Om littekens te behandelen, gebruiken esthetische artsen de CO2 Erbium laser. Dit type laser behandelt voornamelijk traumatische littekens veroorzaakt door een ernstig ongeluk, keloïde littekens, acnelittekens, brandwondlittekens, operatielittekens, letsellittekens, enz. Deze littekens kunnen alleen worden verwijderd met een zeer krachtige laser.

De Erbium CO2-laser

De Erbium CO2 laser vermindert de dikte en breedte van het litteken door middel van diepe abrasie. Het stimuleert de huidcellen zodat de huid samentrekt. Voor goede resultaten moet de behandeling minstens twee keer herhaald worden. De sessies liggen 06 maanden uit elkaar. De verbeteringen zijn vanaf de eerste handeling zichtbaar. Elke keer dat de behandeling wordt herhaald, wordt het ontsierende uiterlijk van de littekens beter gecorrigeerd totdat een zeer bevredigend eindresultaat is bereikt. Postoperatieve behandeling van littekens is eenvoudig.
co2 laserbehandeling



Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Interventie

De patiënt ligt. Hij beschermt zijn ogen met metalen omhulsels. De esthetische arts reinigt de huid met een antiseptisch middel. Het markeert de grenzen van het te behandelen gebied. Daarna begint hij met de laserbehandeling. Je kunt kiezen uit twee soorten lasers: de continue laser en de gefractioneerde laser.

Geval 1: met een continue laser

De esthetische procedure bestaat uit verschillende fasen. De eerste keer dat de laser over de huid gaat, vermindert de dikte van het huidweefsel en de diepte van het litteken. Een vochtig kompres wordt gebruikt om de verkoolde opperhuid te verwijderen. De volgende stap is niet om de dikte van de huid verder te verminderen, maar om retractie van de huid te stimuleren.
co2 laserbehandeling

Tweede geval: gebruik van gefractioneerde laser

In hetzelfde gebied werden meerdere schoten gelost. Een deel van de betrokken regio is het doelwit van elke operatie.

Herstel

De Erbium CO2-laser maakt een snelle genezing mogelijk. Het behandelde gebied moet altijd vochtig zijn en goed beschermd tegen de buitenomgeving. De arts stelt een van de volgende twee oplossingen voor: gebruik een hydrocolloïd verband of was de wond ‘s ochtends en ‘s avonds en masseer de wond elke twee uur met een fucidinezuurzalf en vaseline. Het gebruik van steriel thermaal water wordt sterk aanbevolen. Oedeem en erytheem verschijnen. De zwelling verdwijnt na 10 dagen, maar het erytheem blijft. Na 06 weken verdwijnt het volledig. Blootstelling aan de zon is strikt verboden gedurende enkele maanden na de operatie. De resultaten zijn zichtbaar zodra de huid genezen is. De uiteindelijke verbeteringen zijn zichtbaar na 02 of 03 maanden. Ze gaan een leven lang mee. Het is daarom niet nodig om de bewerking te herhalen.