De BBl of Brazilian Butt Lift (Brazilian Butt Lift) is een chirurgische ingreep die het volume van de billen vergroot en de vorm ervan hervormt met behulp van de eigen vetcellen van de patiënt, verwijderd door liposuctie. De chirurg injecteert de vetcellen uit de bilnaad, een techniek die bekend staat als vetoverdracht of lipofilling.
Door liposuctie en vetoverdracht te combineren, kan BBL verschillende delen van het lichaam een nieuwe vorm geven. Liposuctie wordt uitgevoerd op gebieden met overtollig vet, zoals de buik, flanken en dijen, om deze gebieden vorm te geven en je figuur te verbeteren. Vettransplantatie voegt volume toe aan de billen, waardoor de proporties van het onderlichaam verbeteren.Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Voordelen van een Braziliaanse billift

Elke bilvergroting met vetoverdracht wordt persoonlijk op maat gemaakt voor elke patiënt. Een bilvergroting met vettransplantatie is om de volgende redenen een populaire keuze:
 • Het is je eigen vet, dus er is geen risico op een allergische reactie of afstoting.
 • De toevoeging van vet kan ook helpen om het huidoppervlak gladder en steviger te maken.
 • Patiënten kunnen hun esthetische voordelen verdubbelen door fijnere, gladdere contouren te krijgen waar het vet is verwijderd.
 • Een bilvergroting door middel van vettransplantatie is blijvend, zolang je een stabiel gewicht behoudt.
 • Je zult maar kleine littekens hebben en ze zullen goed verborgen zijn.
Het resultaat kan je zelfbeeld en zelfvertrouwen verbeteren en je helpen je kleding aan te passen zodat deze comfortabeler en aantrekkelijker wordt.

Hoeveel kost een BBL?

Omdat elke BBL wordt aangepast aan de individuele patiënt, is er geen vast tarief. De kosten zijn afhankelijk van de specifieke details van je ingreep, zoals de locatie van de liposuctie, de hoeveelheid vet die moet worden overgebracht en de mate van contourvorming die nodig is. Om je een idee te geven: de prijs van een BBL in Tunesië begint bij €2.500 en de prijs van een BBL in Turkije begint bij €3.000. We bespreken de kosten met je en geven je een gedetailleerde schriftelijke prijsopgave voordat je definitief besluit om de operatie te laten uitvoeren. De BBL-prijs die we opgeven is all-inclusive en omvat :
 • Vergoedingen chirurg
 • Anesthesiekosten
 • Kosten operatiekamer
 • Chirurgische benodigdheden
 • Vervolgbezoeken
 • Accommodatie en transfers

Hoe de BBL werkt

Je operatie duurt ongeveer 2 tot 3 uur, afhankelijk van de specifieke kenmerken van je ingreep. Dit zijn de stappen die uw operatie zal volgen: Je krijgt een algehele narcose of een plaatselijke verdoving met sedatie. De chirurg zal eerst een liposuctie uitvoeren. Hij maakt slechts één of enkele kleine incisies, afhankelijk van de locatie van het doelgebied en de hoeveelheid vet die nodig is om je billen te vergroten. Deze incisies worden zo geplaatst dat ze na genezing niet opvallen. Het maakt gebruik van VASER-liposuctie liposuctie, die sneller is en minder traumatisch voor het lichaam dan traditionele liposuctie. Vervolgens brengt hij een fijne canule in om de vetcellen te verwijderen, waarbij hij ervoor zorgt dat de omtrek strategisch is zodat het donorgebied er na de ingreep glad en aantrekkelijk uitziet. Veel patiënten zien dit als een extra voordeel van BBL chirurgie. Het vet wordt dan gezuiverd om het te scheiden van het bloed. De chirurg gebruikt een gespecialiseerde techniek die een hoge overlevingskans van de vetcellen garandeert, waardoor hij nog preciezere en voorspelbaardere resultaten kan bereiken. Met behulp van een canule injecteert de chirurg vervolgens het vet om de omvang te vergroten en/of de proporties van de billen te veranderen om het gewenste uiterlijk van de patiënt te bereiken. In het begin zal het meer vet toevoegen dan nodig is. Sommige vetcellen overleven dit niet en worden op natuurlijke wijze door het lichaam opgenomen.

Na-effecten van BBL-chirurgie

Eenmaal thuis is het essentieel om alle instructies van het klinisch personeel op te volgen, zodat je herstel zo snel en soepel mogelijk verloopt. Na een week kunnen de meeste patiënten lichte dagelijkse activiteiten hervatten en je kunt mogelijk binnen 10 tot 14 dagen weer aan het werk, afhankelijk van wat je baan inhoudt. Intense activiteit en zitten zijn grote problemen.

BBL resultaten

Hoewel er wat zwelling of blauwe plekken kunnen zijn aan het begin van de operatie, kun je meteen je nieuwe, goed geproportioneerde billen zien. Het duurt zes maanden tot een jaar om de uiteindelijke resultaten van uw Brazilian butt lift te zien, wanneer de resterende zwelling afneemt en het overgeplaatste vet zich vastzet. Zoals hierboven vermeld, zullen sommige van de getransfereerde vetcellen niet overleven. Dit verschilt van persoon tot persoon, maar gemiddeld blijft tussen de 60 en 80% van de vetcellen levensvatbaar. De resultaten van de Braziliaanse bil-lift zijn blijvend, op voorwaarde dat je na de operatie niet veel aankomt of afvalt. Vergeet niet dat vetcellen een levend deel van je lichaam zijn en dat naarmate je ouder wordt, je billen op natuurlijke wijze wat volume kunnen verliezen.
Je zult ook een nieuwe contour zien in het gebied waar we het vet hebben verwijderd om je billen te vergroten. Liposuctie veroorzaakt in het begin ook een beetje zwelling of blauwe plekken, maar dit verdwijnt vrij snel. En net zoals je billen na verloop van tijd voller zullen blijven, zal dit gebied fijner en gladder blijven, zolang je gewicht min of meer gelijk blijft. De incisies genezen snel en laten vrijwel geen zichtbare littekens achter. Dit is een van de belangrijkste voordelen van vettransplantatie ten opzichte van bilimplantaten.

Over MEDESPOIR

Hoewel het essentieel is om de juiste chirurg te kiezen, hebben we al opgemerkt dat je met zijn hele team samenwerkt.
Dit team begeleidt je tijdens je chirurgische reis, van het eerste bezoek tot de follow-up. Hun kwalificaties en gedrag zullen bepalen hoe de dingen voor je verlopen en hoe je je achteraf voelt over je algehele ervaring.
Bij MEDESPOIR geloven we dat u het beste verdient, nooit minder, en we werken er hard aan om dat voor elke patiënt te leveren. Onze patiënten omschrijven ons als vriendelijk en zorgzaam. We zijn er om je te helpen je op je gemak te voelen bij het chirurgische proces en dat betekent dat we ervoor zorgen dat je alle informatie krijgt die je nodig hebt. We beantwoorden graag vragen omdat we weten dat de beste zorg begint met luisteren naar wat de patiënt bezighoudt.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.