Liposuctie is al tientallen jaren in zwang en is de belangrijkste cosmetische ingreep voor het figuur. Dit onbetwistbare internationale succes is enkel het resultaat van de doeltreffendheid van deze interventie, want als de resultaten op korte en lange termijn middelmatig zouden zijn, zou ze na verloop van tijd verdwenen zijn, wat duidelijk niet het geval is.

Liposuctie van overtollig vet: het keerpunt van de jaren 80!

Het was met de uitvinding van de tumescente techniek van liposuctie van vetweefsel dat deze discipline een hoge vlucht nam. Het bestaat uit het stevig en min of meer vast maken van onderhuids vet door verdunde lidocaïne in het betreffende gebied te injecteren voordat het wordt weggezogen, en vereist alleen een plaatselijke verdoving (om de complicaties van algehele anesthesie tot een minimum te beperken).

Een veilige en effectieve techniek

Op dit moment hangt de keuze van het verdovingsmiddel af van de hoeveelheid vet die moet worden verwijderd, de locatie, de toestand van de patiënt, enz. Maar het is in ieder geval een veilige en zeer betrouwbare techniek, vooral als deze is uitgevoerd door een ervaren chirurg met bewezen vaardigheden.

Wat is het verband tussen liposuctie en lipofilling?

Je zou kunnen zeggen dat het een “oorzakelijk” verband is. Hoe doen we dat? De verwijderde vetcellen kunnen na zuivering opnieuw worden gebruikt om volume toe te voegen aan andere delen van het lichaam, zoals de borsten, billen, kuiten en lippen.

Lipofilling, ook wel lipomodellering genoemd, zorgt voor een fijn, discreet en natuurlijk resultaat. Bovendien, als de autograft succesvol is geweest en geen complicaties heeft veroorzaakt voor de patiënt, blijven de getransplanteerde adipocyten levenslang in de gewenste gebieden en is er geen risico dat ze na verloop van tijd verdwijnen.

Deze twee technieken komen uit dezelfde familie, maar hebben twee totaal verschillende doelen. In alle gevallen wordt gestreefd naar een harmonieus figuur of gezicht en een gracieus uiterlijk.