Buikwandcorrectie is op zich een geavanceerde techniek die ontworpen is om het verslapte uiterlijk van de buik te verbeteren en de patiënt een platte, gladde buik te geven. Bovendien is deBelgische hoogspanningstechniek voor buikwandcorrectie de “nieuwe generatie” van de klassieke plastische chirurgie voor buikwandcorrectie.

Principe van buikwandcorrectie met hoge spanning

Deze chirurgische procedure werd ontwikkeld in 2000 en onderscheidt zich door het feit dat de spanning gelijkmatig over de buik wordt verdeeld en niet alleen bij de gemaakte incisie (in het bikinigebied). Op deze manier wordt de druk van het hermodelleren van het buikhuidweefsel verdeeld over de buik, de navel, het schaambeen en zelfs de rug. Er zijn drie mogelijke gevallen, afhankelijk van of de buikhuid is aangetast:
  • De navel moet verplaatst worden: het litteken zit verborgen in de navel;
  • Litteken in het suprapubische gebied, maar minder spanning;
  • Spanning wordt toegepast aan beide zijden van de navel zonder het natuurlijke uiterlijk te veranderen.

buikwandcorrectie met hoog voltage
Bovenbuikwandcorrectie België
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

De voordelen van deze buikwandcorrectie techniek in België

Het resultaat is harmonieuzer dan een traditionele buikwandcorrectie, duurzamer, eenvoudiger en minder belastend postoperatief en comfortabeler voor de patiënt. De patiënt kan de verkregen resultaten waarderen zodra het verband wordt verwijderd. Het litteken en de navel zien er natuurlijk en discreet uit en het resultaat is subtieler.

Verschillen tussen buikwandcorrectie met hoge spanning en traditionele buikwandcorrectie

De gebruikelijke techniek bestaat uit het verwijderen van overtollige huid en vet van de buik. Over het algemeen begint de plastisch chirurg met liposuctie en eindigt met een buikwandcorrectie. In andere gevallen zijn de buikspieren uit elkaar gegroeid (musculaire diastase) en is een spiercorrectie nodig om deze diastase te corrigeren. De unidirectionele spanning die gebruikt wordt bij standaard buikwandcorrectie kan leiden tot een aantal ernstige postoperatieve complicaties, waaronder bloedingen, blauwe plekken en hematomen veroorzaakt door huidspanning, huidnecrose en zelfs keloïde of hypertrofische littekenvorming. Uiteraard kun je deze complicaties in het algemeen vermijden door een buikwandcorrectie met hoge spanning in België te ondergaan.

Na-effecten van buikwandcorrectie

Zoals gezegd is het postoperatieve verloop van deze chirurgische ingreep eenvoudiger dan dat van een traditionele buikwandcorrectie. De patiënt kan na de operatie wat pijn voelen, vergelijkbaar met rekken en strekken, maar dit kan eenvoudig worden verminderd door de pijnstillers in te nemen die de plastisch chirurg voorschrijft. De drains die zijn aangebracht om het bloeden te verminderen en de lymfecirculatie te verbeteren, kunnen zelfs na 1 dag na de operatie worden verwijderd.

Buikwandcorrectie met hoog voltage: minder risico’s?

Verder moet worden opgemerkt dat deze techniek de patiënt een “veilige weg” garandeert, d.w.z. het is veiliger en beperkt het ontstaan van hematomen, het risico op bloedingen en keloïde of gezwollen littekens. Alle risico’s en complicaties van conventionele chirurgie zijn echter ook van toepassing op deze procedure (ondanks dat ze zeldzaam zijn).