Genioplastie om een einde te maken aan een lelijke kin

Een slecht geplaatste kin resulteert onvermijdelijk in een aanzienlijke esthetische onvolkomenheid. Gelukkig kan cosmetische chirurgie alle lelijke vormen van een asymmetrische kin herstellen: een gebogen kin, een vooruitstekende kin, een grote kin of een kin die vervormd is als gevolg van een traumatische gebeurtenis.
Genioplastiek België kan worden aanbevolen om therapeutische redenen, wanneer de imperfectie aanzienlijke schade aan het tandvlees veroorzaakt, wat kan leiden tot het loskomen van de ondertanden, of wanneer de kaak ontwikkelingsproblemen vertoont die een behandeling van de onderkaak en bovenkaak vereisen. Mentoplastie kan worden uitgevoerd vanaf de leeftijd van 18 jaar, zodra de groei van het gezicht voltooid is.

Prijzen voor kinchirurgie in België en Tunesië all-inclusive verblijf

InterventieTarievenBlijf
Genioplastie reductie1500€4 nachten/5 dagen
Advancement genioplastiek2000€5 nachten/6 dagen

genioplastie België
Genioplastie België
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Wat te doen vóór een kincorrectie

Medische controles blijven essentieel voordat je onder het mes gaat. Een consult met de plastisch chirurg en een gesprek met de anesthesist van de kliniek zijn daarom verplicht. Nadat ze zijn geïnformeerd over de verschillende details van de operatie, wordt patiënten gevraagd hun toestemming te geven door een persoonlijke schatting te ondertekenen. Er worden medische foto’s gemaakt om alle kenmerken van de kin te identificeren. Het is essentieel om een maand voor en een maand na de genioplastiek te stoppen met roken. Deze voorzorgsmaatregel is nodig om infectie te voorkomen en een goede genezing te garanderen. Gedurende tien dagen voor de operatie mag er geen behandeling worden gebruikt die aspirine bevat. Ontstekingsremmers zijn ook categorisch verboden. Patiënten mogen 6 uur voor hun genioplastiek niet eten of drinken.

Esthetische behandeling tijdens mentoplastie

Genioplastiek wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De anesthesist raadt een algehele narcose aan als de behandeling andere ingrepen omvat, zoals otoplastiek en/of neuscorrectie, of een facelift. De operatie duurt tussen 30 minuten en 1 uur 30 minuten. Er zijn veel chirurgische oplossingen om de vorm van de kin te corrigeren. Tijdens het eerste consult met de Tunesische cosmetisch chirurg worden de patiënt vragen gesteld om zijn of haar motivaties en verwachtingen te identificeren, die helpen bij het bepalen van de juiste cosmetische behandeling. Over het algemeen verschillen de procedures afhankelijk van de morfologie van de kin. Als de patiënt last heeft van een terugwijkende kin, kiest de chirurg voor een siliconen kinimplantaat. Deze oplossing helpt niet alleen om de vorm van de kin te herstellen, maar ook om de vorm van een lelijke neus te camoufleren, hoewel de patiënt in sommige gevallen kan vragen om een combinatie van genioplastiek en neuscorrectie voor een optimale esthetische verbetering. Het implantaat wordt geplaatst via een zeer discrete incisie in de mond of onder de kin, afhankelijk van het geval. Als de patiënt een uitstekende kin heeft, is de juiste techniek om de botmassa die verantwoordelijk is voor de imperfectie van de kin te verwijderen. De plastisch chirurg maakt een incisie binnen of buiten de mond, precies onder de kin. Welke incisie je ook kiest, met het blote oog is er geen litteken zichtbaar. Soms is het nodig om de huid en kinspieren opnieuw aan te spannen.

Mentoplastiek: behandeling en postoperatieve zorg

Genioplastiek vereist standaard postoperatieve zorg. De chirurg zal een mondspoeling en pijnstillers voorschrijven om eventuele pijn tegen te gaan. Soms dient hij antibiotica en ontstekingsremmers toe. Een drukverband bedekt het behandelde gebied om de nieuwe vorm van de kin te behouden. Dit verband wordt uiterlijk 72 uur na de operatie verwijderd. Na de operatie kan er de eerste dag na de genioplastiek een lichte bloeding optreden in het geopereerde gebied. Zwelling van de lippen en het ondergezicht (oedeem) is een natuurlijke en veel voorkomende reactie. Het ongemak dat wordt veroorzaakt door de beperkte opening van de mond verdwijnt na een paar dagen. Tijdens de week na de operatie wordt sterk afgeraden om voedsel te eten dat te warm is of moeilijk te kauwen. Zuurrijke dranken zoals sinaasappelsap, tabak en alcohol moeten tijdens de genezingsperiode absoluut worden vermeden. Sportactiviteiten zijn de eerste twee maanden strikt verboden.

Genioplastiek resultaten

Het resultaat van een genioplastiek is direct zichtbaar. Twee weken later zijn de definitieve verbeteringen duidelijk zichtbaar. Het gezicht wordt harmonieus, waardoor het mooier en aantrekkelijker wordt. De patiënt voelt zich opgelucht en bevrijd van een grote psychologische last. Hieronder zie je een paar voor-en-na foto’s van patiënten die onze vaardigheden hebben gebruikt om hun kin een nieuwe vorm te geven.
genioplastie tunisia voor en na
Lekke kin met overtollig vet. Behandeling: liposuctie gevolgd door een injectie van autoloog vet om de kin te verbeteren.
kinoperatie tunesiëBehandeling van uitstekende kin door botschaven
genioplastiek in tunesië voor en naOvertollig vet op de kin behandeld met liposuctie en mini-lifting