Deze vorm van cosmetische chirurgie, ook bekend als liposuctie of lipostructuur, is samen met facelifts ongetwijfeld de populairste operatie ter wereld. Liposuctie is een zeer effectieve manier om overtollig vet te verwijderen uit verschillende delen van het lichaam, waaronder de heupen, buik, zadeltassen en knieën.
Het uiteindelijke resultaat is altijd bevredigend als de patiënt de postoperatieve periode heeft gerespecteerd. De gebruikte techniek wordt omschreven als zachtaardig, omdat er slechts kleine littekens ontstaan die snel vervagen. Tijdens de medische controle voorafgaand aan de liposuctie. legt de chirurg de hele procedure uit aan de patiënt.

Het is gebaseerd op het inbrengen van microcanules met een afgeronde punt die verbonden zijn met een stofzuiger, met als doel de vetophopingen te verwijderen. Je kunt tot 6 liter opzuigen. De procedure duurt tussen de 30 en 120 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. De keuze van het ziekenhuis en de chirurg is cruciaal voor het resultaat.

Liposuctie wordt meestal gecombineerd met andere cosmetische operaties zoals dijbeen- en armliften,buikwandcorrectie en bilvergroting.
In de meeste gevallen is er geen groot risico op complicaties. Af en toe kan de patiënt problemen ondervinden zoals hematomen of infecties die verband houden met een slechte levensstijl.