geen littekens achter. Het verdient de voorkeur bij lichte huidverslapping en fijne lijntjes.
De operatie duurt gemiddeld een uur en wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of algehele narcose, afhankelijk van de behoeften van de patiënt. Na de operatie moet de patiënt een dag, en soms een dag en een nacht, in het ziekenhuis blijven.

Welke incisies worden er gemaakt tijdens de blepharoplastie?

Bij de bovenste blepharoplastie maakt de plastisch chirurg incisies in de oogplooi, waardoor het litteken volledig onzichtbaar wordt. Bij de behandeling van de onderste oogleden worden de incisies onder de wimpers geplaatst en kunnen ze soms een paar millimeter buiten de oogcontour komen. Als er geen overtollige huid op de oogleden zit, maakt de plastisch chirurg een incisie aan de binnenkant van het ooglid. Bij een transconjunctivale incisie blijft de huid intact. Er zullen geen littekens zichtbaar zijn.
blepharoplastie tunisia voor en na Bovenste ooglid blepharoplastie
blepharoplastie in tunisië voor en na Onderste ooglid blepharoplastie

Wat gebeurt er na de operatie?

Blepharoplastie is een ongecompliceerde cosmetische ingreep. De postoperatieve behandeling is eenvoudig. Zwelling en blauwe plekken van het behandelde gebied zijn de eerste dagen normaal. Om eventuele pijn te verzachten, schrijft de chirurg een paar standaard pijnstillers (paracetamol) voor. Er kan echter een aanzienlijk ongemak worden verwacht als gevolg van spanning op de oogleden en visuele verstoringen door oogirritatie. Je hoeft je geen zorgen te maken. Op de vierde dag na de operatie verwijdert de plastisch chirurg de hechtingen en begint de patiënt zich weer comfortabel te voelen. Een week later kan make-up worden aangebracht.

Resultaten van cosmetische ooglidchirurgie

Blepharoplastie van zowel de onderste als de bovenste oogleden garandeert indrukwekkende resultaten: de ogen zullen er groter en opener uitzien en het gezicht krijgt een jeugdigere, vrolijkere uitstraling. Het duurt minstens 3 maanden om het gewenste eindresultaat te bereiken. Over het algemeen vereisen verbeteringen van een onderste blepharoplastie in België een langere wachttijd. Geschat wordt dat een periode van 6 maanden redelijk is om het uiteindelijke resultaat te zien. Na een dergelijke gezichtschirurgie worden de ogen subliem en stralend. Om ervoor te zorgen dat de resultaten van een oogoperatie lang behouden blijven, raden cosmetisch chirurgen af om de ogen overmatig bloot te stellen aan de zon. Ultraviolette straling zorgt ervoor dat de huid haar elasticiteit verliest en kan leiden tot donkere, lelijke littekens. Je moet voorzichtig zijn, want zwaar roken en alcoholgebruik dragen bij aan vroegtijdige veroudering van de oogleden.
ooglidchirurgie tunesië
Resultaat van blepharoplastie: verwijdering van overtollige bovenoogleden, verjongde ogen en frissere blik.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.