In termen van esthetiek zijn de billen een vrouwelijke taal van verleiding en zorgen ze voor de harmonie van het vrouwelijke silhouet. Dit lichaamsdeel, de bron van veel fantasieën, is ook waar sommige vrouwen beroemd om zijn in de moderne wereld. Soms is een vrouw ongelukkig met het uiterlijk van haar billen, die te klein of uitgezakt zijn of niet bij haar figuur passen. Met dit in gedachten zijn veel vrouwen gemotiveerd om volume aan hun billen toe te voegen door te kiezen voor een natuurlijke, littekenvrije esthetische methode, namelijk lipofilling van de bilchirurgie, bekend als “lipomodellering van de bil”.

Indicatie: wat is lipomodellering?

Lipomodellering kan ook vetoverdracht of lipofilling worden genoemd. Bij deze bilvergrotingsprocedure wordt vet uit een lichaamsdeel gehaald en overgebracht naar een ander gebied om een contourtekort te vergroten of te corrigeren. Dit is een ingreep die kan worden uitgevoerd bij patiënten die hun figuur, met name de borsten, billen, enzovoort, een nieuwe vorm willen geven. Het grootste probleem is dat er overtollig vet nodig is voor het transplantaat. Daarom is deze techniek niet geschikt voor slanke vrouwen. Een bilverhoging met vet is een zeer populaire procedure die gewenste rondingen en volume kan produceren zonder implantaten of uitgebreide littekens. Vandaag de dag is de optimale aanpak de combinatie van lipomodellering met implantaten, omdat vettransplantaten het meest natuurlijke resultaat geven doordat ze het implantaat camoufleren.

Liposculptuur prijzen voor de billen in België

De prijs die Medespoir aanbiedt voor liposculptuur van de billen is € 2950 voor een all-inclusive verblijf van 6 dagen en 5 nachten.

dijlift België
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Hoe werkt de operatie?

Als onderdeel van een preoperatief consult is een volledige analyse van de donorgebieden (of steatomery) noodzakelijk. Het is ook nodig om de morfologie van de billen, de kwaliteit van de huid en de soepelheid van de weefsels te beoordelen. De procedure wordt uitgevoerd onder algehele narcose en duurt ongeveer 1 tot 2 uur. Vet wordt verwijderd uit diepere vetlagen, zoals de buik, heupen of binnenkant van de dijen, met behulp van een naald en spuit. Dit deel van de procedure heet liposuctie. De verwijderde vetcellen worden vervolgens gescheiden van de lichaamsvloeistof met behulp van een speciaal apparaat dat een centrifuge wordt genoemd. De behandelde vetcellen worden vervolgens in de billen geïnjecteerd. Deze procedure moet mogelijk meerdere keren worden herhaald, afhankelijk van de hoeveelheid vet die nodig is om de gewenste resultaten te verkrijgen.

Wat gebeurt er na de operatie?

Bij het verlaten van de operatiekamer wordt gedurende een paar uur matige pijn gevoeld, die verlicht wordt door pijnstillers. Er ontstaan blauwe plekken op de donorgebieden die na 2 weken verdwijnen. Oedeem ontwikkelt zich tijdens de eerste week en begint geleidelijk af te nemen. Het wordt aanbevolen om 24 uur te rusten en daarna weer activiteiten te ondernemen die niet al te veel inspanning vereisen. Het is belangrijk om het chirurgisch verband droog te houden na de operatie. Binnen 2 tot 3 dagen na de lipomodellering mag geen intensieve activiteit worden hervat. De hechtingen die worden gebruikt om de incisies te sluiten zijn resorbeerbaar en worden niet verwijderd.

Hoe zien de resultaten eruit?

De resultaten zijn direct na de operatie zichtbaar en stabiliseren zich tot 2-3 maanden na de operatie. Het donorgebied wordt bevrijd van overtollig gewicht en vetweefsel en het gebied wordt gebeeldhouwd tot een gladdere, mooiere vorm. Lipomodellering helpt om het lichaam lichter te maken en kan mogelijk het comfort en de lichaamshouding verbeteren, de fysieke activiteit verhogen, de kledingopties uitbreiden en uiteindelijk de patiënt helpen om zich beter en zelfverzekerder te voelen in haar lichaam. Het uiteindelijke volume wordt bereikt tussen 3 en 6 maanden. In de eerste paar maanden smelt het vet geleidelijk weg (70% van de geïnjecteerde cellen overleeft). De resultaten van lipomodellering van de bilspieren zijn over het algemeen langdurig, mits er na de operatie geen significante gewichtsschommelingen zijn. De resultaten variëren ook afhankelijk van het lichaamstype en de gewoonten van de patiënt.