Borstimplantaatchirurgie is een van demeest gebruikte borstvergrotingstechnieken in België. Het principe is om het volume van de borsten te vergroten door middel van implantaten, gemaakt van cohesieve siliconengel of gevuld met een zoutoplossing, die achter of voor de borstspier worden geplaatst.

Principe en procedure voor borstvergroting met prothesen

Een borstvergroting is een zeer eenvoudige ingreep. Hierbij wordt een implantaat in de borst geplaatst om het volume te vergroten. Dit is een wetenschappelijk gevalideerde techniek die een stabiel en definitief resultaat geeft. De borstimplantatieprocedure vindt plaats in de operatiekamer. Plastisch chirurgen kiezen vaak voor algehele anesthesie. De duur van een borstvergroting in België is anderhalf uur. De keuze van de littekens hangt af van de morfologie van de borsten van de patiënt. Er zijn drie mogelijke soorten incisies:
 • Axillaire route: De incisie wordt gemaakt vanuit de oksel, onder de armen.
 • Areolaire benadering: De incisie wordt gemaakt rond de tepel, ter hoogte van de onderste contour van het tepelhof.
 • Incisie in de submammaire plooi, onder de natuurlijke huidplooi onder de borst.
borstvergroting

Borstvergroting prijzen België

De prijs van een borstvergrotende operatie in België omvat een aantal diensten waar je rekening mee moet houden: consult en honoraria voor de chirurg, consult en honoraria voor de anesthesist, steunpanty, verblijf in de kliniek, receptie, vervoer en assistentie, verpleegkundige zorg en herstelverblijf in een 5-sterren all-inclusive hotel. De prijs van een borstvergroting in België hangt af van slechts één criterium: de vorm van de prothesen die de patiënt wenst.
Borstvergroting implantatenPrijzen
Ronde prothesen2300 €
Anatomische prothesen2400 €



Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Borstimplantaatmodellen en selectiecriteria

Er zijn 2 soorten borstprotheses (ronde en anatomische) en oneindig veel modellen. Deze variëren in diameter, grootte en profiel. Dankzij deze variëteit kunnen we vrouwen een reeks implantaatvormen bieden die passen bij hun verschillende wensen: assertief decolleté, discretie, natuurlijke borsthelling, enz. Dit zijn de criteria waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste maat voor een van deze borstvormen.
borstimplantaten tunisië

Ronde prothesen

Dit type prothese geeft volume aan het bovenste deel van de borsten. In dit geval krijgt de patiënt een appelvormige kromming. Het criterium waarmee rekening wordt gehouden bij het bepalen van de cup die de patiënt wenst te verkrijgen, is de projectie (aangezien de breedte gelijk is aan de hoogte). Door de projectie te variëren zal deze meer of minder sterk zijn. In beide gevallen moet de breedte van de prothese overeenkomen met de breedte van de thorax van de patiënt voor een perfecte pasvorm en een implantatie op maat.

Anatomische prothesen

Bij dit implantaat is er meer volume aan de basis dan aan de top, dus het is meer peervormig. Bij anatomische implantaten kan de chirurg, in tegenstelling tot ronde implantaten, de breedte en hoogte van de implantaten variëren als de patiënt daarmee instemt.
borstimplantaten in tunesië

Prothese merken

We gebruiken prothesen van Franse en Braziliaanse merken. We hebben ervoor gezorgd dat we gecertificeerde fabrikanten hebben gekozen die implantaten aanbieden die uitsluitend bestemd zijn voor medisch gebruik, met functies die veilig zijn voor patiënten.
borstvergroting prijs België
Borstvergroting implantaat

Positie van de prothese ten opzichte van de spier

De positie van het borstimplantaat is erg belangrijk. De positie van de prothese ten opzichte van de borstspier heeft een grote invloed op de gevoeligheid van de borsten (in de toekomst) en de fysiologische functie van borstvoeding.

Voor de spier (positie A)

De borstprothese wordt voor de grote borstspier geplaatst, achter de borstklier. Deze oplossing is perfect voor patiënten met huid en klierweefsel die dik genoeg zijn om de contouren van het implantaat te verbergen.

Achter de spier (positie B)

Deze optie is ideaal voor slanke vrouwen. Het spierreliëf verbergt het implantaat, dat niet voelbaar is bij palpatie. Om alle natuurlijke functies van borstvoeding te behouden, kiezen chirurgen voor deze positie omdat de melkkanalen worden beschermd. Deze implantatiemethode is erg geruststellend voor patiënten die een zwangerschap plannen waarbij borstvoeding wordt gegeven.

Het duale plan – een gemengde oplossing

Om het ongemak te vermijden dat veroorzaakt kan worden door conventionele positioneringsoplossingen, stellen veel chirurgen de dual-plane oplossing voor. Bij deze borstimplantatietechniek wordt de bovenste helft van het implantaat achter de spier geplaatst en de onderste helft achter de klier. Er zijn veel voordelen verbonden aan het kiezen van een duaal plan:
 • De contouren van de prothese zijn verborgen
 • De prothese is niet onderhevig aan spiersamentrekkingen en er is geen risico dat hij omhoog komt.
 • Het implantaat wordt beschermd door spieren en klieren en is moeilijk aan te raken.

Postoperatieve borstvergroting

De nawerkingen zijn niet erg pijnlijk en kunnen worden verzacht met eenvoudige pijnstillers. In feite vereist deze operatie geen speciale behandeling bij het verlaten van de operatiekamer. De kleine littekens op het behandelde gebied (ongeveer 4 cm lang) verdwijnen na een paar dagen. Zeer eenvoudige lokale behandelingen kunnen volstaan. Er kunnen zich enkele hematomen voordoen, maar deze kunnen gemakkelijk worden verwijderd door het litteken op te nemen, het bloed te verwijderen dat zich in de ruimte voor de prothese heeft gevormd en deze ruimte daarna natuurlijk weer te sluiten.
 • Pijn: Tamelijk hevig en van beperkte duur.
 • Uiterlijk: oedeem en ecchymose.
 • Verzorging: Drain de eerste dag bewaren, de tweede dag verwijderen. Steunbeha (1 maand houdbaar)
 • Vakantie: Reken op 8 tot 15 dagen.

Borstvergroting België: uw pre-operatieve consultatie

Het pre-operatieve consult is belangrijk omdat de patiënt dan antwoord krijgt op al haar vragen. De chirurg kan ook een idee krijgen van: de gedachten van de patiënt, het volume dat ze wil, de manier waarop de chirurg de prothese zal inbrengen, en waar het implantaat geplaatst moet worden (voor of achter de spier). Tijdens deze afspraak kunnen we ook het verwachte resultaat bepalen op basis van de morfologie van de borsten van de patiënt. Nadat ze haar beslissing heeft genomen, moet de patiënt met de anesthesist praten en een bloedtest en mammografie ondergaan om een referentiebeeld van de borst te zien voor de operatie.

Wat zijn de contra-indicaties voor cosmetische borstchirurgie?

Na de operatie moet het volgende worden vermeden
 • Baden: geef de voorkeur aan douchen in de maand na de operatie.
 • Gewelddadige inspanning tijdens de 15 dagen na de operatie.
N.B.: Gemiddeld duurt het een maand voordat je je sportactiviteiten kunt hervatten.

Wat is het alternatief voor een borstvergroting met implantaten?

Lipofilling van de borst in België is een borstvergrotende ingreep waarbij autoloog vet wordt geïnjecteerd. Vóór de injectie worden de vetophopingen verwijderd door liposuctie.
borstvergroting tunisië
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.