Steeds meer mensen zijn op zoek naar een huid die van binnenuit verlicht is. Velen in de schoonheidsindustrie beloven wonderbaarlijke resultaten met hun assortiment schoonheidsverzorgingsproducten. Er zijn echter een paar niet-invasieve procedures die echt kunnen helpen om de huid te krijgen die je wilt. Mesotherapie is zo’n procedure die belooft de huid strakker te maken en te verjongen.

Wat is mesotherapie of Mesolift voor het gezicht?

Mesotherapie is een van de esthetische geneeskunde behandelingen om ontstekingen en een slechte doorbloeding die huidbeschadiging veroorzaken te corrigeren. Deze Mesolift-techniek maakt gebruik van injecties met vitaminen, plantenextracten, enzymen en hormonen om de huid te revitaliseren en overtollig vet te verwijderen. Het kan patiënten een jeugdiger uiterlijk en een slanker figuur geven. Mesotherapie is ook een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie in het gezicht en op het lichaam. Faciale mesotherapie is minimaal invasief, met eenvoudige injecties en zonder incisies. Het is ook belangrijk om te weten dat mesotherapie ook kan worden gebruikt bij haarverlies door alopecia. Medicijnen zoals finasteride kunnen samen met andere heilzame ingrediënten in de hoofdhuid worden geïnjecteerd.

mesotherapie-faciale-belgiek
Mesotherapie voor het gezicht België
Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Wie kan deze behandeling aanvragen?

Huidverjonging met mesotherapie voor het gezicht wordt aanbevolen voor iedereen van 25 jaar en ouder. Mesotherapie wordt echter niet aanbevolen tijdens de zwangerschap.Hetzelfde geldt voor patiënten die anticoagulantia gebruiken, insuline-afhankelijke diabetici, kankerpatiënten, aidspatiënten, patiënten met coronaire hartziekte of hartstoornissen, mensen met hartritmestoornissen, een voorgeschiedenis van bloedstolsels of beroertes, patiënten met auto-immuunziekten of ontvangers van orgaantransplantatie, en patiënten met huidaandoeningen zoals herpes en psoriasis.

Hoe werkt de operatie?

Vóór mesotherapie

De voorbereiding op mesotherapie vergt weinig, hoewel je van tevoren moet stoppen met het gebruik van aspirine, omdat dit het risico op bloedingen of blauwe plekken na de procedure kan verhogen. Je moet ook enkele dagen voor de behandeling stoppen met het gebruik van producten die retinol bevatten, omdat dit de huid kan irriteren en bijzonder gevoelig kan maken. Het is ook raadzaam om minstens 24 uur voor de behandeling geen alcoholische dranken te drinken (alcohol kan het bloed verdunnen en het risico op blauwe plekken verhogen).

Tijdens mesotherapie

Mesotherapie is een procedure die niet echt pijnlijk is, maar voor wie de tintelingen niet wil verdragen, kan de chirurg een plaatselijke verdoving toepassen. De mesotherapieprocedure duurt tussen de 20 en 45 minuten en wordt poliklinisch uitgevoerd. De arts gebruikt vervolgens een micro-naald om de ingrediënten (een reeks injecties) in het gezicht te injecteren. De injecties worden op verschillende dieptes van ongeveer 1 tot 4 millimeter in de huid aangebracht. Nogmaals, dit hangt af van het huidprobleem dat je hebt. Afhankelijk van het huidprobleem, de intensiteit en de effecten, is het mogelijk om meerdere mesotherapiesessies te ondergaan. De arts zal aangeven hoeveel sessies per week nodig zijn om de gewenste resultaten te behalen.

Wat zijn de postoperatieve gevolgen van mesotherapie?

Deze esthetische behandeling vereist niet echt postoperatieve zorg. Na de procedure is het echter raadzaam om een zonnebrandcrème te gebruiken om de huid te beschermen, en er mogen geen verdere procedures (laserbehandelingen, botox, peelings) worden uitgevoerd totdat de huid volledig is genezen. Regelmatige lichaamsbeweging, waaronder cardio- en weerstandstraining, en een gezond dieet met magere proteïnen en koolhydraten met een lage GI-waarde helpen ook om de resultaten te behouden. Na een mesotherapiesessie kunnen de meeste patiënten blauwe plekken, roodheid en zwelling ervaren.

Hoe zien de resultaten eruit?

Na de aanbevolen sessies is de gezichtshuid verjongd en ziet hetgezicht er weer jeugdig uit. Om blijvende resultaten te garanderen, worden onderhoudsbehandelingen om de 2 tot 9 maanden aanbevolen.

De mesotherapietechniek kan voor de volgende doeleinden worden gebruikt:

  • Vermindering van rimpels en fijne lijntjes;
  • Strak maken van losse huid ;
  • Gepigmenteerde huid oplichten ;
  • Verwijdering van vet van de buik, dijen, billen, armen, gezicht en andere gebieden;
  • Contouren van het lichaam ;
  • Behandeling van alopecia (haaruitval).