changement-protheses-mammaire-turquie-prix

Borstimplantaten vervangen in Turkije houdt in dat bestaande borstimplantaten worden vervangen door nieuwe. Met deze chirurgische ingreep kunnen vrouwen de grootte, de vorm en het uiterlijk van hun borsten verbeteren. Steeds meer mensen overwegen naar Turkije te reizen voor deze ingreep vanwege de vele voordelen. Het is echter belangrijk om te weten wat de kosten van deze ingreep zijn.

Wat is de procedure voor het vervangen van borstimplantaten in Turkije?

Borstimplantaten: definitie en functie

Borstimplantaten zijn medische implantaten die worden gebruikt om de grootte of vorm van de borsten te vergroten. Ze bestaan meestal uit een siliconen omhulsel gevuld met siliconengel of een zoutoplossing. Borstimplantaten kunnen worden gebruikt voor esthetische doeleinden, om het uiterlijk van de borsten te verbeteren, of voor reconstructieve doeleinden, na een mastectomie. Ze kunnen ook worden gebruikt om borstasymmetrieën te corrigeren of om het volume te herstellen dat verloren is gegaan na een zwangerschap of gewichtsverlies.

Borstimplantaten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en texturen, zodat vrouwen kunnen kiezen welke het beste bij hun behoeften en voorkeuren passen. Prothesen kunnen onder de borstspier of direct achter de borstklier worden geplaatst. De keuze van de locatie hangt af van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid bestaand borstweefsel en de voorkeuren van de patiënt.

Hier zijn enkele belangrijke punten om te onthouden over borstimplantaten:

 • Ze kunnen worden gebruikt voor esthetische of reconstructieve doeleinden.
 • Ze bestaan meestal uit een siliconen omhulsel gevuld met siliconengel of een zoutoplossing.
 • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en texturen.
 • De locatie kan variëren afhankelijk van de voorkeur van de patiënt en de aanbevelingen van de chirurg.

Het is belangrijk om een gekwalificeerde plastisch chirurg te raadplegen om je doelen en je opties voor borstimplantaten te bespreken.

Waarom zou je overwegen om je borstimplantaten te vervangen?

Er zijn verschillende redenen om het vervangen van borstimplantaten te overwegen. De eerste reden is slijtage na verloop van tijd. Borstimplantaten hebben een beperkte levensduur en kunnen in de loop der jaren verslechteren. De tweede reden is de wens om de grootte of vorm van de borsten te veranderen. Sommige vrouwen willen grotere of kleinere borsten, of gewoon de vorm van hun borsten veranderen om een natuurlijker uiterlijk te krijgen. De derde reden is de aanwezigheid van complicaties of problemen met de huidige prothesen. Hierbij kan het gaan om lekken, scheuren, infecties of chronische pijn. In sommige gevallen is een andere prothese nodig om deze problemen op te lossen.

Als je overweegt om van borstprothese te veranderen, is het belangrijk om een gekwalificeerde plastisch chirurg te raadplegen om je doelen en opties te bespreken. Hij of zij kan je door het proces begeleiden en al je vragen beantwoorden.

De voordelen van het vervangen van borstimplantaten in Turkije

Borstimplantaten vervangen in Turkije biedt veel voordelen voor patiënten. Ten eerste staat Turkije bekend om zijn klinieken van wereldklasse en ervaren cosmetische chirurgen. Patiënten kunnen daarom vertrouwen op de kwaliteit van de zorg en de expertise van de zorgprofessionals.

Bovendien zijn de kosten voor het vervangen van borstimplantaten in Turkije vaak betaalbaarder dan in andere landen. Patiënten kunnen aanzienlijk besparen en tegelijkertijd profiteren van hoogwaardige resultaten.

Daarnaast biedt Turkije een breed scala aan financierings- en verzekeringsmogelijkheden om de betaling van de behandeling te vergemakkelijken. Patiënten kunnen de betaalmethode kiezen die het beste bij hen past en indien nodig financiële hulp krijgen.

Tot slot is Turkije een prachtig land met een rijke geschiedenis en een unieke cultuur. Patiënten kunnen het beste uit hun verblijf in Turkije halen door hun behandeling te combineren met een ontspannen vakantie of sightseeing.

Kortom, er zijn veel voordelen verbonden aan het plaatsen van borstimplantaten in Turkije, zoals de kwaliteit van de zorg, de betaalbaarheid, de financierings- en verzekeringsmogelijkheden en de kans om te genieten van een aangenaam verblijf in een fascinerend land.

Risico’s en complicaties bij het vervangen van borstimplantaten

Het verwisselen van borstimplantaten brengt bepaalde risico’s en complicaties met zich mee die belangrijk zijn om in gedachten te houden. Hier volgen enkele van de mogelijke risico’s van deze procedure:

 • Infectie
 • Hematoom
 • Breuk van het implantaat
 • Verandering in borstgevoel

Wat is de procedure voor het vervangen van borstimplantaten in Turkije?

Voorconsult en keuze van nieuwe prothesen

Tijdens het voorbereidende consult voor het vervangen van borstimplantaten zal de chirurg je verwachtingen en doelen met je bespreken. Hij of zij zal ook de conditie van je huidige implantaten beoordelen en je helpen de nieuwe implantaten te kiezen die het beste bij je lichaam en voorkeuren passen.

Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren bij het kiezen van nieuwe prothesen, zoals grootte, vorm, materiaal en profiel. De chirurg zal de verschillende opties uitleggen en je adviseren welke het beste bij je behoeften passen.

Het is raadzaam om tijdens het consult al je vragen te stellen en de tijd te nemen om na te denken voordat je een beslissing neemt. Het kiezen van nieuwe implantaten is een belangrijke stap in het proces van het vervangen van borstimplantaten in Turkije en het maken van een weloverwogen keuze is essentieel voor het bereiken van de gewenste resultaten.

Voorbereiding en verdoving voor de operatie

Voorafgaand aan een chirurgische ingreep ter vervanging van een borstimplantaat vindt een voorbereidend gesprek plaats om de verwachtingen en doelen van de patiënt te bespreken. Tijdens dit gesprek helpt de chirurg de patiënt bij het kiezen van de nieuwe implantaten die het beste passen bij haar morfologie en voorkeuren.

Nadat de prothesen zijn gekozen, moet de patiënt zich voorbereiden op de operatie. Dit kan aanbevelingen inhouden zoals stoppen met bepaalde medicijnen of stoppen met roken om het risico op complicaties te verkleinen.

Welke verdoving tijdens de operatie wordt gebruikt, hangt af van de voorkeur van de chirurg en de patiënt. Het kan een algehele narcose zijn, waarbij de patiënt tijdens de hele operatie slaapt, of een plaatselijke verdoving met sedatie, waarbij de patiënt wakker blijft maar geen pijn voelt.

Het is belangrijk om alle instructies van de chirurg en het medische team op te volgen om een goede voorbereiding te garanderen en de risico’s tijdens de operatie tot een minimum te beperken.

Borstimplantaatvervangende chirurgie in Turkije

Borstimplantaten vervangen in Turkije is een chirurgische ingreep waarbij bestaande borstimplantaten worden vervangen door nieuwe. Deze techniek wordt meestal onder algehele narcose uitgevoerd en kan ongeveer 1 tot 2 uur duren.

Tijdens de operatie maakt de chirurg een incisie in hetzelfde gebied als waar de prothesen zijn geïmplanteerd. De oude prothesen worden verwijderd en de nieuwe worden geplaatst. De chirurg zorgt ervoor dat de nieuwe prothesen correct geplaatst en symmetrisch zijn.

Na de operatie is het normaal om wat pijn, zwelling en blauwe plekken te ervaren. Pijnmedicatie kan worden voorgeschreven om het ongemak te verlichten. Het is belangrijk om de instructies van de chirurg met betrekking tot postoperatieve zorg op te volgen, zoals het dragen van een compressiebeha en het vermijden van zware lichamelijke activiteiten gedurende een bepaalde periode.

De herstelperiode en postoperatieve zorg

Na een operatie ter vervanging van een borstimplantaat is het essentieel om de instructies van de chirurg nauwkeurig op te volgen voor een optimaal herstel. Hier zijn een paar belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Aanvankelijk herstel: De eerste dagen na de operatie is het normaal om ongemak, pijn en zwelling te ervaren. De chirurg zal medicijnen voorschrijven om deze symptomen te verlichten en zal aanraden om een compressiebeha te dragen om de borsten te ondersteunen terwijl ze genezen.
 • Lichamelijke activiteiten: Tijdens de herstelperiode is het belangrijk om lichamelijke activiteiten te beperken en intensieve inspanningen te vermijden. Je chirurg zal je specifieke instructies geven over hoe lang je moet rusten en wanneer je je normale activiteiten kunt hervatten.

Tip: Het is raadzaam om na de operatie voldoende rust te nemen zodat het lichaam goed kan genezen.

 • Medische follow-up: Er worden follow-upbezoeken gepland met de chirurg om de genezing te beoordelen en hechtingen te verwijderen. Het is belangrijk om deze afspraken na te komen om een complicatievrij herstel te garanderen.
 • Definitieve resultaten: Het kan enkele weken duren voordat de definitieve resultaten van een borstimplantaatvervanging zichtbaar zijn. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de instructies van de chirurg op te volgen om de best mogelijke resultaten te verkrijgen.

Wat kost het vervangen van borstimplantaten in Turkije?

Factoren die de kosten van het vervangen van borstimplantaten beïnvloeden

De kosten voor het vervangen van borstimplantaten in Turkije kunnen door verschillende factoren worden beïnvloed. Hier volgen enkele van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden:

 • Het type borstimplantaten: De keuze tussen siliconen- en zoutwaterimplantaten kan van invloed zijn op de totale kosten van de operatie.
 • De complexiteit van de ingreep: als het vervangen van borstimplantaten extra ingrepen vereist, zoals het corrigeren van borsttose of borstreconstructie, kan dit de totale kosten verhogen.
 • De ervaring en reputatie van de chirurg: meer ervaren en gerenommeerde plastische chirurgen kunnen hogere tarieven vragen.

Vergelijking van prijzen in Turkije met andere landen

Als het gaat om het vergelijken van de prijzen voor het vervangen van borstvormen, biedt Turkije concurrerende tarieven vergeleken met veel andere landen. Gemiddeld liggen de kosten voor het vervangen van borstimplantaten in Turkije ongeveer 50-70% lager dan in Europese en Amerikaanse landen. Dit komt deels door de arbeids- en materiaalkosten, die over het algemeen lager zijn in Turkije. Bovendien staan Turkse klinieken erom bekend dat ze diensten van hoge kwaliteit tegen betaalbare prijzen aanbieden.

Het is belangrijk om te weten dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type prothese dat wordt gebruikt, de complexiteit van de operatie en de diensten die in het pakket zijn inbegrepen. Het is daarom essentieel om een gedetailleerde offerte aan te vragen bij de kliniek van je keuze om een precies idee te krijgen van de totale kosten.

Tips om te besparen op de kosten voor het vervangen van borstimplantaten

Als je overweegt om je borstimplantaten in Turkije te laten vervangen, zijn er verschillende manieren om op de kosten te besparen. Hier zijn een paar tips om je te helpen:

 1. Doe grondig onderzoek naar klinieken en chirurgen in Turkije. Vergelijk prijzen en diensten om de beste optie voor jouw budget te vinden.
 2. Profiteer van speciale aanbiedingen en promoties. Sommige klinieken bieden kortingen op operatietarieven of all-inclusive pakketten waarmee je geld kunt besparen.
 3. Informeer naar de beschikbare financieringsopties. Sommige klinieken bieden betalingsplannen of medische leningen aan om je te helpen de kosten over een langere periode te spreiden.
 4. Controleer of je zorgverzekering het vervangen van borstimplantaten in Turkije dekt. Zo ja, controleer dan de voorwaarden voor vergoeding en eventuele beperkingen.
 5. Vergeet niet om rekening te houden met extra kosten zoals reis- en verblijfskosten en catering. Plan je reis om deze kosten te minimaliseren.
 6. Zorg er ten slotte voor dat je een gerenommeerde en gekwalificeerde kliniek kiest. De kwaliteit van de zorg en de ervaring van de chirurg zijn essentieel om bevredigende resultaten te garanderen en complicaties te voorkomen.

Wat kost het vervangen van borstimplantaten in Turkije?

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het vervangen van borstimplantaten in Turkije?

De gemiddelde kosten voor het vervangen van borstimplantaten in Turkije variëren over het algemeen tussen de €3.000 en €5.000.

De exacte prijs hangt echter af van verschillende factoren, zoals de gekozen kliniek, de ervaring van de chirurg, de complexiteit van de operatie en de postoperatieve zorg die inbegrepen is.

Gratis offerte

Zijn de reis- en verblijfkosten inbegrepen bij de kosten voor het vervangen van borstimplantaten in Turkije?

Nee, de kosten voor het vervangen van borstimplantaten in Turkije zijn over het algemeen exclusief reis- en verblijfkosten. Met deze extra kosten moet je rekening houden bij het plannen van je operatie.

Zijn er financieringsmogelijkheden voor het vervangen van borstimplantaten in Turkije?

Ja, sommige klinieken in Turkije bieden financieringsmogelijkheden voor het vervangen van borstimplantaten. U kunt contact opnemen met de kliniek van uw keuze voor informatie over de mogelijkheid van betaling in termijnen of een medische lening.

Dekt de verzekering de kosten voor het vervangen van borstimplantaten in Turkije?

In de meeste gevallen dekt de verzekering de kosten voor het vervangen van borstimplantaten in Turkije niet, omdat dit een cosmetische ingreep is. Het is echter raadzaam om bij je verzekeringsmaatschappij te informeren naar eventuele uitzonderingen of vergoedingsopties.

Hoe kan ik besparen op de kosten voor het vervangen van borstimplantaten in Turkije?

Om te besparen op de kosten voor het vervangen van borstimplantaten in Turkije, kun je de prijzen van verschillende klinieken vergelijken, op zoek gaan naar speciale aanbiedingen of promoties, je reis plannen in het laagseizoen en meerdere operaties combineren tijdens hetzelfde verblijf in Turkije.

Wat zijn de risico’s van het vervangen van borstimplantaten in Turkije?

Zoals elke chirurgische ingreep brengt het vervangen van borstimplantaten risico’s met zich mee. Dit kunnen complicaties zijn als gevolg van anesthesie, infectie, bloeding, overmatige littekenvorming, veranderingen in het gevoel van de borst en onbevredigende resultaten. Om deze risico’s tot een minimum te beperken, is het essentieel om een gerenommeerde kliniek en een ervaren chirurg te kiezen.