Etnische neuscorrectie in België is cosmetische chirurgie om de vorm en grootte van de neus te veranderen. Dit is een operatie die tot doel heeft de symmetrie van de neus ten opzichte van de gelaatstrekken aan te passen, zonder de etnische kenmerken van de patiënt uit te wissen. De partnerchirurgen van MedEspoir Belgium zijn hooggekwalificeerd voor dit soort ingrepen, waar steeds meer vraag naar is, vooral bij mensen van Afrikaanse, Aziatische, Latijns-Amerikaanse en Afro-Amerikaanse afkomst. Deze toegewijde behandelaars houden rekening met de authentieke etnische kenmerken van de neus van elke patiënt. Bij cosmetische chirurgie kunnen etnische neuzen een grote revisie van de interne structuren ondergaan om het uiterlijk te verbeteren en een uiterlijk te krijgen dat overeenkomt met de wensen van de patiënt.

etnische neuscorrectie belgië

Naast het herstructureren van de neus, kan etnische neuscorrectie in België neus-ademhalingsproblemen behandelen. Aangezien er tijdens de operatie grote interne structurele veranderingen worden aangebracht aan de etnische neus, zullen onze chirurgen de functies van de neusluchtwegen nauwgezet behouden.Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Wat zijn de esthetische kenmerken van de etnische neus?

Afrikaanse neus

De Afrikaanse neus wordt gekenmerkt door een dikke huid, vooral rond de neusgaten die al verlengd zijn, een goed ontwikkeld dorsum en een algemeen afgeplat uiterlijk (afgeplatte brug).

Aziatische neus

Het is ook afgeplat, met vrij dik huidweefsel tegen slecht ontwikkeld kraakbeen.

Blanke neus

Deze neus geeft het gezicht een bijzondere uitstraling. Hij is het best te herkennen aan zijn bult, verlengde dorsum en opvallende punt. Het komt het meest voor bij Iraniërs en mensen die in de etnisch rijke Kaukasus-regio wonen.

Preoperatieve aanbevelingen voor etnische neuscorrectie

Deze operatie is ingewikkelder dan de traditionele esthetische neuscorrectie en is zowel esthetisch als restauratief. In feite is het kraakbeen van Afrikaanse en Aziatische neuzen zwak en een beetje wanordelijk. Daarom is het noodzakelijk om voor de operatie ongeveer 3 preoperatieve consulten te hebben, waaronder een met de esthetische arts. Ze zijn essentieel om het medisch dossier te vervolledigen en om ervoor te zorgen dat de patiënt goed luistert naar het advies van zijn cosmetisch chirurg, terwijl hij het bloedonderzoek en de CT-scan bestudeert. De patiënt kan 3D-simulaties aanvragen om het uiteindelijke resultaat (ongeveer) te modelleren. In alle andere gevallen is het essentieel om vóór twee weken na de etnische neusplastiek te stoppen met het innemen van ontstekingsremmers en anticoagulantia om elk risico op bloedingen te vermijden.

Etnische neuscorrectie in België: hoe ga je te werk?

De plastisch chirurg begint met het verkleinen van de neus, terwijl hij de richels, neusgaten en de projectie van de neus aanpast. Bij deze procedure wordt niet alleen het huidweefsel van de neus gewijzigd, maar ook het kraakbeenweefsel. In een tweede fase wordt de lengte van de neusbrug geaccentueerd en wordt de punt beter geaccentueerd dankzij een kraakbeentransplantaat. Een neuscorrectie duurt ongeveer 2 uur. Bovendien mag de patiënt 48 uur onder medisch toezicht blijven.

Laat een etnische neuscorrectie littekens achter?

Dit is een chirurgische ingreep, geen medische neuscorrectie. Een dergelijke operatie laat automatisch littekens achter. Gelukkig zijn alle incisies endonasaal, d.w.z. verborgen in de neusholte of rond de neusgaten.

etnische neuscorrectie belgië

Hoeveel kost een etnische neuscorrectie in België?

Etnische neuschirurgie kost naar schatting €2.350.

Etnische neuscorrectie: Postoperatieve follow-up

Verbanden en wikkels die op de neus worden aangebracht, kunnen pas na een week worden verwijderd, net als hechtingen die worden aangebracht bij een neusvleugelverkleining (als ze niet resorbeerbaar zijn). Er zijn 3 postoperatieve consulten nodig, met tussenpozen van 3 maanden. Nadat het verband is verwijderd, is het essentieel om gedurende 2 maanden (‘s nachts) een remodellerend verband te dragen om ervoor te zorgen dat de nieuwe vorm van de etnische neus harmonieus en perfect is. Bovendien kun je zelfs 3 dagen na de operatie weer aan het werk.

En het resultaat?

Een definitief resultaat wordt pas na 3 maanden postoperatief verkregen, wanneer het oedeem is afgenomen, de blauwe plekken zijn verdwenen en de incisies volledig zijn genezen.