Buikwandcorrectie België of buikwandcorrectie is een ingreep om overtollig vet en huid te verwijderen. In de meeste gevallen herstelt het ook verzwakte en/of gescheiden spieren en creëert het een zeer glad en stevig buikprofiel. Er zijn drie belangrijke procedures: liposuctie (waarbij overtollig vet wordt weggezogen), verwijdering van overtollige huid en het strakker maken van de buikspieren. Buikwandcorrectie in België geeft je een platte buik.

Buikwandcorrectie prijzen in België en Tunesië

Buikwandcorrectie in België is een voordelige, all-inclusive procedure die rekening houdt met :
  • Vervoer (van de luchthaven naar de kliniek via het hotel),
  • Honoraria van chirurgen en anesthesisten,
  • Medische kosten (consult, medische apparatuur, operatiekamer, enz.)
Platte buik chirurgie technieken BelgiëPrijs in €Blijf
Buikwandcorrectie2000€5 nachten/6 dagen
Liposuctie en buikwandcorrectie3350€5 nachten/6 dagen
Volledige liposuctie + buikwandcorrectie + diastasebehandeling2850€6 nachten / 7 dagen
Buik etsen3750€5 nachten/6 dagen

buikwandcorrectie
Devis express medespoir belgique

Devis express gratuit et confidentiel

Indicaties voor buikwandcorrectie

Mannen en vrouwen die ooit zwaarlijvig waren, of licht zwaarlijvig zijn en nog steeds overtollige vetophopingen hebben, en vrouwen die hun buikspieren willen aanspannen na verschillende zwangerschappen, denken misschien al na over een buikwandcorrectie. Maar ze zijn alleen potentiële kandidaten als ze voldoen aan de verschillende criteria :

  • In goede lichamelijke gezondheid verkeren (geen hoge bloeddruk, geen ongecontroleerde diabetes…)
  • Een stabiel gewicht behouden
  • Je hebt al geprobeerd om een platte buik te krijgen door lichaamsbeweging, een dieet en afslankproducten, maar het mocht niet baten
  • Geen roker of alcoholist zijn…

Procedure voor buikwandcorrectie in België

Alle operaties beginnen met een consult. In feite hangen het succes en de veiligheid van de buikwandcorrectie voor een groot deel af van de openheid van de patiënt tijdens het consult.

Patiënten krijgen een aantal vragen over hun gezondheid, wensen en levensstijl.

procedure-abdominoplastie
Procedure voor buikwandcorrectie

Afhankelijk van het geval zijn er drie soorten buikwandcorrecties :

Liposuctie

In dit geval worden fijne canules, gekoppeld aan een stofzuiger, in de te liposuctioneren zones gebracht en worden de vetophopingen weggezogen.

Liposuctie van de Belgische uitverkoop wordt vaak uitgevoerd bij jonge mensen met goed gelokaliseerd overtollig vet en zonder spierverslapping.

Mini-abdominoplastiek

Dit wordt aanbevolen als de overtollige huid en het overtollige vet alleen betrekking hebben op het gebied van de buik onder de navel. De chirurg snijdt de extra huid weg en spant de buikspieren aan voordat hij de incisie sluit. De navel verplaatsen is in dit geval niet nodig.

Volledige buikwandcorrectie

Deze buikwandcorrectietechniek wordt aanbevolen voor patiënten die aanzienlijk zijn afgevallen, meestal na een bariatrische operatie, en die de contouren van hun lichaam willen corrigeren, maar ook voor patiënten met striae, diastaseafwijkingen, enz.

deze interventie vindt plaats in de volgende fasen :

  • Liposuctie van de buik, maagstreek en flanken. Behandeling van vettige elementen, waardoor de buik platter wordt door liposuctie op de flanken, buik en buikstreek
  • De spieren opnieuw aanspannen.
  • Het verwijderen van overtollige huid tussen het schaambeen en de navel (dermolipectomie).

In dit geval wordt de navel verplaatst voordat de incisie wordt gesloten.

De procedure wordt uitgevoerd onder algehele narcose en duurt gemiddeld 03 uur.

Postoperatieve zorg

In extreme gevallen heeft de patiënt twee littekens (langs het schaambeen en rond de navel). Kneuzingen en oedeem kunnen optreden, maar deze verdwijnen meestal na 15 dagen.

De chirurg zal postoperatieve instructies geven die moeten worden opgevolgd, zoals het dragen van een compressiekledingstuk

Buikwandcorrectie resultaten België

Tijdens de eerste twee maanden zijn de eerste resultaten vande buikwandcorrectie België zichtbaar en na 1 jaar definitief. Na 12 maanden is het genezingsproces voltooid, wordt de buik plat en zijn de spieren aangespannen. Geen overtollig vet en huid meer. Gewoon spectaculair.

resultaat-voor-na-abdominoplastiek
Buikwandcorrectie resultaten België

Vragen en antwoorden over buikwandcorrectie

Wat is het verschil tussen een buikwandcorrectie en liposuctie?

Veel patiënten hebben vragen over het verschil tussen een buikwandcorrectie en liposuctie. Terwijl buikwandcorrectie de onderliggende spieren reconstrueert en overtollige huid verwijdert, verwijdert liposuctie alleen het overtollige. van vet. Liposuctie kan losse, hangende of overtollige huid niet verwijderen of verminderen.

Hoe kunnen buikspieren worden hersteld?

Bij een buikwandcorrectie gebruikt de chirurg permanente hechtingen om de buikspieren aan te spannen. Deze hechtingen zijn gemaakt van nylon van medische kwaliteit en lossen na verloop van tijd niet op (ze zitten in de hechtdraad). van je spieren en zijn niet zichtbaar).

Ben ik een goede kandidaat voor buikwandcorrectie?

Over het algemeen willen goede kandidaten voor een buikwandcorrectie de contouren van hun buik verbeteren, zijn ze gezond en hebben ze realistische verwachtingen.

Hoe lang duurt een buikwandcorrectie?

Op de dag van de operatie moet je minstens 3 uur in de kliniek blijven. De operatie zelf duurt ongeveer 2 uur, de resterende tijd wordt besteed aan het toedienen van de verdoving en het voorbereiden van de operatie. van je uitstapje.

Welk type verdoving wordt gebruikt voor buikwandcorrectie?

De geregistreerde anesthesist dient een intraveneus kalmeringsmiddel toe voor de buikwandcorrectie.

Wat kan ik verwachten na een buikwandcorrectie en hoe is het herstel?

Na de buikwandcorrectie moet u twee weken vrij nemen van uw werk, omdat u uw lichamelijke activiteit moet beperken en twee weken gebogen moet blijven in uw taille. Na twee weken moet je jezelf staande kunnen houden. en weer aan het werk gaan. Je krijgt een drainageslang gedurende een week en draagt een compressiekledingstuk gedurende 6 weken na je operatie.

Wat voor littekens krijg ik?

Mini-abdominoplastie in België laat een litteken achter van ongeveer 15 tot 20 cm lang. Het litteken zal laag op de buik zitten en kan gemakkelijk bedekt worden. Een volledige buikwandcorrectie laat hetzelfde litteken achter als een volledige buikwandcorrectie. mini-buikwandcorrectie met toevoeging van een verticaal litteken op de buik.

Wat is inbegrepen in de kosten van de operatie?

De kosten van een buikwandcorrectie zijn inclusief alle pre- en postoperatieve afspraken, anesthesie, de operatie en chirurgische apparatuur, evenals postoperatieve compressiekleding.