Geassisteerde voortplanting is gekoppeld aan het probleem van onvruchtbaarheid of onvruchtbaarheid, dat een aantal problemen veroorzaakt zoals angst en depressie bij koppels waarbij één partner is getroffen. In-vitrofertilisatie in België betekent dat koppels die niet in staat zijn om zwanger te worden, om zich voort te planten, nu kinderen kunnen krijgen met behulp van medische hulp.
Maar onvruchtbaarheid is niet de enige indicatie voor in-vitrofertilisatie. Naast tubale onvruchtbaarheid, d.w.z. verstopte eileiders bij sommige vrouwen, onvruchtbaarheid veroorzaakt door een slechte behandeling van soa’s of SOA’s, is de menopauze ook een reden voor IVF België.
Bij mannen kan sperma van slechte kwaliteit voortplantingsproblemen veroorzaken, wat kan leiden tot medisch ondersteunde voortplanting. Andere factoren die een risico kunnen vormen voor voortplanting zijn roken en diabetes.

IVF België
IVF België

medespoir belgiëDevis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

De verschillende MAP-technieken

MAP (medisch geassisteerde voortplanting) kan worden uitgevoerd door kunstmatige inseminatie. Dit is de klassieke techniek waarbij sperma in de baarmoederholte (cervix) wordt gebracht. Maar een van de gevolgen van deze techniek is de mogelijkheid van meerdere zwangerschappen vanwege de hormonale stimulatie die aan de inseminatie voorafgaat.
IVF zelf dateert uit 1978 in het Verenigd Koninkrijk. Hierbij worden in een reageerbuis gekweekte embryo’s opnieuw in de baarmoeder geïmplanteerd.
We kennen allemaal het verhaal van de eerste reageerbuisbaby, Louise Brown, die dat jaar werd geboren. IVF leidt tot bijna 70% van de concepties na zes cycli en is daarom zo effectief.
Intracytoplasmatische sperma-injectie is de meest recente techniek (1992) die in België werd ontwikkeld. Bij deze techniek wordt het sperma verzameld met een micropipet en in de eicel geplaatst om een embryo te creëren dat vervolgens opnieuw kan worden geïmplanteerd, mits het levensvatbaar is.
Het is vooral gunstig in gevallen van azoöspermie of hypofertiliteit bij mannen en vrouwen.

IN-VITRO België Prijs

IN VITRO en PMA awards
BlijfPrijsbehandeling
In-vitrofertilisatieGeen verblijf1800€
In-vitrofertilisatie met verblijf16 nachten/17 dagen2850€
Kunstmatige inseminatieGeen verblijf1000€
Kunstmatige inseminatie met verblijf9 nachten/10 dagen1650€
Testiculaire biopsieGeen verblijf1350€
Testiculaire biopsie met verblijf3 nachten/4 dagen1750€

Principe van IVF-chirurgie

De eerste fase van deze procedure is de bevruchting, die binnen 12 uur plaatsvindt: hormooninjecties kunnen nodig zijn om de eierstokken te stimuleren en de eicellen aan te moedigen om te groeien. Bloedtesten en echografieën maken het mogelijk om de stimulatie gedurende meerdere sessies te volgen.
Een eicelpunctie wordt uitgevoerd onder algemene of plaatselijke verdoving op dezelfde dag als de spermacollectie. Na de reiniging worden alleen de normale spermatozoa bewaard en in contact gebracht met de oöcyten om embryo’s te verkrijgen, die 2 tot 6 dagen in kweek worden geplaatst.
De volgende stap is de embryotransplantatie naar de baarmoederhals. Er wordt een katheter in de baarmoeder ingebracht en de transfer is pijnloos en wordt zonder verdoving uitgevoerd. Embryotransplantatie kan onmiddellijk plaatsvinden of op een later tijdstip, d.w.z. direct na de celdeling of enkele dagen na de bevruchting.
De laatste fase is de innesteling, de periode waarin zwangerschap gegarandeerd kan worden.
Dankzij de lage kosten van IVF in België is deze procedure zeer toegankelijk voor de middenklasse.