Bariatrische chirurgie in België omvat alle chirurgische behandelingen voor obesitas.
Dit verwijst naar alle gewichtsverliesinterventies die in België worden uitgevoerd en die tot doel hebben om de door de patiënt geconsumeerde voeding te beperken of malabsorberen om hem/haar terug te brengen naar een normaal gewicht en een normaal leven, en ook om de risico’s op gerelateerde co-morbiditeiten (hypertensie, diabetes, hart- en vaatziekten, enz.) te verminderen. Morbide obesitas, dat moet worden onderscheiden van overgewicht, wordt gekenmerkt door een overmatige vetophoping die niet alleen schadelijk is voor de gezondheid en het algemene welzijn, maar ook voor de sociale relaties.
Obesitas leidt tot een zittende levensstijl, waardoor patiënten gedwongen worden zich op te sluiten en zwaar te blijven eten, een vicieuze cirkel die, als hij niet operatief en dringend wordt behandeld, fataal kan zijn voor de patiënt (morbide obesitas). Volgens de WHO houdt het huidige wereldwijde sterftecijfer deels verband met obesitas. Vandaar de urgentie van bariatrische chirurgie.

Prijs van obesitaschirurgie België

Obesitas/Bariatrische chirurgie BelgiëVerblijfTarieven
Maagband2 nachten/3 dagen4.100€
Mouw3 nachten / 4 dagen3950€
Omleiding4 nachten / 5 dagen6.950€Devis express medespoir belgique

Gratis, vertrouwelijke offerte

Kenmerken en soorten obesitas

Als je een chirurgische behandeling voor obesitas overweegt, is het belangrijk om te weten welk type obesitas de patiënt heeft. Er zijn verschillende soorten, afhankelijk van de kenmerken van obesitas. Over het algemeen wordt obesitas gemeten door het gewicht van de patiënt te delen door zijn lengte in m². Het resultaat is de Body Mass Index (BMI), de eenheid die wordt gebruikt om zwaarlijvigheid te meten. Obesitas is niet voor iedereen hetzelfde. Het verschilt afhankelijk van de vorm/het geslacht of het gewicht van de patiënt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen androïde obesitas en gynoïde obesitas. De eerste komt vaak voor bij mannen en wordt gekenmerkt door een ophoping van vet in het bovenste deel van het lichaam (abdominale obesitas). Gynoïde obesitas is vrouwelijker, omdat het overgewicht in de billen en heupen zit (d.w.z. zadeltassen, love handles, etc.). Maar bij mannen en vrouwen kan obesitas matig, ernstig of morbide zijn. Obesitas wordt matig genoemd als het resultaat van de gewicht/lengte (m²) berekening tussen de 30-35 ligt; het wordt ernstig genoemd als dit resultaat boven de 35 ligt zonder de drempel van 40 te overschrijden. Maar als BMI = 40kg/m², is er sprake van morbide obesitas (hoger sterfterisico).

Bariatrische chirurgie in België

De meeste van deze operaties worden uitgevoerd onder laparoscopie. Het doel van bariatrische chirurgie is om in te werken op de structuur van het spijsverteringskanaal om het gewicht van de patiënt aanzienlijk te verminderen, het te stabiliseren en obesitasgerelateerde ziekten te verminderen. Gewichtsverlies na obesitaschirurgie kan afhangen van het type operatie dat is uitgevoerd, maar de eet- en leefgewoonten van de patiënt zijn vrij bepalend voor het behoud ervan. Chirurgie om de nawerkingen van obesitas te corrigeren, of cosmetische en reconstructieve chirurgie, kan worden overwogen: buikwandcorrectie, borstlift, billift, borstvergroting, etc. Het belangrijkste is om je perfect te voelen in je eigen huid. Voor de rest zijn de belangrijkste procedures die bariatrische chirurgie biedt :
  • L’ maagband De maagband wordt om je bovenbuik geplaatst om een klein maagzakje boven de band te creëren, met het grootste deel van de maag onder de band.
  • De maagbypass of gastrojejunale bypass is een restrictieve en malabsorptieve techniek die bestaat uit het opdelen van de maag zodat een maagzakje van 10 of 20 ml gescheiden wordt van het andere deel van de maag.
  • De sleeve gastrectomie of longitudinale gastrectomie, is een techniek waarbij 2/3 van de maag wordt verwijderd. Het verwijderde deel is het deel dat het hongerhormoon bevat. Dankzij deze techniek heeft de patiënt minder eetlust en eet hij dus minder.
  • Maagballon is een uitstekend alternatief niet-invasieve chirurgie voor gewichtsverlies. Deze behandeling voor gewichtsverlies bestaat uit het plaatsen van een ballon in de maag, die vervolgens wordt opgeblazen met een speciaal gas. zoutoplossing. De opgeblazen ballon vult de maag en helpt de maag te verkleinen. grootte, zodat patiënten een vol gevoel hebben met kleine maaltijden. Patiënten kunnen deze procedure ondergaan als voorbereiding op een operatie. bariatrische chirurgie of als een op zichzelf staande interventie.
Elk van deze technieken heeft echter zijn voor- en nadelen en obesitaschirurgie is niet zonder complicaties. Het is daarom belangrijk om met de chirurg alle risico’s van de operaties te bespreken, evenals de beperkingen die de ene of de andere operatietechniek met zich meebrengt.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.