lifting-sourcils-vs-blepharoplastie

Fijne lijntjes, rimpels en een verslapte huid rond de ogen zijn vaak de eerste zichtbare tekenen van veroudering. Als je je ongemakkelijk of zelfbewust voelt over een van deze problemen, kun je cosmetische chirurgie overwegen om ze te verminderen of te laten verdwijnen.

De meest voorkomende en effectieve procedures die worden uitgevoerd rond de ogen om de tekenen van veroudering te verminderen zijn ooglid blepharoplastie en wenkbrauwlift, maar welke is geschikt voor jou?

Wat is blepharoplastie?

De blepharoplastie, ook bekend als cosmetische ooglidchirurgieis een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vet van het bovenste of onderste ooglid worden verwijderd.

Voor het bovenste ooglid maakt de chirurg een kleine incisie langs de ooglidplooi om overtollige huid en vet te verwijderen en het spierweefsel aan te spannen. De huid wordt dan opnieuw over het gebied gewikkeld om te genezen.

Wanneer deze procedure wordt uitgevoerd op het bovenste ooglid, verwijdert het de hangende of verslapte huid die het oog een gesloten uiterlijk kan geven, en geeft het het oog een helderder, meer open uiterlijk. Hoewel deze ingreep voornamelijk wordt uitgevoerd bij mensen die de tekenen van veroudering willen verminderen, kan het ook het uiterlijk verbeteren van een jongere persoon wiens oogleden zwaarder zijn en die meer open ogen wil hebben.

Blepharoplastie van de onderste oogleden is vergelijkbaar, hoewel de incisie langs de binnenkant van het ooglid kan worden gemaakt, maar soms wordt de incisie aan de buitenkant gemaakt als er te veel overtollige huid net onder de wimpers zit. Bij een blepharoplastie van het onderste ooglid wordt het teveel aan huid en vet verwijderd dat wallen, verslapping en rimpels onder de ogen veroorzaakt, waardoor het gebied onder de ogen er gladder en jeugdiger uitziet.

Wat is een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift maakt de huid op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen glad en kan ook de wenkbrauwlijn herstructureren. Deze procedure kan op drie verschillende manieren worden uitgevoerd:

  • De open voorhoofdslift verwijdert overtollige huid en vet, waardoor het er gladder en gelift uitziet.
  • Bij de endoscopische voorhoofdslift wordt een camera via een kleine incisie ingebracht, waardoor de chirurg het voorhoofd kan herstructureren.
  • De limited-incision wenkbrauwlift combineert open en endoscopische technieken om het gebied te herstructureren en glad te maken.

Deze chirurgische ingreep is speciaal ontworpen om rimpels en lijnen langs het voorhoofd weg te werken, evenals verslapping en hangen rond de wenkbrauwlijn. Het gebied wordt gladgestreken en gelift, maar richt zich specifiek op het gebied boven de wenkbrauwlijn.

Maak een afspraak

Wat moet ik kiezen, een blepharoplastie of een wenkbrauwlift?

De keuze voor een blepharoplastie of wenkbrauwlift hangt af van je doelstellingen en het resultaat dat je wilt bereiken.

Blepharoplastie is ideaal voor :

  • Verminder wallen, zwellingen en verzakkingen onder de ogen.
  • Verminder verslapping, zwaarte of overtollige hangende huid op het bovenste ooglid.
  • Verbetert het zicht als de kap over het oog het zicht belemmert.
  • Creëer een meer open look of verbeter de symmetrie.

Een wenkbrauwlift verdient de voorkeur om de volgende doelen te bereiken:

  • Verminder of verwijder rimpels en plooien rond de wenkbrauwen en het voorhoofd.
  • Minimaliseer verslapte of uitstekende huid rond de wenkbrauwen.
  • Corrigeer lage of vlakke wenkbrauwen.

Als het probleem echter in het voorhoofd, de wenkbrauwen en tussen de ogen zit, kan een wenkbrauwlift de beste optie zijn. Veel van onze patiënten kiezen ervoor om beide procedures tegelijkertijd uit te voeren om een veel jeugdiger uiterlijk te krijgen.