Hoewel liposuctie meestal bij vrouwen wordt uitgevoerd, moet het niet worden gezien als iets exclusiefs voor vrouwen. Veel mannen die zich willen ontdoen van vetophopingen die een of meer delen van hun lichaam hebben geïnfiltreerd, voelen zich steeds meer aangetrokken tot deze techniek.

Wat is liposuctie bij mannen?

Liposuctie bij mannen is simpelweg een speciale vorm van liposuctie. Dit is liposuctie voor mannen, en om het te definiëren hoef je alleen maar de algemene definitie te kennen.
A liposuctie België ook wel liposuctie genoemd, is een chirurgische ingreep waarbij overtollig vet uit het lichaam wordt verwijderd:

  • Van de buik ;
  • Borst;
  • Liefdeshandvatten;
  • Vanuit de buik.

Wat is het verschil tussen liposuctie voor vrouwen en mannen?

Bij vrouwen wordt vet vaak aangetroffen in het onderste deel van het lichaam, rond de buik en dijen, terwijl het bij mannen vaak wordt aangetroffen in het bovenste deel, rond de buik, love handles en borst.
Overtollig vet kan ook worden aangetroffen in de maag, om precies te zijn in de darmen, en in de borstkas (rond het hart), wat verklaart waarom mensen zo kwetsbaar zijn voor hart- en vaatziekten.

Hoeveel kost liposuctie bij mannen in België?

Liposuctie bij mannen in België is een all-inclusive procedure tegen een goede prijs.
Voor de offerte en voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs.

Wat zijn de indicaties en contra-indicaties?

Zoals de naam al aangeeft, is liposuctie bij mannen bedoeld voor mannen met plaatselijk en oppervlakkig overtollig vet, die :

  • In goede fysieke en mentale gezondheid verkeren;
  • Een stabiel gewicht hebben (geen obesitas);
  • Elastische, getonifieerde huid;
  • Stop met roken en drinken voor en na de operatie.

Overtollig buikvet kan niet worden verwijderd door liposuctie. Gewichtsverlies is daarom de ideale oplossing, maar liposuctie geeft het figuur ook een jeugdiger uitstraling.

Hoe werkt liposuctie bij mannen?

De procedure duurt gemiddeld 1 tot 2 uur en wordt over het algemeen onder algehele narcose uitgevoerd, hoewel voor kleine gebieden een plaatselijke verdoving kan worden aangeboden. De patiënt blijft ongeveer 24 uur in het ziekenhuis.
Tijdens de operatie zal de chirurg een vasoconstrictor (een stof die het vernauwen van bloedvaten bevordert) inbrengen om het risico op bloedingen te minimaliseren. Hij zal dan kleine incisies maken om het inbrengen van de canules (die verbonden zijn met een afzuigpomp) te vergemakkelijken. Deze canules verwijderen het vet door afzuiging. Aan het einde hecht hij de incisies met resorbeerbare hechtingen (die niet verwijderd hoeven te worden).

Wat gebeurt er na de operatie?

Na een liposuctie bij mannen ontstaan blauwe plekken en oedeem die ongeveer 2 weken aanhouden en daarna verdwijnen. Pijn is ook voelbaar, maar kan gemakkelijk worden verminderd door pijnstillers te nemen. Een paar dagen na de operatie kun je weer aan het werk. Om ervoor te zorgen dat de huid goed intrekt, raden we aan om gedurende 1 maand een panty of steunkorset te dragen. Je moet ten minste 1 maand wachten na de operatie voordat je sportactiviteiten kunt hervatten.

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet?

De resultaten zijn meestal zichtbaar 1 maand na een liposuctie bij mannen in België , door het oedeem en de blauwe plekken die na de operatie ontstaan. Ze zijn erg populair tussen de 2e en 3e maand. Er moet echter 1 jaar worden gewacht om de uiteindelijke resultaten te verkrijgen.